طرز تهیه کیک شربتی خوشمزه
کیک شربتی، که به نام کیک باقلوا نیز شناخته میشود، یک شیرینی خوشمزه و سنتی ایرانی است. این کیک از یک لایه کیک اسفنجی و یک لایه شربت غلیظ و معطر آماده میشود. برای تهیه کیک شربتی، ابتدا تخم مرغ و شکر را با هم مخلوط می کنند تا کرم رنگ و پف دار شود. سپس روغن، ماست و آرد را به تدریج اضافه میکنند و هم میزنند تا یک خمیر یکدست به دست آید. خمیر را در قالب فر میریزند و در فر از قبل گرم شده می پزند. بعد از پخت کیک، شربت را که از مخلوط آب، شکر، زعفران، گلاب و هل تهیه شده است، روی کیک داغ میریزند. شربت به کیک جذب میشود و آن را مرطوب و خوش طعم میکند. در این مطلب با ما همراه شوید تا دستور و طرز تهیه کیک شربتی خوشمزه را به طور کامل مرور کنیم.
مواد اولیه برای تهیه کیک شربتی
مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه کیک شربتی، به شرح زیر هستند. این مواد شباهت زیادی به مواد اولیه مورد نیاز در طرز تهیه کیک موزی نیز دارند.
مواد اولیه | میزان لازم |
آرد | 2 لیوان |
شکر | 1 لیوان |
ماست | 1 لیوان |
روغن | 1 لیوان |
تخم مرغ | 4 عدد |
هل | 4/1 قاشق چای خوری |
بکینگ پودر | 2 قاشق چای خوری |
مواد لازم برای شربت کیک شربتی
مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه کیک شربتی، به شرح زیر هستند:
مواد اولیه | میزان لازم |
آب | 1 لیوان |
شکر | 1 لیوان |
گلاب | 4/1 لیوان |
زعفران | 1 قاشق چای خوری |
هل | 4/1 قاشق چای خوری |
مراحل تهیه کیک شربتی
اگر میخواهید یک کیک شربتی خوشمزه درست کنید، لازم است تا مراحل آن را به ترتیب پشت سر بگذارید، مراحل تهیه کیک شربتی، به شرح زیر است:
- مرحله اول: فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم کنید. بهتر است که حداقل 20 دقیقه پیشتر از زمانی که میخواهید که کیک را داخل فر بگذارید، اجازه دهید تا گرم شود.
- مرحله دوم: حالا آرد و بیکینگ پودر را مخلوط کنید و 3 بار الک کنید. الک کردن آرد در این مرحله، باعث میشود تا کیک یکدست و با کیفیت بهتری آماده شود.
- مرحله سوم: سپس روغن و شکر را با همزن مخلوط کنید تا کرم رنگ و پف دار شود.
- مرحله چهارم: بعد از آن، تخم مرغها را یکی یکی اضافه کنید و هر بار 2-3 دقیقه هم بزنید.
- مرحله پنجم: ماست و هل را اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط شوند. دقت کنید که این مواد به خوبی با هم مخلوط شوند تا ترکیبی یکدست حاصل شود.
- مرحله ششم: مخلوط آرد و بیکینگ پودر را به تدریج اضافه کنید و هم بزنید تا یک خمیری یکدست به وجود آید.
- مرحله هفتم: خمیر را در قالب فر که با کاغذ روغنی پوشیده شده است، بریزید.
- مرحله هشتم: حالا کیک را به مدت 40-45 دقیقه در فر بپزید. از یک خلال دندان کمک گرفته و آن را در بافت کیک فرو ببرید. در صورتی که پس از بیرون آوردن خلال دندان، متوجه شدید که چیزی از بافت کیک به آن نچسبیده است، باید خیالتان راحت باشد که کیک پخته شده و آماده است.
- مرحله نهم: برای تهیه شربت، آب و شکر را در قابلمهای بریزید و روی حرارت قرار دهید تا شکر حل شود.
- مرحله دهم: گلاب، زعفران و هل را اضافه کنید و 5 دقیقه دیگر بجوشانید.
- مرحله یازدهم: بعد از پخت کیک، شربت را روی کیک داغ بریزید. شربت را به شکلی بریزید که تمام سطح کیک را پوشش دهد.
- مرحله دوازدهم: سپس کیک را به مدت 2-3 ساعت در یخچال قرار دهید تا شربت به خورد کیک برود. بهتر است که کیک را در یک ظرف دارای درب، در یخچال بگذارید تا از خشک شدن سطح رویی کیک، جلوگیری شود.
- مرحله سیزدهم: حالا وقت آن است که کیک را به دلخواه خود، تزئین و در ظرف مناسبی سرو کنید.
نکات مهم در طرز تهیه کیک شربتی
نکات مهم در طرز تهیه کیک شربتی خوشمزه و مجلسی، مطابق زیر هستند. با رعایت این نکات، بهتر میتوانید یک کیک شربتی خوشمزه و خوش طعم را با ظاهری جذاب در منزل خود، آماده کنید.
- در صورت تمایل میتوانید از پودر نارگیل، پودر پسته یا خلال بادام برای تزئین کیک استفاده کنید.
- برای اینکه کیک شربتی شما خوشمزهتر شود، بهتر است که از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید.
- اگر شربت کیک غلیظ شد، میتوانید کمی آب به آن اضافه کنید. البته نباید اضافه کردن آب، به حدی باشد که دوباره شربت کیک زیاد از حد رقیق شده و از سمت دیگر، مشکل ساز شود.
- برای اینکه کیک شربتی شما پف کند، توصیه میکنیم که از تخم مرغهای تازه استفاده کنید.
- قبل از ریختن شربت روی کیک، مطمئن شوید که کیک خنک شده است. در غیر این صورت شربت، وا رفته و حالت نامناسبی به خود میگیرد. همین نکته را باید در خصوص روش تهیه کیک باقلوا شربتی نیز در نظر بگیرید.
کلام آخر
در این مطلب، طرز تهیه کیک شربتی خوشمزه و مجلسی را مرور کردیم و دیدیم که چطور میتوان با مواد اولیه ساده، به راحتی یک کیک جذاب، آماده کرد. پیشنهاد میکنیم که این مطلب در مورد روش تهیه کیک شربتی را برای دوستان و آشنایان خود نیز ارسال کنید تا آنها هم با طرز تهیه این شیرینی خانگی خوش طعم، آشنا شوند.