کسب و کار

طرز تهیه نازخاتون به دو روش گیلانی و مازندرانی؛ خوشمزه و مجلسی

Rate this post

ترشی نازخاتون از ترشی‌های خوشمزه شمالی است که در همه جا بخصوص در استان‌های گیلان و مازندران طرفدار دارد. در این مقاله به طرز تهیه نازخاتون می‌پردازیم.

ترشی نازخاتون از انواع ترشی‌های خوشمزه شمالی هست که در همه جا بخصوص در استان‌های گیلان و مازندران طرفداران بی‌شماری دارد. این ترشی ساده غالبا با سبزی‌های معطر شمالی تهیه می‌شود اما در صورت عدم دسترسی به آن‌ها می‌توان از سبزی‌های جایگزین نیز استفاده کرد.

ممکن است شما واژه نازخاتون گیلانی یا ترشی مازندرانی را شنیده باشید، این چاشنی شمالی همانند کال کباب هم در گیلان و هم در مازندران به روش مشابهی تهیه می‌شود. پس تفاوتی در طرز تهیه ترشی نازخاتون شمالی وجود ندارد و در همه استان‌ها با همین روش تهیه می‌شود. همراه ما باشید تا یکی از بهترین چاشنی‌های شمالی را آماده کنیم.

مواد اولیه ترشی نازخاتون

 

مواد اولیه ترشی نازخاتون

 

  1. بادمجان مشکی و قلمی 5 عدد
  2. سیر 1 بوته
  3. گوجه فرنگی 2 عدد
  4. آب انار تازه نصف لیوان
  5. آبغوره نصف لیوان
  6. گلپر 1 قاشق چایخوری
  7. نعنا و جعفری ساطوری شده 2 قاشق غذاخوری
  8. نمک و فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه ترشی نازخاتون

 

طرز تهیه ترشی نازخاتون

 

برای تهیه ترشی نازخاتون ابتدا بادمجان‌ها را به خوبی شسته و سپس روی آتش آن‌ها را کباب کرده تا کاملا پخته و نرم شوند سپس در ظرف در بسته‌ای گذاشته و اجازه دهید کمی خنک شوند. بعد به آرامی پوست بادمجان‌ها را جدا کنید. شما می‌توانید بادمجان‌ها را در فر 200 درجه و یا روی گاز هم کباب کنید اما مزه بادمجان کباب شده با آتش بسیار خوشمزه‌تر است.

حتما بخوانید:  ماگ تبلیغاتی هدیه بدهید!

گوجه فرنگی‌ها را پوست گرفته، و فیله گوجه را ریز خرد کنید. سیرها را نیز پوست گرفته و ساطوری ریز خرد کنید. بادمجان‌ها که خنک شدند را ساطوری کنید و در ظرف مناسبی گوجه، سیر و بادمجان را ریخته حالا چاشنی‌ها یعنی آبغوره، آب انار، گلپر، نمک و فلفل و سبزیجات معطر را اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.

توجه: برای این میزان مواد حدودا یک قاشق نمک لازم است.

یک بانکه شیشه‌ای کاملا تمیز و خشک انتخاب کنید. ترشی نازخاتون را در شیشه بریزید. دقت کنید که نباید شیشه را کاملا پر کنید. در صورت نیاز میتوانید کم کم آبغوره اضافه کنید تا کاملا تمام ترشی با آبغوره آغشته شود. درب شیشه را محکم ببندید و در یخچال قرار دهید.

این ترشی خوشمزه بعد از گذشت دوروز آماده مصرف می‌باشد.

پیشنهاد ویژه…

اگر علاقه‌مند به یادگیری غذای اصیل ایرانی دارید و می‌خواهید دقیق ترین غذاهای ایرانی را آموزش ببینید تا به راحتی بتوانید در هتل‌ها و رستوران‌ها مشغول به کار شوید، شما را دعوت می‌کنیم تا از دوره پرطرفدار و کاربردی آشپزی ایرانی دیدن کنید.

نکاتی در مورد طرز تهیه ترشی نازخاتون

 

نکاتی در مورد طرز تهیه ترشی نازخاتو

 

  • در شهر‌های شمالی ترشی نازخاتون را با سبزیجات محلی همچون چوچاق، خالواش، زلنگ و … تهیه می‌کنند. در صورتی‌که به این سبزیجات معطر دسترسی دارید جایگزین نعنا و جعفری کنید.
  • در برخی از شهرها بجای استفاده از سبزیجات معطر از دلار شمالی استفاده می‌کنند. در صورتی‌که از دلار استفاده کردید توجه کنید که میزان نمک باید کمتر شود.
  • در طرز تهیه ترشی نازخاتون از آب انار استفاده شده که میتوان بجای آن از رب انار هم استفاده کنید. در اینصورت رنگ ترشی کمی تیره خواهد شد.
  • بجای آبغوره می‌توان از سرکه هم استفاده کرد. فقط توجه داشته باشید در زمان سرماخوردگی از مصرف ترشی‌های دارای سرکه پرهیز کنید!
  • بسیاری از افراد در دستور پخت نازخاتون از سیاه دانه، تخم گشنیز و برگ سیر هم استفاده می‌کنند.
  • ترشی نازخاتونی که با آبغوره درست شده باشید ماندگاری کمتری نسبت به ترشی با سرکه دارد.
  • در صورتی که تمایل دارید پس از تهیه ناز خاتون آن را مصرف کنید می‌توانید تمام مواد را در قابلمه مناسبی ریخته و 15 دقیقه روی حرارت متوسط آن‌ها را بپزید. سپس به یخچال منتقل کنید تا خنک شود. ترشی نازخاتون شما آماده مصرف می‌باشد.
حتما بخوانید:  فیکسچر ایمپلنت دندان

بیشتر بخوانید…

طرز تهیه شامی بابلی

سخن پایانی:

با دستور پخت ترشی نازخاتون در خدمت شما بودیم. عزیزانی که علاقه‌مند به رشته پردرآمد آشپزی و قنادی دارند می‌توانند در دوره‌های عملی و حرفه‌ای گوناگونی که در آموزشگاه آشپزشو در حال برگزاری است شرکت نمایند. حتما می‌دانید که یکی از روش‌های مهاجرت و کار در خارج از ایران دارا بودن مدرک معتبر بین‌المللی است. آشپزشو آموزشگاه رسمی و معتبر سازمان فنی و حرفه‌ای کشور می‌باشد که با برگزاری دوره‌های مختلف آموزشی و اعطای مدرک معتبر و قابل ترجمه، شما را در رسیدن به هدف‌هایتان یاری می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا