آموزش آشپزی

طرز تهیه گوزلمه ترکیه؛ گوزلمه ترکی خوشمزه

Rate this post

گوزلمه، نان نازک و تردی که با لایه‌ای از مواد دلچسب پر می‌شود، یکی از محبوب‌ترین غذاهای خیابانی و خانگی ترکیه است. این خوراک خوشمزه، با قدمتی دیرینه، ریشه در آشپزی عثمانی دارد و امروزه در سراسر دنیا طرفداران زیادی پیدا کرده است. اگر به دنبال تجربه‌ای جدید و منحصر به فرد در آشپزی هستید، گوزلمه می‌تواند انتخابی ایده‌آل باشد.

در مجله آشپزون این مطلب فوق العاده را از دست ندهید!

در این مطلب، طرز تهیه گوزلمه ترکیه‌ای را به صورت کامل و جامع به شما آموزش می‌دهیم تا بتوانید این غذای خوشمزه را در منزل خود تهیه و از طعم اصیل آن لذت ببرید.

ما در مجله آشپزون دستور پخت انواع غذاها، نان‌ها، فست فود‌ها، شیرینی‌ها و دسرها را به روش‌های آسان و سریع برای شما آماده کرده‌ایم. طرز تهیه آش شله قلمکار برای 10 نفر، طرز تهیه املت با رب گوجه فرنگی، طرز تهیه کباب تابه‌ای بوقلمون، طرز تهیه توتک خانگی و غذا با بادمجان و پنیر پیتزا نمونه هایی از این دست هستند.

 

مواد لازم برای تهیه گوزلمه ترکیه

مواد لازم برای خمیر گوزلمه

مواد لازم برای مواد میانی

ماده اولیه مقدار
پنیر فتا 200 گرم
اسفناج 300 گرم
پیاز 1 عدد
گوجه فرنگی 1 عدد
فلفل سبز تند (اختیاری) 1 عدد
روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم

 

طرز تهیه گوزلمه ترکیه

مرحله اول تهیه گوزلمه ترکیه

در یک کاسه بزرگ، آرد و نمک را با هم مخلوط کنید.
به تدریج آب ولرم را اضافه کنید و با دست ورز دهید تا خمیری نرم و لطیف بدست آید.

مرحله دوم تهیه گوزلمه ترکیه

اگر خمیر خشک بود، کمی آب ولرم و اگر خمیر شل بود، کمی آرد اضافه کنید. سپس  خمیر را به مدت 10 دقیقه ورز دهید تا صاف و یکدست شود. پس از آن روی خمیر را با پارچه تمیز بپوشانید و به مدت 30 دقیقه در دمای محیط استراحت دهید.

مرحله سوم تهیه گوزلمه ترکیه

اسفناج را پاک کرده و بشویید. سپس، آن را به خوبی آبگیری کنید و ریز خرد کنید. سپس پیاز را نگینی خرد کنید و در تابه با کمی روغن زیتون تفت دهید تا نرم و شفاف شود.

مرحله چهارم تهیه گوزلمه ترکیه

گوجه فرنگی را نیز ریز خرد کنید و به پیازها اضافه کنید.
فلفل سبز تند را (در صورت تمایل) ریز خرد کنید و به مواد اضافه کنید.

مرحله پنجم تهیه گوزلمه ترکیه

نمک و فلفل سیاه را به مقدار لازم به مواد اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید. سپس اسفناج خرد شده را به مواد اضافه کنید و به مدت 5 تا 10 دقیقه تفت دهید تا آب اسفناج تبخیر شود. آنگاه از روی حرارت برداشته و اجازه دهید خنک شود.
در این مرحله پنیر فتا را رنده کنید و به مواد میانی اضافه کنید.

حتما بخوانید:  طرز تهیه سمبوسه سیب زمینی | سمبوسه سیب زمینی ساده

مرحله ششم تهیه گوزلمه ترکیه

خمیر استراحت داده شده را به 8 تا 10 چانه مساوی تقسیم کنید. سپس هر چانه را با وردنه به صورت دایره‌ای نازک با قطر حدود 20 تا 30 سانتی‌متر پهن کنید.

مرحله هفتم تهیه گوزلمه ترکیه

مقداری از مواد میانی را در مرکز خمیر بریزید و به طور یکنواخت پخش کنید.سپس لبه‌های خمیر را به سمت داخل تا کنید و به طور کامل ببندید تا مواد میانی داخل آن محبوس شود.
در این مرحله یک تابه را روی حرارت متوسط گرم کنید.

مرحله هشتم تهیه گوزلمه ترکیه

گوزلمه را در تابه قرار دهید و به مدت 2 تا 3 دقیقه از هر طرف بپزید تا نان طلایی و برشته شود. سپس گوزلمه را از تابه خارج کرده و با کره یا روغن مایع چرب کنید.
در نهایت گوزلمه‌های پخته شده را می‌توانید به صورت گرم با ماست، سس گوجه فرنگی یا سالاد سرو کنید.

 

نکات تکمیلی پخت گوزلمه ترکیه‌ای

نکاتی برای خمیر گوزلمه:

  • از آرد نانوایی یا آرد مخصوص شیرینی‌پزی استفاده کنید. آرد باید مرغوب و بدون سبوس باشد تا خمیری لطیف و یکدست به دست آید.
  • از آب ولرم (نه داغ و نه سرد) استفاده کنید. به تدریج آب را به خمیر اضافه کنید تا به غلظت دلخواه برسید.
  • خمیر را به مدت کافی ورز دهید تا صاف و یکدست شود. ورز دادن مناسب باعث می‌شود گوزلمه‌ها ترد و خوشمزه شوند.
  • حتماً به خمیر بعد از ورز دادن استراحت دهید. این کار باعث می‌شود گلوتن موجود در آرد فعال شده و خمیر پوک و لطیف شود.
حتما بخوانید:  طرز تهیه ته انداز ماهی جنوبی؛ ته انداز ماهی بوشهری

نکاتی برای مواد میانی:

  • از اسفناج تازه و با کیفیت استفاده کنید. اسفناج را به خوبی آبگیری کنید تا گوزلمه‌ها خمیر نشوند.
  • پیاز را نگینی ریز خرد کنید تا به سرعت پخته شود.
  • گوجه فرنگی را به قطعات ریز خرد کنید یا رنده کنید.
  • استفاده از فلفل سبز تند اختیاری است. اگر به غذاهای تند علاقه دارید، می‌توانید از یک عدد فلفل سبز تند استفاده کنید.
  • از پنیر فتا با کیفیت استفاده کنید. پنیر را رنده یا له کنید تا به راحتی در مواد میانی پخش شود.
  • می توانید از مواد دلخواه خود برای تهیه گوزلمه استفاده کنید. مثلاً می‌توانید به جای اسفناج از گوشت چرخ‌کرده، سیب‌زمینی، قارچ یا ترکیبی از سبزیجات استفاده کنید.

نکاتی برای پخت گوزلمه:

  • از تابه نچسب با قطر مناسب استفاده کنید.
  • حرارت را روی متوسط تنظیم کنید. حرارت زیاد باعث می‌شود گوزلمه‌ها بسوزند و داخل آنها نپزند.
  • گوزلمه‌ها را به مدت 2 تا 3 دقیقه از هر طرف بپزید تا نان طلایی و برشته شود.
  • بعد از پخت، گوزلمه‌ها را با کره یا روغن مایع چرب کنید تا نرم و خوشمزه شوند.
  • گوزلمه‌ها را به صورت گرم با ماست، سس گوجه فرنگی یا سالاد سرو کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا