آشپزی ایرانی

طرز تهیه کوفته قلقلی (کوفته ریزه) به روش سنتی و مجلسی

Rate this post

کوفته قلقلی یکی از غذاهای محبوب و اصیل ایرانی است که با طعمی بی‌نظیر و خاطره‌انگیز همواره جایگاه ویژه‌ای در سفره‌های ایرانیان داشته است. این غذای خوشمزه که از ترکیب گوشت چرخ‌کرده و آرد نخودچی به دست می‌آید، با عطر و طعم دلپذیرش مورد توجه همگان قرار می‌گیرد.

در ادامه یک مطلب جذاب در سایت آشپزون را به شما تقدیم خواهیم کرد. تا در کنار همدیگر از آشپزی ایرانی لذت ببریم.

در این مطلب آموزشی قصد داریم شما را با طرز تهیه این غذای لذیذ آشنا کنیم تا بتوانید آن را به بهترین شکل ممکن در خانه تهیه و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید.

مواد لازم برای تهیه کوفته ریزه

مواد اولیه مقدار
گوشت چرخ کرده 500 گرم
آرد نخودچی 3 قاشق غذاخوری
پیاز 1 عدد بزرگ
گوجه فرنگی 2 عدد
تخم مرغ 1 عدد
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
نمک به مقدار لازم
زردچوبه 1 قاشق چای‌خوری
فلفل سیاه به مقدار لازم
روغن مایع به مقدار لازم

طرز تهیه کوفته قلقلی با گوشت چرخ کرده

مرحله اول

در اولین مرحله، باید مواد اولیه را آماده کنید. برای شروع، پیاز را پوست بگیرید و ریز رنده کنید. سپس گوجه فرنگی‌ها را شسته و خرد کنید. در ادامه، گوشت چرخ‌کرده را در یک کاسه بزرگ قرار دهید و پیاز رنده شده، آرد نخودچی، تخم مرغ، نمک، زردچوبه و فلفل سیاه را به آن اضافه کنید. این مواد باید به خوبی با هم مخلوط شوند تا ترکیبی همگن و یکنواخت به دست آید.

حتما بخوانید:  طرز تهیه خورش ناردون شمالی

حتما بخوانید: طرز تهیه کوفته تبریزی

مرحله دوم

بعد از اینکه مواد به خوبی با هم مخلوط شدند، زمان آن رسیده که کوفته‌های قلقلی خود را آماده کنید. به اندازه یک گردو از مواد گوشت بردارید و آن را با دست‌هایتان گرد کنید تا به شکل یک کوفته قلقلی کوچک درآید. این کار را برای تمامی مواد انجام دهید تا همه کوفته‌ها آماده شوند.

مرحله سوم

در این مرحله، باید کوفته‌های آماده شده را سرخ کنید. ابتدا مقداری روغن مایع را در یک تابه بزرگ ریخته و روی حرارت متوسط قرار دهید. وقتی روغن گرم شد، کوفته‌ها را یکی یکی در تابه قرار دهید و آنها را سرخ کنید. سرخ کردن کوفته‌ها باید به صورت یکنواخت انجام شود تا همه طرف‌های آن‌ها طلایی و خوش رنگ شود. بعد از سرخ کردن، کوفته‌ها را از تابه خارج کرده و کنار بگذارید.

حتما بخوانید: طرز تهیه کوفته کرمانشاهی

مرحله چهارم

برای تهیه سس کوفته، در همان تابه‌ای که کوفته‌ها را سرخ کردید، مقداری دیگر روغن مایع اضافه کنید و رب گوجه فرنگی را در آن تفت دهید تا رنگ آن کمی تغییر کند و بوی خامی آن از بین برود. سپس گوجه فرنگی‌های خرد شده را به تابه اضافه کنید و آن‌ها را به خوبی تفت دهید تا نرم شوند. در این مرحله، مقداری آب به تابه اضافه کنید و بگذارید سس به جوش آید. پس از جوشیدن سس، کوفته‌های سرخ شده را به آن اضافه کنید و اجازه دهید روی حرارت ملایم به آرامی بپزند و طعم سس را به خود بگیرند.

مرحله پنجم

پس از اضافه کردن کوفته‌ها به سس، درب تابه را بگذارید و اجازه دهید تا کوفته‌ها به مدت 20 تا 30 دقیقه در سس بپزند. در این مدت، سس باید غلیظ شود و طعم‌های مختلف به خوبی در کوفته‌ها جذب شوند. گاهی اوقات، می‌توانید تابه را تکان دهید تا کوفته‌ها به صورت یکنواخت در سس غوطه‌ور شوند و طعم بهتری به خود بگیرند.

حتما بخوانید:  طرز تهیه کتلت گوشت و سیب زمینی مجلسی مرحله به مرحله

مرحله ششم

پس از اینکه کوفته‌ها به خوبی پخته و سس غلیظ شد، غذای شما آماده سرو است. کوفته قلقلی را می‌توانید به همراه برنج سفید یا نان سرو کنید. همچنین، می‌توانید آن را با سبزیجات تازه و ترشیجات تزیین کرده و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید. این غذای خوشمزه می‌تواند یک انتخاب عالی برای وعده‌های ناهار یا شام باشد و همه اعضای خانواده را راضی کند.

حتما بخوانید: طرز تهیه کوفته برنجی

نکات و فوت و فن های پخت کوفته قلقلی یا کوفته یزه

  • برای جلوگیری از خشک شدن کوفته‌ها، از گوشت چرخ‌کرده با چربی مناسب استفاده کنید.
  • استفاده از آرد نخودچی باعث انسجام بیشتر کوفته‌ها می‌شود و به آن‌ها طعم دلپذیری می‌بخشد.
  • اگر دوست دارید کوفته‌ها عطر بیشتری داشته باشند، می‌توانید به مواد داخل آن‌ها مقداری سبزیجات معطر مانند جعفری یا شوید اضافه کنید.
  • سرخ کردن کوفته‌ها باید با حرارت متوسط انجام شود تا داخل آن‌ها به خوبی پخته شود و بیرون آن‌ها نیز طلایی و خوش رنگ باشد.

کوفته قلقلی یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که با استفاده از مواد اولیه ساده و در دسترس، به راحتی در خانه قابل تهیه است. با رعایت نکات و مراحل گفته شده، می‌توانید این غذای لذیذ را به بهترین شکل ممکن تهیه کرده و از طعم و عطر بی‌نظیر آن لذت ببرید. امیدواریم این دستور پخت برای شما مفید بوده و بتوانید با آن یک کوفته قلقلی بی‌نقص تهیه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا