طرز تهیه کوفته هویج خوشمزه به روش ساده و مجلسی
کوفته هویج یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که با ترکیبی از گوشت چرخکرده و هویج رندهشده تهیه میشود. این غذا به دلیل داشتن هویج، منبعی عالی از ویتامینها و مواد مغذی است و طعمی متفاوت و لذیذ دارد. کوفته هویج علاوه بر مزه عالی، ظاهری جذاب و رنگی دلپذیر دارد که آن را به یکی از انتخابهای ایدهآل برای مهمانیها و دورهمیهای خانوادگی تبدیل کرده است.
در ادامه یک مطلب جذاب در سایت آشپزون را به شما تقدیم خواهیم کرد.
در این مطلب آموزشی به شما نحوه تهیه این غذای خوشمزه را به طور کامل و با جزئیات آموزش خواهیم داد.
در مجله آشپزون طرز تهیه غذاهای خوشمزه و بی نظیر ایرانی و بین المللی را به صورت مداوم با شما به اشتراک میگذاریم. برای مثال طرز تهیه میرزا قاسمی خانگی، طرز تهیه شامی بابلی با گوشت چرخ کرده، انواع غذا با بادمجان، طرز تهیه شامی شیرازی و فوت و فن کتلت شیرازی و انواع غذای نونی سریع ایرانی را به روش مرحله به مرحله و آسان با شما به اشتراک گذاشتهایم.
مواد اولیه کوفته هویج
مواد اولیه | مقدار |
---|---|
گوشت چرخکرده | 500 گرم |
هویج رندهشده | 2 عدد بزرگ |
پیاز رندهشده | 1 عدد بزرگ |
زرشک | 1/3 پیمانه |
تخممرغ | 1 عدد |
سبزیجات معطر (جعفری و نعناع) | 100 گرم |
نمک، فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
آرد نخودچی | 3 قاشق غذاخوری |
روغن برای سرخ کردن | به مقدار لازم |
رب گوجهفرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
آبلیمو یا سرکه | 1 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه کوفته هویج کرمانشاهی
مرحله اول
ابتدا باید مواد اولیه را به دقت آماده کنید. هویجها را بشویید، پوست آنها را بگیرید و سپس با استفاده از رنده درشت، هویجها را رنده کنید. پیاز را نیز پوست بگیرید و رنده کنید. در صورت تمایل میتوانید آب اضافی پیاز را بگیرید تا کوفتهها آبکی نشوند. سبزیجات معطر مانند جعفری و نعناع را بشویید و بعد از خشک شدن آنها را ریز خرد کنید.
مرحله دوم
در این مرحله، گوشت چرخکرده را در یک کاسه بزرگ قرار دهید. هویج رندهشده، پیاز رندهشده، سبزیجات معطر خردشده و تخممرغ را به گوشت اضافه کنید. سپس نمک، فلفل، زردچوبه و آرد نخودچی را به مواد اضافه کنید. همه مواد را به خوبی با دست مخلوط کنید تا یک خمیر یکدست و منسجم به دست آید. این خمیر باید به اندازهای چسبندگی داشته باشد که وقتی به صورت توپهای کوچک درمیآید، شکل خود را حفظ کند.
مرحله سوم
بعد از آمادهسازی خمیر کوفته، دستهای خود را کمی با آب یا روغن مرطوب کنید تا مواد به دست نچسبند. سپس مقداری از خمیر را بردارید و با دست به صورت توپهای کوچک یا متوسط شکل دهید. این کوفتهها باید به اندازهای باشند که در هنگام سرخ کردن یا پختن، به راحتی پخته شوند و درون آنها نیز به خوبی پخته شود.
مرحله چهارم
در یک ماهیتابه مناسب مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت متوسط گرم کنید. کوفتههای آمادهشده را به آرامی در روغن داغ قرار دهید و آنها را از هر دو طرف سرخ کنید تا سطح آنها طلایی و ترد شود. توجه داشته باشید که حرارت زیاد میتواند باعث سوختن کوفتهها شود، بنابراین از حرارت متوسط استفاده کنید و صبر کنید تا کوفتهها به طور کامل سرخ شوند.
مرحله پنجم
برای تهیه سس کوفته، در یک قابلمه کوچک، مقداری روغن بریزید و رب گوجهفرنگی را در آن تفت دهید تا خامی رب گرفته شود و رنگ آن تغییر کند. سپس زرشک را نیز اضافه کنید و اندکی تفت دهید. پس از آن مقداری آب به رب اضافه کنید و با هم زدن مداوم، سس یکدستی به دست آورید. به سس میتوانید کمی نمک، فلفل، و آبلیمو یا سرکه اضافه کنید تا طعمی ملایم و دلچسب به خود بگیرد.
مرحله ششم
بعد از آمادهشدن سس، کوفتههای سرخشده را به آرامی درون قابلمه حاوی سس قرار دهید. حرارت را کم کنید و اجازه دهید کوفتهها به مدت 30 تا 40 دقیقه در سس بپزند تا طعم سس به خورد کوفتهها برود و کاملاً نرم و لذیذ شوند. میتوانید در طول پخت، کمی آب گرم به سس اضافه کنید تا از خشک شدن کوفتهها جلوگیری شود.
مرحله هفتم
بعد از پخت کامل کوفتهها، آنها را با دقت از قابلمه خارج کنید و در ظرف سرو قرار دهید. سس غلیظ و خوشرنگ را روی کوفتهها بریزید و غذا را با سبزیجات تازه و نان سرو کنید. کوفته هویج را میتوانید به صورت گرم میل کنید و از طعم خوشمزه و خاص آن لذت ببرید.