آشپزی ایرانی

طرز تهیه مرغ ترش شمالی با فوت و فن‌های حرفه‌ای

Rate this post

مرغ ترش، از جمله غذاهای اصیل ایرانی است که در نواحی مختلف کشور، با دستورهای پخت متنوعی رواج دارد. این غذای لذیذ، به ‌ویژه در استان‌های شمالی ایران مانند گیلان و مازندران، طرفداران بسیاری دارد و به عنوان یکی از غذاهای محبوب این مناطق شناخته می‌شود.

در مجله آشپزون این مطلب فوق العاده را از دست ندهید!

طعم ترش و ملس این خورشت، به ‌همراه عطر دل‌انگیز سبزی‌های معطر شمالی، آن را به گزینه‌ای بی‌نظیر برای مهمانی‌ها و دورهمی‌ها تبدیل کرده است. اگر به دنبال طعمی متفاوت و تجربه‌ای جدید در آشپزی هستید، مرغ ترش می‌تواند انتخابی ایده‌آل برای شما باشد.

در این مطلب، طرز تهیه مرغ ترش را به صورت کامل و مرحله به مرحله به شما آموزش می‌دهیم. با ما همراه باشید تا با جزئیات کامل، طرز پخت این خورشت خوشمزه را فرا بگیرید.

 

در مجله آشپزون طرز تهیه غذاهای خوشمزه و بی نظیر ایرانی و بین المللی را به صورت مداوم با شما به اشتراک می‌گذاریم. برای مثال طرز تهیه میرزا قاسمی خانگی، طرز تهیه شامی بابلی با گوشت چرخ کرده، انواع غذا با بادمجان، طرز تهیه شامی شیرازی و فوت و فن کتلت شیرازی و انواع غذای نونی سریع ایرانی را به روش مرحله به مرحله و آسان با شما به اشتراک گذاشته‌ایم.

 

مواد لازم برای تهیه مرغ ترش شمالی

ماده اولیه مقدار
مرغ ۱ عدد
سبزی‌های معطر (جعفری، گشنیز، شوید، تره) ۳۰۰ گرم
رب انار ۳ قاشق غذاخوری
آبلیمو ۲ قاشق غذاخوری
پیاز ۲ عدد
سیر ۴ حبه
فلفل سبز ۲ عدد
نمک به مقدار لازم
فلفل سیاه به مقدار لازم
زردچوبه به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
حتما بخوانید:  طرز تهیه شیرازی پلو؛ غذای معروف و محبوب شیراز

 

طرز تهیه مرغ ترش شمالی

مرحله اول تهیه مرغ ترش شمالی

مرغ را به تکه‌های دلخواه خرد کنید و با نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به خوبی مزه دار کنید.
تکه‌های مرغ را به مدت 30 دقیقه در یخچال قرار دهید تا مزه مواد به خورد مرغ برود.

مرحله دوم تهیه مرغ ترش شمالی

در یک قابلمه مناسب، روغن را روی حرارت ملایم گرم کنید. سپس پیازها را به صورت نگینی خرد کرده و به روغن اضافه کنید.
پیازها را تفت دهید تا نرم و شفاف شوند.تکه‌های مرغ مزه دار شده را به پیازها اضافه کنید و به مدت 5 تا 7 دقیقه تفت دهید تا مرغ سرخ شود.

مرحله سوم تهیه مرغ ترش شمالی

سبزی آش را پاک کرده و به خوبی بشویید. سپس سبزی‌ها را ساطوری یا ریز خرد کنید و به مرغ و پیاز اضافه کنید.

مرحله چهارم تهیه مرغ ترش شمالی

در این مرحله رب انار، آبلیمو، فلفل سبز و سیر رنده شده را نیز اضافه کنید. سپس مواد را به خوبی مخلوط کنید و به مدت 5 دقیقه دیگر تفت دهید تا عطر و طعم مواد آزاد شود.

مرحله پنجم تهیه مرغ ترش شمالی

به اندازه کافی آب به خورشت اضافه کنید تا روی مرغ‌ها را بپوشاند. درب قابلمه را بگذارید و حرارت را کم کنید.
در این مرحله اجازه دهید خورشت به مدت 1 تا 1.5 ساعت با حرارت ملایم پخته شود تا مرغ‌ها کاملاً پخته و جا بیفتند.

مرحله ششم تهیه مرغ ترش شمالی

پس از پخت کامل مرغ، خورشت را از روی حرارت بردارید. در صورت تمایل، می‌توانید برای طعم بهتر، مقداری زعفران دم کرده به خورشت اضافه کنید.

حتما بخوانید:  طرز تهیه کباب ترش

مرغ ترش را با پلو یا نان سرو کنید و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید.

نوش جان.

نکات تهیه مرغ ترش شمالی

  • می‌توانید از انواع سبزی‌های معطر دیگر مانند نعناع، کاهو و اسفناج نیز در این خورشت استفاده کنید.
  • برای ترشی بیشتر خورشت، می‌توانید از آبغوره یا تمبر هندی به جای آبلیمو استفاده کنید.
  • اگر به طعم تند غذا علاقه دارید، می‌توانید از فلفل قرمز یا پودر فلفل قرمز به خورشت اضافه کنید.
  • برای تزئین خورشت، می‌توانید از جعفری یا گشنیز تازه خرد شده استفاده کنید.
  • در صورت در دسترس بودن سبزی‌های بی نظیر شمالی، می‌توانید از سبزی‌هایی مانند خلواش، زلنگ، اوجی و اناریجه برای طعم دهی ویژه استفاده کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا