آشپزی ایرانی

طرز تهیه خورش اناربیج گیلانی | خورش اناربیج شمالی

Rate this post

در میان انبوه غذاهای رنگارنگ ایرانی، خورش اناربیج با طعم ترش و ملس و رنگ خاصش، جایگاه ویژه‌ای دارد. این خورش اصیل گیلانی، از گردو، رب انار و گوشت مرغ یا گوسفند تهیه می‌شود و طعمی بی‌نظیر دارد. اگر به دنبال تجربه‌ای جدید در آشپزی هستید و می‌خواهید یک غذای اصیل و خوشمزه شمالی را برای خانواده خود بپزید.

در مجله آشپزون این مطلب فوق العاده را از دست ندهید!

در این مطلب با ما همراه باشید تا طرز تهیه خورش اناربیج را به صورت مرحله به مرحله و به روشی آسان به شما آموزش دهیم.

در مجله آشپزون طرز تهیه غذاهای خوشمزه و بی نظیر ایرانی و بین المللی را به صورت مداوم با شما به اشتراک می‌گذاریم. برای مثال طرز تهیه میرزا قاسمی خانگی، طرز تهیه شامی بابلی با گوشت چرخ کرده، انواع غذا با بادمجان، طرز تهیه شامی شیرازی و فوت و فن کتلت شیرازی و انواع غذای نونی سریع ایرانی را به روش مرحله به مرحله و آسان با شما به اشتراک گذاشته‌ایم.

مواد لازم برای تهیه خورش اناربیج گیلانی

ماده اولیه مقدار
گوشت مرغ یا گوسفند ۵۰۰ گرم
گردو ۲۰۰ گرم
رب انار ۱/۲ پیمانه
پیاز ۲ عدد
سیر ۳ حبه
سبزی اناربیج (گشنیز، جعفری، نعناع، تره، شوید) ۲۵۰ گرم
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
آب به مقدار لازم
حتما بخوانید:  سوپ قارچ، تجربه ای از طعم و مزه به یاد ماندنی؛ مناسب برای تمام فصول

 

طرز تهیه خورش اناربیج گیلانی

مرحله اول تهیه خورش اناربیج

گوشت مرغ یا گوسفند را به تکه‌های متوسط خرد کنید و با مقداری نمک، فلفل و زردچوبه طعم‌دار کنید. سپس گردوها را آسیاب کنید و یا به صورت نگینی ریز خرد کنید.

مرحله دوم تهیه خورش اناربیج

پیازها را نگینی خرد کنید و در روغن تفت دهید تا نرم و طلایی شوند. سپس سیرها را رنده یا له کنید و به پیازهای تفت داده شده اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر و طعمشان آزاد شود.

اکنون سبزی اناربیج را پاک کنید، بشویید و ساطوری خرد کنید.

مرحله سوم تهیه خورش اناربیج

گوشت‌های طعم‌دار شده را به پیاز و سیر اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. سپس گردوهای آسیاب شده یا نگینی را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید.

مرحله چهارم تهیه خورش اناربیج

رب انار را با کمی آب مخلوط کنید و به مواد داخل قابلمه اضافه کنید. سپس به اندازه کافی آب به خورش اضافه کنید تا جایی که روی مواد را بگیرد. و پس از آن حرارت را کم کنید و اجازه دهید خورش به آرامی جا بیفتد و روغن بیندازد.

مرحله پنجم تهیه خورش اناربیج

سبزی اناربیج خرد شده را به خورش اضافه کنید و به همراه دیگر مواد بپزید تا سبزی نیز پخته شود.

مرحله ششم تهیه خورش اناربیج

در صورت نیاز به آب بیشتر، کمی آب جوش به خورش اضافه کنید. ب هیچ عنوان آب سرد را در هنگام پخت خورش به آن اضافه نکنید و حتما آب جوش باشد سپس نمک و فلفل خورش را بچشید و در صورت تمایل به آن کمی شکر یا آبلیمو اضافه کنید.

حتما بخوانید:  طرز تهیه خورش ترشه تره؛ یک خورش خوشمزه شمالی

مرحله هفتم تهیه خورش اناربیج

پس از اینکه خورش جا افتاد و به غلظت دلخواه رسید، حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید خورش به مدت 30 دقیقه دم بکشد. خورش اناربیج را با پلو یا نان سرو کنید و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید.

نکات و فوت و فن‌های تهیه خورش اناربیج گیلانی

  • می‌توانید از گوشت بوقلمون یا بلدرچین به جای گوشت مرغ یا گوسفند در این خورش استفاده کنید.
  • اگر به گردو حساسیت دارید، می‌توانید به جای آن از بادام یا پسته استفاده کنید.
  • برای طعم ترش‌تر خورش، می‌توانید از رب انار ترش استفاده کنید و یا به آن آبلیمو اضافه کنید.
  • می‌توانید از زعفران دم‌کرده برای خوشمزه‌تر شدن خورش استفاده کنید.
  • خورش اناربیج را می‌توانید با مرغ یا گوشت چرخ‌کرده نیز تهیه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا