آشپزی ایرانی

طرز تهیه قلیه ماهی جنوبی | قلیه ماهی بندری

Rate this post

در میان انبوه غذاهای خوشمزه ایرانی، قلیه ماهی جنوبی بدون شک نگینی درخشان در سفره ی رنگارنگ آشپزی ایرانی است. عطری فریبنده، طعمی ترش و تند و بافتی منحصربه فرد، این خورش را به یکی از محبوب‌ترین غذاهای جنوب ایران تبدیل کرده است. اگر شما هم به دنبال تجربه‌ای به یاد ماندنی از طعم‌های جنوب هستید، با ما در این سفر آشپزی همراه شوید تا طرز تهیه قلیه ماهی اصیل جنوبی را به شما آموزش دهیم.

در مجله آموزش آشپزی آشپزون این مطلب فوق العاده را از دست ندهید!

جالب است بدانید که مجله آشپزون طرز تهیه آلبالو پلو با مرغ برای 4 نفر، طرز تهیه چکدرمه با گوشت گوسفندی، طرز تهیه میرزا قاسمی اصیل گیلانی و طرز تهیه شامی شیرازی را نیز برایتان آماده کرده است. تا بتوانید به آسانی این غذاهای بی نظیر را در منزل خود بپزید و از خوردن آن‌ها لذت ببرید.

 

مواد لازم برای تهیه قلیه ماهی جنوبی

ماده اولیه مقدار
فیله ماهی جنوب (شوریده، شیر، سرخو) 500 گرم
سبزی قلیه (گشنیز، شنبلیله، شوید) 500 گرم
پیاز 2 عدد
سیر 3 حبه
تمرهندی 250 گرم
آرد گندم 2 قاشق غذاخوری
زردچوبه 1 قاشق مرباخوری
فلفل قرمز 1 قاشق چای خوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
حتما بخوانید:  طرز تهیه کوکو بادمجان سرخ شده و مجلسی | کوکو بادمجان ساده

 

طرز تهیه قلیه ماهی بندری

مرحله اول تهیه قلیه ماهی بندری

فیله ماهی را به قطعات متوسط برش داده و با کمی نمک و فلفل سیاه به مدت چند ساعت دقیقه در یخچال قرار دهید تا مزه دار شود.

مرحله اول تهیه قلیه ماهی بندری
سبزی قلیه را به دقت پاک کرده و ساطوری کنید.

مرحله اول تهیه قلیه ماهی بندری
پیازها را نگینی خرد کرده و در روغن داغ تفت دهید تا شفاف و طلایی شوند.
سیرهای له شده را به پیاز داغ اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر سیر آزاد شود.

مرحله اول تهیه قلیه ماهی بندری
تمرهندی را به همراه 2 پیمانه آب جوش خیس کنید و با صافی از صاف کنید تا شیره آن جدا شود.

مرحله اول تهیه قلیه ماهی بندری

سبزی ساطوری شده را به پیاز و سیر اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا سبزی ها نرم و خوش عطر شوند.
زردچوبه و فلفل قرمز را به مواد اضافه کنید و به مدت یک دقیقه تفت دهید تا عطر ادویه ها آزاد شود.

مرحله دوم تهیه قلیه ماهی بندری

شیره تمرهندی را به همراه 3 پیمانه آب جوش به مواد اضافه کنید و به هم بزنید تا مخلوط شوند.
حرارت را کم کنید و اجازه دهید به جوش آید و سپس درب قابلمه را ببندید و به مدت 30 دقیقه بجوشد تا سبزی ها پخته شوند.

مرحله سوم تهیه قلیه ماهی بندری

آرد را در یک کاسه کوچک با کمی آب مخلوط کنید تا به صورت خمیر روان درآید.
خمیر آرد را به مخلوط اضافه کنید و به هم بزنید تا غلیظ شود و طعم گس تمرهندی گرفته شود.

حتما بخوانید:  طرز تهیه شیرازی پلو؛ غذای معروف و محبوب شیراز

مرحله چهارم تهیه قلیه ماهی بندری

در  این مرحله تکه های ماهی را به مایه قلیه اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا ماهی ها کاملا پخته شوند.
بعد از پخت کامل ماهی، نمک و فلفل خورش را بچشید و در صورت نیاز تنظیم کنید.

مرحله پنجم تهیه قلیه ماهی بندری

قلیه ماهی را به همراه پلو یا نان گرم سرو کنید.
می توانید از مخلوط فلفل و نمک و یا ترشی به عنوان چاشنی در کنار قلیه ماهی استفاده کنید.

نکات و ترفند‌های تهیه قلیه ماهی

  • برای طعم بهتر قلیه ماهی می توانید از ماهی های جنوب مانند شوریده، شیر یا سرخو استفاده کنید.
  • اگر تمایل به طعم تندتر دارید، می توانید مقدار فلفل قرمز را به دلخواه خود افزایش دهید.
  • برای غلیظ تر شدن مایه قلیه می توانید از 1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی نیز استفاده کنید.
  • می توانید  از 1 قاشق غذاخوری پودر نارگیل نیز استفاده کنید.
  • برای تزیین قلیه ماهی می توانید از گشنیز و جعفری تازه استفاده کنید.

امیدواریم از این آموزش آشپزی قلیه ماهی جنوبی لذت برده باشید و با پخت این خورش خوشمزه، طعم دلنشین جنوب را به سفره خود هدیه دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا