مناقصات تهیه و طبخ غذا ،خدمات رستوران و سلف سرویس
تهیه و طبخ غذا
پخت و پز با بهترین مواد غذایی و باکیفیت ترین غذاها به همراه لذیذترین نوشیدنی ها را تهیه و طبخ غذا می گویند .
برای راه اندازی این کسب و کار خانگی باید به چم و خم کار آشنا شوید و همه ی جوانب کار را در نظر بگیرید، به مراحل راه اندازی تهیه ی غذای خانگی و نکات لازم می پردازیم.
تعیین هدف
هدفتان را از راه اندازی این کار مشخص کنید. مثل :
- آیا مغازه ای دارید که می خواهید از آن استفاده کنید یا می خواهید در منزل خودتان این کار را انجام می دهید ؟
- هدفتان سرویس دهی به ادارات و سازمان هاست یا می خواهید در سطح شهر و به عموم مردم خدمات ارائه دهید ؟
تعیین مکان
برای راه اندازی این شغل نیاز به یک محیط جهت قراردادن تجهیزات و پخت غذا است. شما این فضا را می توانید در مناطقی که سازمان ها و ادارات تراکم بیشتری دارند انتخاب کنید که البته با توجه به تورم و افزایش قیمت اجاره بها ، کار سخت و هرینه بری است.اگر بودجه ی کافی دارید که می توانید در همان محدوده ها فضایی با حداقل 50-60 متر انتخاب کنید و چنانچه بودجه ی کمتری در نظر گرفته اید از مناطق اطراف شهر که در مجاورت شهرک های صنعتی و کارخانجات هستند استفاده کنید. به این نکته نیز توجه کنید که مکان انتخابی شما از این شغل اشباع نشده باشد .
کسب مجوز های لازم
نیاز به کسب مجوز از وزارت بهداشت و گواهینامه های معتبر دارید این امر خیلی هزینه بر نیست اما از نظر زمان طولانی است و جزء گام های اولیه و اساسی در این مسیر است .
تجهیزات آشپزخانه صنعتی
با توجه به اینکه شما قصد پخت غذا با ظرفیت بالا دارید و قابل مقایسه با میزان آشپزی خانگی نیست ، از اینرو تجهیزات آشپزخانه خانگی پاسخگوی شما نیست و نیاز به تجهیزات قوی تری دارید . . اقلام اولیه شامل موارد زیر می باشد که البته بستگی به منوی غذایی شما دارد و ممکن است تجهیزات دیگری به آن ها اضافه یا کم شود .
- اجاق گاز رستورانی اجاق پلوپز زمینی
- یخچال و فریزر صنعتی
- میز کار استیل
- وان شستشوی صنعتی
- کابینت دیواری یا کابینت زمینی
- هود دیواری یا هود مرکزی
- گرمخانه غذا به صورت برقی یا گازی
- تجهیزات ریز مانند دیگ ، قابلمه ، چاقو ، کفگیر و ملاقه و…
تعداد پرسنل
اگر شما در فضای آشپزخانه منزل خودتان بخواهید این کسب و کار را راه بیاندازید نیاز به حداقل 2 نفر برای پخت و طبخ غذا دارید و حداقل یک نیرو بعنوان پیک موتوری برای ارسال و تحویل غذا به مشتری دارید . هر آشپز به طور متوسط از عهده ی پختن 5 نوع غذا بر می آید.
هزینه ی مواد اولیه
همه ی آشپزهای ماهر اعتقاد دارند برای هر پرس غذا باید میزان مواد اولیه به طور دقیق محاسبه شود.
- 120 تا ۱۸۰ گرم گوشت قرمز برای كباب كوبیده
- 50 گرم گوشت برای خورشت
- 35 گرم حبوبات برای خورشت
- یک كیلوگرم برنج برای ۶ نفر
نام تجاری مناسب
نام انتخابی شما باید ساده و کوتاه باشد و به گونه ای باشد که در ذهن مشتری سپرده شود . از انتخاب اسم های طولانی و ترکیبی و اسامی که تلفظ های سخت دارند دوری کنید.
تبلیغات
قطعا در هر کسب و کاری تبلیغات عامل موثر برای جذب مشتری و افزایش درآمد است . درست است شما اقدام به راه اندازی یک کسب و کار خانگی کرده اید اما برای دوام در این بازار نیاز به تبلیغات موثر دارید . تبلیغات مجازی که امروزه بسیار اثر گذار است و در ضمن هزینه ی ناچیزی دارد می تواند راه مناسبی برای شما باشد .
مشتری مداری
تحقیقات ثابت کرده اند حفظ یک مشتری قدیمی بسیار کم هزینه تر از جذب یک مشتری جدید است . به همین دلیل شما باید مشتریان خود را تبدیل به مشتریان وفادار و همیشگی کنید از اینرو به نظر آنها احترام بگذارید ، آن ها را از تخفیفات بهره مند کنید . مناسبت های خاص را به آن ها تبریک بگویید و کارهایی از این دست را انجام دهید .
کترینک چیست؟
به صنعت آمادهسازی و پخت غذا و نوشیدنی در یک محل و سِرو آن در محلی دیگر گفته میشود.
انواع کترینگ
- هواپیمایی
- قطار
- بیمارستانی
- هتلی
خدمات رستوران
مدیریت رستوران شغلی دشوار و چالش برانگیز است که در عین حال درآمد بسیار بالایی دارد، وظایف مدیر رستوران بسیار متعدد است و با توجه به ظرفیت و خدمات مجموعه این وظایف بیشتر یا کمتر میشود.مدیر رستوران با داشتن مهارت های کافی می تواند بر تمام بخش های رستوران نظارت داشته باشد. به صورت کلی مدیر باید فعالیت روزانه رستوران، مدیریت کارکنان، کیفیت مواد اولیه، برخورد با مشتریان و نظارت روزانه بر عملکرد رستوران را زیر نظر داشته باشد و در صورت نیاز با گرفتن تصمیمهای به موقع نسبت به مدیریت هر چه بهتر مشکلات و چالشهای آن اقدام کند.
اصلی ترین وظیفه ی مدیر رستوان
مدیریت رستوران باید به تمامی بخشهای فعال مجموعه خود از جمله آشپزخانه، انبار، سالن، حسابداری و کارکنان نظارت داشته باشد و برای بهبود تجربه مشتری از حضور در رستوران تلاش کند. مدیر رستوران معمولا بر روند مالی و درآمد هم نظارت ویژه دارد تا میزان سود و زیان این کسب و کار را به دقت ارزیابی کند و اهداف رستوران را بر اساس این موضوع تنظیم کند. تنوع وظایف مدیر رستوران نشان دهنده این است که یک مدیر موفق باید مهارتهای مدیریتی و عملیاتی گستردهای داشته باشد تا تمامی مسئولیتهای خود در رستوران به خوبی انجام دهد.
سلف سرویس چیست؟
سلف سرویس به معنای سرویسی است که مشتریان می توانند خودشان غذا را از روی میز انتخاب و سرو کنند. در ایران عبارت سرو سرویس رایج تر می باشد و بیشتر در رستوران های سنتی استفاده می شود. سلف سرویس بیشتر در فست فود ها و کبابی ها استفاده ی زیادی می شود.
بوفه چیست؟
در روش پذیرایی بوفه، هدف اصلی جلب رضایت مشتری و مهمان است و تامین غذا و عرضه آن در درجه دوم قرار دارند. در بوفه میبایست برای این امر، تجهیزات و امکانات ویژهای فراهم باشد. بوفه برای پذیرایی در جشنها و مراسم هایی که تعداد مهمانان زیاد است، مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین کانتر گرم و سرد به کار نمیرود؛ بلکه ظروف مجلل و شکیلی روی میزهای بهخصوصی همراه با تزئینات زیبا، به کار گرفته میشوند. مهمانها در بوفه میتوانند بهدلخواه هر حجمی از غذا را میل کنند و این امر سبب میگردد تا از اسراف جلوگیری شود.
تفاوت بوفه و سلف سرویس در چیست؟
پذیرایی در سلف سرویسها بهسرعت انجام میگیرد و خدمات و سرویس پذیرایی بهصورت ساده ارائه داده میشوند. در واقع پذیرایی در سلف سرویسها بهگونهای است که انواع غذاها و نوشیدنیها درون کانترهایی قرار میگیرند که دارای سیستم گرم یا سرد به نام بنماری هستند. مهمانان بهصورت خطی پس از برداشتن ظروف مورد نیاز خود حرکت میکنند. سرو غذا بهوسیله آشپز انجام میشود. در انتهای خط یک صندوق وجود دارد که مهمانان باید صورت حساب خود را بپردازند. در حالی که در بوفه، تعداد مهمانان زیاد پذیرایی انجام میشوند و دیگر از کانتر گرم و سرد خبری نیست. معمولاً در بوفه از ظروف شیک و مجلل به نام چفینگ دیش استفاده میکنند. مهمانان میتوانند از غذا به اندازه نیاز و میلشان بکشند و از اسراف جلوگیری نمایند. در منوی بوفه معمولاً تعداد پیش خدمتها کمتر از پیش خدمتهای منوی سلف سرویس میباشد. در منوی سلف سرویس اغلب غذا همراه با تزئين است؛ اما در منوی بوفه این امر مشاهده نخواهد شد.
در پایان برای موفقیت بیشتر و شرکت در بهترین و مطمئن ترین مناقصه ها ، مزایده ها و استعلام ها در این زمینه، شما را به مرکز اطلاعات مناقصات و مزایدات ایران (زنجیره معاملاتی آریاتندر) راهنمایی مینمایم.