طرز تهیه کوفته ماهی خوشمزه و مجلسی
کوفته ماهی یکی از غذاهای خاص و خوشمزهای است که میتواند به سفرههای شما تنوع بدهد. این غذا ترکیبی از ماهی تازه، سبزیجات معطر و ادویههای متنوع است که به آن طعمی بینظیر و عطری دلپذیر میبخشد. کوفته ماهی علاوه بر طعم عالی، سرشار از پروتئین و مواد مغذی است و میتواند جایگزین مناسبی برای کوفتههای گوشتی باشد.
در مجله آشپزون این غذای خوشمزه را مرحله به مرحله بیاموزید و با این آموزش آشپزی در پخت یک غذای خوشمزه حرفه ای شوید.
در این آموزش، با مراحل تهیه این غذای لذیذ و پرطرفدار آشنا خواهید شد تا بتوانید آن را به راحتی در خانه تهیه کنید و از طعم متفاوت آن لذت ببرید.
لطفا بخوانید: طرز تهیه کوفته تبریزی
مواد لازم برای کوفته ماهی
مواد اولیه | مقدار |
---|---|
فیله ماهی سفید | 500 گرم |
پیاز متوسط | 1 عدد |
سیر | 2 حبه |
تخممرغ | 1 عدد |
سبزیجات معطر (گشنیز و جعفری) | 100 گرم |
زعفران دم کرده | 1 قاشق چایخوری |
پودر نان خشک | 2 قاشق غذاخوری |
ادویه کوفته | 1 قاشق چایخوری |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
روغن برای سرخ کردن | به میزان لازم |
آموزش کوفته ماهی
مرحله اول
برای شروع تهیه کوفته ماهی، ابتدا ماهی سفید را انتخاب کرده و آن را به خوبی بشویید. سپس فیلههای ماهی را در یک چرخ گوشت یا غذاساز خرد کنید تا کاملاً نرم و یکدست شود. پس از آن، پیاز را پوست بگیرید و رنده کنید. بهتر است پیاز را در یک دستمال نازک فشار دهید تا آب اضافی آن خارج شود و تنها تفاله پیاز باقی بماند. سیر را نیز پوست گرفته و رنده کنید یا به صورت خیلی ریز خرد کنید. سبزیجات معطر مانند گشنیز و جعفری را نیز به دقت شسته و سپس خرد کنید تا آماده استفاده در مخلوط کوفته شود.
مرحله دوم
در یک کاسه بزرگ، ماهی خرد شده را با پیاز، سیر و سبزیجات معطر ترکیب کنید. تخممرغ را به مخلوط اضافه کرده و به خوبی با دیگر مواد مخلوط کنید. سپس پودر نان خشک را به مواد بیفزایید تا مخلوط کوفته منسجمتر شود و راحتتر شکل بگیرد. در این مرحله، ادویههای مورد نظر خود را اضافه کنید. زعفران دم کرده نیز به مخلوط اضافه کنید تا علاوه بر رنگ زیبا، عطر و طعم فوقالعادهای به کوفتهها ببخشد. نمک و فلفل را به میزان دلخواه به مخلوط اضافه کنید و همه مواد را با هم مخلوط کنید تا یک ترکیب یکنواخت به دست آید.
لطفا بخوانید: طرز تهیه کوفته بلغور
مرحله سوم
پس از آماده شدن مخلوط کوفته، دستان خود را کمی مرطوب کنید تا بتوانید راحتتر به مواد شکل بدهید. از مخلوط به اندازه یک نارنگی کوچک بردارید و آن را در دست خود به صورت گلولهای شکل دهید. این کار را تا زمانی که تمام مواد تمام شود ادامه دهید. اگر میخواهید کوفتههای شما هماندازه و زیبا باشند، میتوانید از یک قالب مخصوص کوفته استفاده کنید یا از یک قاشق بزرگ برای اندازهگیری دقیقتر مواد بهره ببرید.
مرحله چهارم
یک تابه بزرگ را روی حرارت متوسط قرار دهید و مقدار کافی روغن در آن بریزید. صبر کنید تا روغن گرم شود. سپس کوفتهها را به آرامی در تابه بچینید و اجازه دهید هر طرف آنها به خوبی سرخ و طلایی شود. حدود 5 تا 7 دقیقه برای هر طرف زمان نیاز دارید. پس از سرخ شدن، کوفتهها را از تابه خارج کنید و روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود.
لطفا بخوانید: طرز تهیه کوفته برنجی
مرحله پنجم
کوفتههای ماهی را میتوانید با برنج سفید، سالاد سبزیجات، یا سبزیهای معطر تازه سرو کنید. این غذا به همراه سس ماست و خیار نیز بسیار لذیذ خواهد بود. اگر به دنبال یک طعم متفاوت هستید، میتوانید کمی آبلیموی تازه نیز روی کوفتهها بچکانید. این کوفتهها همچنین در کنار نان سنگک یا بربری داغ هم گزینهای عالی برای یک وعده غذایی سالم و خوشمزه هستند.
برای داشتن کوفتههایی با طعم بهتر، میتوانید از انواع ماهیهای خوش طعم مثل ماهی قزلآلا یا ماهی سالمون استفاده کنید. همچنین، افزودن ادویههایی مانند زردچوبه یا پاپریکا به مخلوط کوفته میتواند طعم جدیدی به این غذا ببخشد.