آموزش آشپزی

طرز تهیه گوزلمه ساده ترکیه ای با ۴ فیلینگ (تصویری)

Rate this post

گوزلمه به نان شکم پری گفته میشود که با انواع مختلفی از مواد پر میشود. این غذا مربوط به کشور ترکیه است و به عنوان یک غذای خیابانی یا بخشی از صبحانه ترکی سرو میشود که در بین مردم بسیار محبوب است. گوزلمه سنتی در یک نان دایره ای نازک بزرگ و کاغذی پهن، با انواع پرکننده‌ها پر می‌شود و مانند یک پاکت تا می‌شود. در ادامه این مطلب طرز تهیه گوزلمه ساده ترکیه ای خوشمزه را بیاموزید. در این پست طرز تهیه خمیر گوزلمه و ۴ نوع فیلینگ را برایتان ارائه کرده ایم.

در مجله آموزش آشپزی آشپزون این مطلب فوق العاده را از دست ندهید!

آموزش پخت گوزلمه ترکی

شما میتوانید با درست کردن خمیر یکی از فیلینگ ها را به دلخواه درست کنید و گوزلمه مورد نظر خود را آماده کنید.

مواد مورد نیاز برای خمیر گوزلمه

آرد همه منظوره ۲ فنجان (۲۸۳ گرم)
نمک ۱/۲ قاشق چایخوری
روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری (۳۰ گرم)
آب ۳/۴ فنجان (۱۶۰ گرم)

مواد مورد نیاز برای فیلینگ اول(فیلینگ گوشت و پنیر)

روغن زیتون ۱ قاشق غذا خوری
پیاز ریز خرد شده ۱ عدد
سیر خرد شده ۲ حبه
گوشت چرخ کرده ۳۵۰ گرم
پودر زیره ۱ قاشق چایخوری
فلفل قرمز یا پاپریکا ۱ قاشق چایخوری
فلفل سیاه ۱ قاشق چایخوری
نمک ۱ قاشق چایخوری
فلفل دلمه ای قرمز خرد شده ۱ عدد
پنیر فتا، خرد شده ۸۵ گرم
پیازچه نازک خرد شده ½ فنجان
سبزی تازه خرد شده (جعفری، نعناع و شوید) ½ فنجان

مواد مورد نیاز برای فیلینگ دوم(فیلینگ اسفناج و پنیر)

اسفناج خرد شده ۱۷۰ گرم
پنیر فتا خرد شده ۱۷۰ گرم
پنیر موزارلای رنده شده ۱۴۰ گرم
پیازچه نازک خرد شده ۱/۲ فنجان
سبزی تازه خرد شده (جعفری، نعناع و شوید) ۱/۳ فنجان
نمک، فلفل و فلفل قرمز به میزان لازم

مواد مورد نیاز برای فیلینگ سوم(فیلینگ سبزی و پنیر)

پنیر موزارلای رنده شده ۴۵۰ گرم
پنیر فتا خرد شده ۲۸۰ گرم
پیازچه نازک خرد شده ۱/۲ فنجان
سبزی تازه خرد شده (جعفری، نعناع و شوید) ۱/۲ فنجان
نمک، فلفل و فلفل قرمز به میزان لازم

مواد مورد نیاز برای فیلینگ چهارم (فیلینگ سیب زمینی و پنیر)

سیب زمینی متوسط ۳ عدد
پنیر فتا خرد شده ۲۰۰ گرم
پیازچه نازک خرد شده ½ فنجان
سبزی تازه خرد شده (جعفری، نعناع و شوید) ½ فنجان
نمک، فلفل و فلفل قرمز به میزان لازم

طرز تهیه بورک اسفناج در فر مرحله به مرحله (تصویری)

حتما بخوانید:  طرز تهیه کباب تابه ای ترکیه مرحله به مرحله با عکس

مراحل درست کردن گوزلمه ساده

زمان مورد نیاز: ۱ ساعت.

  1. درست کردن خمیر گوزلمه

    آرد، نمک و روغن را در کاسه غذاساز بریزید و دستگاه را روشن کنید. آب را به آن اضافه کنید تا خمیر به صورت یک توپ یکدست جمع شود. نباید خیلی چسبناک یا خیلی خشک باشد.
    خمیر را روی سطح کار خود ورز دهید. سپس در پلاستیک بپیچید و بگذارید حدود ۲۰ دقیقه استراحت کند.

  2. فیلینگ اول (گوزلمه با گوشت)

    روغن را در یک تابه روی حرارت متوسط رو به بالا گرم کنید. پیاز را تفت دهید تا شفاف شود و شروع به نرم شدن کند. سیر را اضافه کرده و ۳۰ ثانیه تفت دهید.
    گوشت چرخ شده را اضافه کنید و تفت دهید تا قهوه ای شود. زیره، فلفل قرمز، نمک و فلفل را اضافه کنید.
    وقتی گوشت پخت، فلفل دلمه ای قرمز خرد شده را اضافه کنید و ۱ دقیقه تفت دهید.
    تابه را از روی حرارت بردارید و پنیر فتا، پیازچه و سبزی تازه خرد شده را به مواد اضافه و با هم مخلوط کنید. کواد را کنار بگذارید تا قبل از پیچیدن کمی خنک شود.

  3. فیلینگ دوم(گوزلمه با اسفناج)

    اسفناج، پنیر فتا، پنیر موزارلا، پیاز چه خرد شده، سبزی تازه خرد شده، فلفل قرمز، نمک و فلفل را با هم ترکیب کنید. با دستان خود مخلوط را چند بار فشار دهید. این به پژمرده شدن اسفناج کمک می کند و کار با آن را آسان تر می کند.

  4. فیلینگ سوم(گوزلمه پنیر و سبزی)

    پنیر موزارلا، پنیر فتا، پیازچه، سبزی تازه خرد شده، نمک و فلفل را با هم ترکیب کنید.

  5. فیلینگ چهارم(گوزلمه پنیر و سیب زمینی)

    سیب زمینی ها را درون آب بریزید و روی حرارت قررار بدهید تا آبپز شوند. سپس آبکش کرده، پوست آنها را بگیرید و با یک چنگال آنها را له کنید. سپس سیب زمینی آب پز له شده، پنیر فتا، پیازچه، سبزی تازه خرد شده، فلفل قرمز، نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید.

  6. پر کردن گوزلمه

    خمیر را به ۴ قسمت مساوی تقسیم کنید و چونه بگیرید. خمیر ها را با وردنه باز کنید. یک چونه خمیر را روی سطح کمی آردپاشی شده به شکل دایره باز کنید.
    قسمتی از فیلینگ مورد نظر خود را در نیمه بالایی دایره قرار دهید و یک حاشیه ۱/۵ سانتی در اطراف لبه ها بگذارید.نیمه پایینی را به سمت بالا تا کنید و لبه ها را ببندید و دور لبه را محکم فشار دهید تا بسته شود.
    این کار را با چونه های باقیمانده خمیر تکرار کنید.

  7. پخت گوزلمه

    روغن را در یک تابه روی حرارت متوسط گرم کنید. گوزلمه را در تابه قرار بدهید یک سمت آن قهوه ای طلایی شود. با کفگیر آن را فشار دهید تا تمام سطح و لبه های آن با ماهیتابه تماس پیدا کند. گوزلمه را برگردانید تا سمت دیگر آن نیز طلایی شود. تقریبا برای هر طرف حدود ۲ دقیقه کافی است.

حتما بخوانید:  غذا با گوشت چرخ کرده بدون برنج
طرز تهیه گوزلمه ساده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا