طرز تهیه کباب چنجه ترد و خوشمزه
کباب چنجه یکی از محبوبترین کبابهای ایرانی است که از گوشت گوسفندی یا گوساله تهیه میشود. گوشت چنجه به صورت مکعبی یا چنجه ای خرد میشود و سپس با پیاز رنده شده، آب لیمو ترش، روغن زیتون، نمک و فلفل سیاه به مدت حداقل 2 ساعت در یخچال قرار میگیرد تا طعم دار شود. کباب چنجه معمولاً روی منقل زغالی کباب میشود و با نان یا برنج زعفرانی سرو میشود. برای یادگیری مرحله به مرحله تهیه این کباب بی نظیر با آشپزون همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه کباب چنجه
مواد لازم برای 5 نفر | |
فیله گوسفندی | 900 گرم |
دنبه گوسفندی | 250 گرم |
لیمو ترش | 2 عدد |
پیاز | 2 عدد بزرگ |
روغن زیتون | 5 قاشق غذاخوری |
ماست چکیده | 3 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
طرز تهیه کباب چنجه در منقل
مرحله اول تهیه کباب چنجه
ابتدا، باید فیله گوسفندی یا گوساله را به دقت شسته و تمیز کنیم. سپس آن را به صورت چنجه ای (تقریباً به اندازه نصف جوجه کباب) خرد کنیم و آن را در یک ظرف مناسب قرار دهیم. برای اینکه کباب چنجه سوخته یا خام نشود، مهم است که قطعات گوشت به یک اندازه باشند تا به صورت یکدست بپزند.
مرحله دوم تهیه کباب چنجه
در این مرحله گوشت را به اندازه نیاز با بیفتک کوب می کوبیم. اگر راسته گوساله استفاده می کنید، آن را به خوبی بکوبید.
مرحله سوم تهیه کباب چنجه
در ادامه، روغن زیتون را به گوشت اضافه کرده و آنها را به دقت مخلوط کنیم تا همه قسمتهای گوشت به روغن زیتون پوشیده شوند. سپس ماست چکیده را به مخلوط اضافه کرده و سپس لیموی ترش را از وسط بریده و آب آنرا به مخلوط اضافه کنیم.
مرحله چهارم تهیه کباب چنجه
در ادامه، به همراه گوشت، آب لیموترش، کمی نمک و فلفل سیاه را به ظرف حاوی گوشت اضافه میکنیم. در مرحله آخر، پیازها را به صورت حلقهای خرد کرده و به ظرف اضافه میکنیم، سپس با دقت مواد را با دست هم می زنیم تا به خوبی ترکیب شوند.
مرحله پنجم تهیه کباب چنجه
در این مرحله باید به گوشت کباب چنجه خود استراحت بدهیم. زمان مورد نیاز برای استراحت در یخچال به بافت گوشت بستگی دارد. مثلا اگر از فیله گوسفندی استفاده می کنید، 1 الی 2 ساعت زمان عالی است. اما اگر این کباب خوشمزه را با راسته یا سردست گوساله تهیه می کنید، باید زمانی بین 3 تا 5 ساعت را برای استراحت گوشت یا در اصطلاح خواباندن آن در مواد طعم دهنده اختصاص دهید.
مراحل پخت کباب چنجه
- پس از طعم دار کردن گوشت، آن را به صورت مرتب به سیخ می کشیم. دقت کنید که طعم عالی کباب چنجه با دنبه های خوشمزه است که باید لابلای گوشت ها سیخ شوند.
- منقل زغال را آماده می کنیم و از یکدست بودن آتش اطمینان حاصل می کنیم. سیخ ها را روی منقل می چینیم و صبر می کنیم تا خودشان را بگیرند. سپس آنها را به صورت مرتب می چرخانیم تا گوشت به صورت یکدست کباب شود.
- در صورت تمایل می توانیم مقداری زعفران دم کرده و با کره مخلوط کنیم. سپس کباب های آماده شده را در سس کره قرار می دهیم تا نرم تر و لذیذتر شوند. در نهایت کباب چنجه را به همراه نان یا برنج زعفرانی سرو می کنیم.
همچنین می توانید طرز تهیه لوه کباب مازندرانی را نیز از اینجا بیاموزید!
فوت و فن کباب چنجه بدون ماست
- برای اینکه کباب چنجه به صورت یکدست بپزد، سعی کنید تا قطعات گوشت یک اندازه باشند.
- یکی از مهم ترین دلایل خوشمزه شدن کباب چنجه این است که گوشت به مدت کافی در مواد طعم دار کننده قرار داشته باشد.
- برای طعم دار کردن بیشتر کباب چنجه، می توانید مقداری زعفران دم کرده یا پودر سیر به مواد طعم دهنده اضافه کنید.
- اگر می خواهید کباب چنجه شما طعمی تند داشته باشد، می توانید مقدار فلفل سیاه را بیشتر کنید.
- برای جلوگیری از خشک شدن کباب چنجه، آتش ذغال را آرام تر باد بزنید تا ملایم شود و سیخ ها را مرتب بچرخانید.
بازبینی مراحل تهیه کباب چنجه
- آماده سازی گوشت: فیله گوسفندی یا گوساله را بشویید و به صورت چنجه ای خرد کنید.
- آماده سازی مرینت: روغن زیتون، ماست چکیده، آب لیمو ترش، نمک و فلفل سیاه را با هم مخلوط کنید.
- طعم دار کردن گوشت: گوشت چنجه ای را به مرینت اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید.
- استراحت گوشت: روی کاسه را با سلفون بپوشانید و به مدت یک چند ساعت در یخچال قرار دهید.
- پخت کباب چنجه: گوشت چنجه ای را به سیخ بکشید و روی حرارت ملایم کباب کنید.
سوالات متدوال
کباب چنجه از چه نوع گوشتی تهیه میشود؟
کباب چنجه معمولاً از گوشت گوسفند یا گاو تهیه میشود.
مهمترین ترکیبات مورد استفاده برای تهیه کباب چنجه چیست؟
ترکیبات طعم دهنده و ترد کننده کباب چنجه شامل روغن زیتون، ماست چکیده، آب لیموترش، نمک، فلفل سیاه و پیاز خرد شده است.
آیا میتوانم کباب چنجه را در منزل درست کنم؟
بله، کباب چنجه را میتوانید در خانه تهیه کنید. مراقب باشید که گوشت به خوبی طعم دار و ترد شده و برای بهترین نتیجه از روش پخت مناسب گوشت کباب یعنی منقل و ذغال استفاده کنید.
چه طور میتوانم مطمئن شوم که کباب چنجه پخته مناسبی دارد؟
این مورد کاملا تجربی است و البته به ذائقه شما نیز بستگی دارد. برخی کباب را مدیوم و آبدار دوست دارند و برخی دیگر کباب برشته را می پسندند.