طرز تهیه شیرینی روح افزا با زعفران و هل؛ مزه ای به یاد ماندنی
شیرینی روح افزا یا روح افسا از شیرینی های سنتی شهر ساوه است که در روزهای عید به ویژه عید نوروز پخته میشه.کشور ایران یکی از متنوع ترین شیرینی های سنتی رو داره، کرمانیا کلمپه می پزند، یزدیا قطاب معروف رو دارند، قزوین هم که نان چای و شیرینی چرخی عیدش زبانزد همه است.؛ دیگه از نان برنجی و کاک کرمانشاه، قرابیه تبریز و … نگم براتون که حسابی دلتون می خواد!
در مجله آموزش آشپزی و شیرینی آشپزون این مطلب فوق العاده را از دست ندهید!
آشپزون خیلی از شیرینی های سنتی مناطق مختلف را آموزش داده و امروز هم می خوایم شما رو با شیرینی روح افزا ساوه آشنا کنیم. این شیرینی فقط شکر، بادام، آب و زعفران می خواد، مواد اولیه کمی داره اما برای پختنش باید نکات خاصی رو به دقت رعایت کنید تا نتیجه کارتون خوب بشه. عید مردم ساوه بدون روح افزا، نون قندی و نقل اصلا عید نمیشه، پس حتما این خوشمزه جات ارزش امتحان رو دارند؛ بنابراین شما هم این فرصت رو از دست ندید و با ما همراه باشید تا یه شیرینی خوشمزه و مقوی یاد بگیرید.
طرز تهیه شیرینی روح افزا
مواد لازم برای پخت شیرینی روح افزا:
نام ماده | مقدار |
---|---|
بادام | 500 گرم |
شکر | 750 گرم |
آب | 250 گرم |
زعفران دم کرده | به مقدار دلخواه |
گلاب | 1 قاشق غذاخوری |
پودر قند | به مقدار لازم |
پودر پسته | به مقدار لازم |
طرز تهیه شیرینی روح افزا
مرحله اول
بادامها را به مدت 24 ساعت در آب خیس کنید. سپس پوست آنها را جدا کنید و بگذارید تا کاملاً خشک شوند.
بادامهای خشک شده را آسیاب کنید تا پودر شوند.
مرحله دوم
شکر و آب را در یک قابمله مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید. شربت را به جوش بیاورید و سپس به آرامی اجازه دهید تا شربت به خوبی قوام یابد.
مرحله سوم
زعفران دم کرده و گلاب را به شربت اضافه کنید و مخلوط کنید.
مرحله چهارم
پودر بادام را به شربت اضافه کنید و به سرعت هم بزنید تا خمیر یکدستی حاصل شود.
مرحله پنجم
خمیر را روی یک سلفون پهن کنید و با وردنه به قطر 1 سانتی متر صاف کنید. خمیر را به شکل لوزی برش بزنید و روی سینی فر که با کاغذ روغنی پوشیده شده است، قرار دهید.
مرحله ششم
شیرینیها را به مدت 1 تا 2 ساعت در فر با دمای 180 درجه سانتی گراد بپزید تا کمی طلایی رنگ شوند.
مرحله هفتم
پس از پخت، شیرینیها را از فر خارج کنید و بگذارید تا خنک شوند. سپس شیرینیها را در پودر قند بغلتانید و در ظرف مناسب سرو کنید.
فوت و فن های تهیه شیرینی روح افزا
- میتوانید از پودر پسته یا پودر نارگیل برای تزیین شیرینیها استفاده کنید.
- برای طعم بهتر شیرینی، میتوانید از هل یا وانیل نیز استفاده کنید.
- شیرینی روح افزا را میتوانید در یخچال نگهداری کنید.