آشپزی ایرانی

یخنی گوشت؛ گرمای دلچسب زمستان در قابلمه‌های ایرانی

Rate this post

در سرمای زمستان، چه چیزی می‌تواند گرمابخش‌تر از یک غذای سنتی و پر انرژی باشد؟ یخنی گوشت، با طعم لذیذ و عطر دل‌انگیز، گزینه‌ای ایده‌آل برای روزهای سرد و برفی است. این غذای مقوی و مغذی، از دیرباز در سفره‌های ایرانی جایگاه ویژه‌ای داشته و در مناسبت‌های مختلف طبخ می‌شود.

یخنی گوشت با تنوع مواد اولیه و روش‌های پخت مختلف، در سراسر ایران طرفداران بسیاری دارد. از یخنی گوشت با نخود و لوبیا تا یخنی گوشت با سیب زمینی و بادمجان، هر کدام از این روش‌ها طعمی منحصر به فرد و دلچسب را برایتان به ارمغان خواهند آورد.

در این مقاله، طرز تهیه یخنی گوشت را به صورت مرحله به مرحله و به ساده‌ترین روش ممکن به شما آموزش خواهیم داد.

در مجله آموزش آشپزی آشپزون این مطلب فوق العاده را از دست ندهید!

یخنی خورشتی است از مخلوط پیاز و گوشت ( گوشت مرغ , گوسفند ) که مشابه چلو گوشت می باشد. در اصل چاشی اصلی این خورشت پیاز زیاد  آن می باشد که گوشت ها در آن تفت میخورند و مانند خورشت های دیگر به همراه برنج سرو می شود . فقط کافیه تا یکبار طعم این خورشت را بچشید بدون شک یکی از غذاهای مورد علاقه شما می شود.

طرز تهیه یخنی گوشت
طرز تهیه یخنی گوشت

مواد لازم

  • گوشت سردست یا ران گوسفند ۸۰۰ گرم
  • کره یا روغن حیوانی به مقدار لازم
  • پیاز بزرگ ۲ عدد
  • نمک و زردچوبه به میزان لازم

دستور پخت یخنی

برای پخت خورش یخنی ابتدا گوشت سردست یا ران گوسفند را خرد کنید سپس برش های گوشت را بشویید.

حتما بخوانید:  طرز تهیه کشک بادمجان؛خوراک دوست داشتنی خوشمزه

پیازها را به صورت خلالی خرد نمایید و آن ها را درون ظرفی مناسب به همراه مقداری روغن و مقدار خیلی کم زردچوبه تفت دهید تا طلایی رنگ شوند توجه داشته باشید که بهتر است پیازها کمی بیشتر طلایی شوند ولی نباید بسوزند.

وقتی پیاز کاراملی شد گوشت های خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد و آب بندازد سپس چند لیوان آبجوش با توجه به مقدار قابلمه به گوشت ها اضافه کند و حرارت شعله را بسیار کم کنید و اجازه دهید خورش با حرارت پایین خوب پخته شود.

اگر آب خورش کم شد ولی گوشت ها هنوز نپخته بودند می توانید دو لیوان دیگر آب به خورش یخنی اضافه کنید تا به صورت کامل بپزد و جا بیفتد.

در انتهای پخت  نمک و مقداری کره یا روغن حیوانی آب کرده روی خورش یخنی بریزید و این خورش خوشمزه را به همراه برنج و نوشیدنی دلخواه تان میل کنید.

طرز تهیه یخنی گوشت
طرز تهیه یخنی گوشت

نکات پخت

  • یکی از مهم‌ترین نکات پخت یخنی خوب کاراملی شدن پیاز است.
  •  ادویه این غذا فقط نمک و زردچوبه است، اما بنا به سلیقه می‌توانید از فلفل یا دارچین نیز استفاده کنید.
  •  پیاز‌های این خوراک باید نه خیلی ریز و نه خیلی درشت خرد شود.
  •  یکی از دلایل خوشمزه شدن این خوراک لذیذ استفاده از پیاز محلی در درگز است.
  •  بهتر است گوشتی که برای تهیه این خوراک استفاده می‌کنید کمی چربی داشته باشد. از گوشت ران با استخوان هم می‌توان استفاده کرد.
  •  اگر گوشت شما چربی نداشت می‌توانید مقدار ۵۰ گرم دنبه گوسفند را به خورشت اضافه کنید.
حتما بخوانید:  طرز تهیه آش دوغ سرعین؛ آش دوغ ترکی خوشمزه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا