طرز تهیه پیتزا خانگی ساده | درست كردن پیتزا خانگی
پیتزا، آن غذای محبوب و دوستداشتنی که با عطر و طعم بینظیرش، هر ذائقهای را مجذوب خود میکند، گویی سفری کوتاه به قلب ایتالیا را به ارمغان میآورد. چه لذتی بالاتر از پخت این غذای خوشمزه در خانه و لذت بردن از آن در کنار خانواده و دوستان؟ تصور کنید که خمیر پیتزا را با دستانتان ورز میدهید، سس گوجه فرنگی را با عطر دلانگیز ادویهها مخلوط میکنید و مواد دلخواهتان را با نظم و سلیقه روی آن میچینید. و در نهایت، شاهد پخت پیتزا در فر و برآمدن عطر مقاومتناپذیر آن در خانه باشید.
در مجله آموزش آشپزی آشپزون این مطلب فوق العاده را از دست ندهید!
در این مطلب، با شما همراه میشویم تا طرز تهیه پیتزای خانگی را به صورت مفصل و جامع به شما آموزش دهیم. از فوت و فنهای پخت خمیر پیتزا گرفته تا طرز تهیه سس گوجه فرنگی و نکات مربوط به پخت و سرو پیتزا، همه چیز را به طور کامل شرح خواهیم داد.
در این مجله آشپزی میتوانید به دستور پخت انواع غذاهای ایرانی و بین المللی دسترسی پیدا کنید. برای مثال طرز تهیه آش شله قلمکار برای 10 نفر، فوت و فن کتلت شیرازی، طرز تهیه کتلت مرغ با سیب زمینی و انواع غذای نونی سریع ایرانی از این دست غذاهای بی نظیر هستند.
مواد اولیه برای تهیه پیتزا خانگی
ماده اولیه | مقدار |
---|---|
آرد | 3 پیمانه |
آب ولرم | 1.5 پیمانه |
خمیر مایه فوری | 1 قاشق غذاخوری |
شکر | 1 قاشق چایخوری |
نمک | 1 قاشق چایخوری |
روغن زیتون | 2 قاشق غذاخوری |
سس گوجه فرنگی | ½ پیمانه |
پنیر موزارلا | 200 گرم |
مواد دلخواه برای روی پیتزا (مانند کالباس، فلفل دلمه، قارچ، پیاز، ذرت) | به مقدار دلخواه |
طز تهیه پیتزا خانگی ساده
مرحله اول تهیه پیتزا خانگی
در یک کاسه بزرگ، آرد را الک کنید.
در کاسهای جداگانه، آب ولرم، خمیر مایه و شکر را مخلوط کنید و به مدت 5 تا 10 دقیقه کنار بگذارید تا خمیر مایه فعال شود.
مخلوط خمیر مایه فعال شده، نمک و روغن زیتون را به آرد اضافه کنید و با قاشق یا دست، مواد را به خوبی مخلوط کنید تا خمیری نرم و لطیف بدست آید.
مرحله دوم تهیه پیتزا خانگی
خمیر را به مدت 10 تا 15 دقیقه ورز دهید تا صاف و یکدست شود.
روی کاسه را با پارچهای تمیز بپوشانید و به مدت 1 تا 2 ساعت در دمای گرم استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود.
مرحله سوم تهیه پیتزا خانگی
در یک قابلمه، سس گوجه فرنگی را با مقداری آویشن، فلفل سیاه و نمک به دلخواه مخلوط کنید.
سس را روی حرارت ملایم قرار دهید و به مدت 10 تا 15 دقیقه بجوشانید تا غلیظ شود.
از روی حرارت بردارید و بگذارید خنک شود.
مرحله چهارم تهیه پیتزا خانگی
فر را با دمای 200 درجه سانتیگراد گرم کنید.
سینی فر را با کمی روغن چرب کنید.
خمیر را به دو قسمت تقسیم کنید.
مرحله پنجم تهیه پیتزا خانگی
هر قسمت از خمیر را روی سطح آردپاشی شده به صورت جداگانه به شکل دایرهای با قطر دلخواه پهن کنید.
خمیر پهن شده را با احتیاط داخل سینی فر قرار دهید.
مرحله ششم تهیه پیتزا خانگی
سس خنک شده را به طور یکنواخت روی سطح خمیر پهن کنید.
پنیر موزارلا را به صورت رنده شده روی سس بپاشید.
مواد دلخواه خود را (مانند کالباس، فلفل دلمه، قارچ، پیاز، ذرت) به صورت دلخواه روی پنیر بچینید.
مرحله هفتم تهیه پیتزا خانگی
سینی فر را به مدت 15 تا 20 دقیقه در فر قرار دهید تا پیتزا پخته شود و نان آن طلایی رنگ شود.
مراقب باشید که پیتزا نسوزد.
مرحله هشتم تهیه پیتزا خانگی
پیتزای پخته شده را از فر خارج کنید و بگذارید کمی خنک شود.
پیتزا را به دلخواه برش بزنید و با سس دلخواه و سبزیجات تازه سرو کنید.
نکات و فوت و فن های پخت پیتزا خانگی
انتخاب مواد اولیه:
- از آرد با کیفیت بالا استفاده کنید. آرد نان فانتزی یا آرد مخصوص پیتزا گزینههای مناسبی هستند.
- از پنیر موزارلای با کیفیت استفاده کنید تا پیتزای شما طعم و کشسانی خوبی داشته باشد.
- مواد دلخواه خود را برای روی پیتزا با دقت انتخاب کنید. از سبزیجات تازه و با کیفیت استفاده کنید.
- میتوانید از گوشتهای مختلف مانند سوسیس، کالباس، مرغ یا گوشت چرخکرده در پیتزا استفاده کنید.
فوت و فن های تهیه خمیر پیتزا
- برای ورز دادن خمیر میتوانید از دست یا دستگاه خمیرزن استفاده کنید.
- اگر خمیر خیلی سفت بود، به تدریج آب ولرم اضافه کنید تا به لطافت دلخواه برسد.
- اگر خمیر خیلی شل بود، به تدریج آرد اضافه کنید تا به سفتی دلخواه برسد.
- بعد از ورز دادن، خمیر را در کاسهای چرب شده قرار دهید و روی آن را با پارچهای تمیز بپوشانید.
- خمیر را در مکانی گرم و دور از نور مستقیم قرار دهید تا استراحت کند و حجم آن دو برابر شود.
نکات مربوط به پخت پیتزا خانگی
- قبل از پخت پیتزا، فر را به طور کامل گرم کنید.
- از سینی فر مخصوص پیتزا یا سنگ پیتزا استفاده کنید.
- سینی فر یا سنگ پیتزا را قبل از قرار دادن خمیر در فر، به مدت 10 تا 15 دقیقه گرم کنید.
- پیتزا را در طبقه وسط فر قرار دهید.
- مراقب باشید که پیتزا نسوزد.
- میتوانید در 5 دقیقه آخر پخت، گریل فر را روشن کنید تا پنیر روی پیتزا طلاییتر شود.
با رعایت این نکات میتوانید پیتزای خانگی خوشمزه و با طعمی بینظیر تهیه کنید و از آن در کنار خانواده و دوستان خود لذت ببرید.