آشپزی ایرانی

طرز تهیه کوفته قلقلی

Rate this post

طرز تهیه کوفته قلقلی

در این مطلب از مجله آشپزی آشپزون طرز تهیه کوفته قلقلی، یکی از محبوب ترین و اصیل ترین غذاهای خوشمزه و لذیذ ایرانی را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید تا از آشپزی ایرانی لذت ببریم.

کوفته از آن دست غذاهایی است که در ایران طرفداران بسیاری دارد. این غذا روش تهیه راحتی دارد و تنها باید قلق آن را یاد بگیرید تا کوفته شما وا نرود. از آنجایی که ماده اصلی کوفته گوشت می باشد یکی از بهترین انتخاب ها برای طرفداران گوشت است. این غذا را میتوان به هر دو صورت هم با برنج و هم با نان سرو کرد. کوفته انواع بسیار زیادی دارد که در بین آنهاکوفته قلقلی، کوفته تبریزی و کوفته برنجی بیشتر رایج است.

در ادامه یک مطلب جذاب در سایت آشپزی ایرانی آشپزون را به شما تقدیم خواهیم کرد.

کوفته قلقلی یا کوفته ریزه از غذاهای اصیل و بسیار خوشمزه ایرانی است و تقریبا همه طعم بی نظیر آن را دوست دارند. کوفته قلقلی را معمولا در اندازه های کوچک درست می کنند. این نوع کوفته می تواند یکی از غذاهای مجلسی سر میز شام مهمانی هایتان باشد. در ادامه طرز تهیه کوفته قلقلی اصیل و خوشمزه را به شما آموزش می دهیم.

طرز تهیه کوفته قلقلی
طرز تهیه کوفته قلقلی

مواد لازم

  • گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم
  • پیاز متوسط ۲ عدد
  • تخم مرغ ۱ عدد
  • گوجه فرنگی ۲ عدد
  • رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
  • روغن مایع به اندازه کافی
  • آرد نخودچی به اندازه کافی
  • نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی
حتما بخوانید:  سوپ قارچ، تجربه ای از طعم و مزه به یاد ماندنی؛ مناسب برای تمام فصول

طرز تهیه

مرحله اول

برای تهیه کوفته قلقلی ساده ابتدا یکی از پیازها را با رنده ریز رنده می کنیم، سپس با فشار دست آب اضافی آنرا می گیریم و پیاز رنده شده را داخل یک کاسه بزرگ می ریزیم. در ادامه گوشت چرخ کرده را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و تخم مرغ به کاسه اضافه می  کنیم.

مرحله دوم

حالا با دست مواد را خوب ورز می دهیم تا مایه کوفته یکدست شود. اضافه کردن آرد نخودچی فقط برای انسجام مایه کوفته می باشد، پس اگر مایه کوفته شل است مقداری آرد نخودچی اضافه می کنیم تا به انسجام کافی برسد.

مرحله سوم

نکته مهم در این مرحله این است که نباید بیش از حد به مایه کوفته، آرد نخودچی اضافه کنید زیرا باعث می شود کوفته های شما خشک و سفت شوند. اگر مایه کوفته شما بیش از حد سفت شده است می توانید با مقداری کمی آب مجددا آنرا منسجم کنید.

مرحله چهارم

پس از اینکه مایه کوفته آماده شد یک ظرف گود و کوچک را روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن داخل ان می ریزیم به صورتی که کوفته ها در روغن شناور باشند. مقدار از مایه بر می داریم و به آن شکل می دهیم و درون روغن می اندازیم تا سرخ شود.

مرحله پنجم

در حین سرخ شدن کوفته ها می توانیم سس مخصوص را آماده کنیم، برای این منظور پوست گوجه فرنگی ها را می گیریم و آنها را خرد می کنیم و سپس داخل یک تابه مناسب کمی روغن می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم تا روغن داغ شود.

حتما بخوانید:  طرز تهیه خورش خلال

مرحله ششم

حالا پیاز باقیمانده را به صورت خلالی درشت خرد می کنیم و در روغن تفت می دهیم تا کاملا نرم و شفاف شود، سپس رب گوجه فرنگی را به تابه اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم تا رب گوجه فرنگی به طور کامل سرخ شود.

مرحله هفتم

پس از سرخ شدن رب گوجه فرنگی، گوجه فرنگی خرد شده را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به تابه اضافه می کنیم. در پایان نصف لیوان آب جوش به تابه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم سس به غلظت کافی برسد.

مرحله هشتم

در این مرحله کوفته ها را به آرامی داخل سس مخصوص می چینیم و اجازه می دهیم با حرارت بسیار ملایم طعم دار شوند. پس از اینکه آب داخل تابه به طور کامل تبخیر شد و سس شروع به روغن انداختن کرد می توانیم کوفته ها را سرو کنیم.

طرز تهیه کوفته قلقلی
طرز تهیه کوفته قلقلی

کوفته قلقلی با سبزی معطر

در صورت تمایل برای تهیه این کوفته خوشمزه با سبزیجات معطر، ابتدا ۲ قاشق غذاخوری سبزی معطر مانند جعفری، گشنیز، نعناع و .. را به صورت ساطوری ریز خرد می کنیم، سپس به مایه کوفته اضافه کرده و به خوبی ترکیب می کنیم.

کوفته قلقلی با سیب زمینی

در این روش دستور تهیه کوفته همانند قبل است و فقط در آخرین مرحله از طرز تهیه کوفته قلقلی با سیب زمینی و تهیه سس، می توانید کوفته ها را داخل سس بچینید و بعد سیب زمینی های نگینی یا درشت خرد شده را به آن بیفزایید تا با حرارت کم به خوبی جا بیفتد و طعم دار شود، بعد از تبخیر شدن آب آن می توانید کوفته ها را آماده سرو کنید.

حتما بخوانید:  طرز تهیه کتلت گوشت

 


منبع : topcooking.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا