آموزش آشپزی

طرز تهیه کوفته سبزی شیرازی مجلسی و خوشمزه

Rate this post

کوفته سبزی شیرازی یکی از غذاهای سنتی و محبوب شهر شیراز است که به خاطر ترکیب عطر و طعم فوق‌العاده‌ای که از سبزیجات معطر محلی و ادویه‌های مخصوص به‌دست می‌آید، طرفداران زیادی دارد. این غذا به‌ویژه در ماه رمضان به عنوان افطار یا سحری سرو می‌شود و به خاطر طعم منحصربه‌فردش جایگاه ویژه‌ای در آشپزی ایرانی دارد.

در مجله آشپزون این غذای خوشمزه را مرحله به مرحله بیاموزید و با این آموزش آشپزی در پخت یک غذای خوشمزه حرفه ای شوید.

در این مطلب، شما را به صورت مرحله‌به‌مرحله با طرز تهیه کوفته سبزی شیرازی آشنا می‌کنیم تا بتوانید این غذای خوشمزه را در خانه تهیه کنید و از آن لذت ببرید.

لطفا بخوانید: طرز تهیه کوفته تبریزی اصیل

مواد اولیه

مواد اولیه مقدار
گوشت چرخ‌کرده 500 گرم
برنج نیم‌پخته 1 پیمانه
سبزیجات معطر (تره، جعفری، گشنیز) 200 گرم
لپه پخته‌شده 1 پیمانه
پیاز رنده‌شده 1 عدد بزرگ
تخم‌مرغ 1 عدد
آرد نخودچی 2 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
زعفران دم‌کرده 2 قاشق غذاخوری
روغن به میزان لازم
مغز گردو برای تزئین به اندازه لازم
آب 3 لیوان

آموزش کوفته سبزی شیرازی

مرحله اول

برای تهیه کوفته سبزی شیرازی، ابتدا باید مواد اولیه را آماده کنید. برنج را نیم‌پز کرده و سپس آبکش کنید. سبزیجات معطر شامل تره، جعفری و گشنیز را به خوبی بشویید و ریز خرد کنید. پیاز را رنده کرده و آب آن را بگیرید. لپه را از قبل بپزید تا کاملاً نرم شود. زعفران را دم کرده و آماده کنید.

مرحله دوم

در این مرحله، گوشت چرخ‌کرده را به همراه برنج نیم‌پخته، سبزیجات خرد شده، لپه پخته‌شده، پیاز رنده‌شده، تخم‌مرغ و آرد نخودچی در یک کاسه بزرگ قرار دهید. نمک، فلفل و زردچوبه را به میزان لازم به مواد اضافه کنید. سپس با دست مواد را به خوبی مخلوط کنید تا یکدست و چسبناک شود. این مرحله از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا کیفیت نهایی کوفته به میزان خوب مخلوط شدن مواد بستگی دارد.

حتما بخوانید:  طرز تهیه پاستا آلفردو خوشمزه + آموزش مرحله به مرحله

لطفا بخوانید: طرز تهیه کوفته شیرین کرمانشاهی

 

مرحله سوم

بعد از اینکه مواد به خوبی ترکیب شدند، باید به شکل کوفته‌های گرد و هم‌اندازه در بیاورید. برای این کار، مقداری از مواد را برداشته و با دست به شکل توپ‌های کوچک در بیاورید. کوفته‌ها باید به اندازه‌ای باشند که در زمان پخت به خوبی بپزند و در عین حال از هم نپاشند. بعد از فرم دادن روی هر کوفته یک پره مغز گردو قرار دهید و سپس سراغ تهیه سس کوفته بروید.

مرحله چهارم

برای تهیه سس کوفته، مقداری روغن در قابلمه بریزید و پیاز خردشده را در آن تفت دهید تا طلایی شود. سپس زعفران دم‌کرده را به همراه نمک و فلفل به سس اضافه کنید. در این مرحله آب را نیز به قابلمه اضافه کنید و بگذارید سس به جوش بیاید.

مرحله پنجم

وقتی سس آماده شد، کوفته‌های شکل داده‌شده را به آرامی داخل قابلمه بگذارید. باید دقت کنید که کوفته‌ها روی هم قرار نگیرند تا به‌خوبی در سس پخته شوند. شعله را کم کنید و اجازه دهید کوفته‌ها به مدت 45 دقیقه تا یک ساعت در سس بپزند. در این مدت باید سس غلیظ شود و کوفته‌ها به‌طور کامل پخته شوند.

لطفا بخوانید: طرز تهیه کوفته برنجی

 

مرحله ششم

پس از اتمام پخت، کوفته‌ها را به‌همراه سس غلیظ شده در ظرف سرو بکشید. این غذا را می‌توانید با نان تازه یا برنج سفید سرو کنید. کوفته سبزی شیرازی با توجه به عطر و طعم سبزیجات معطر و ادویه‌های استفاده شده، یک غذای خوشمزه و مغذی است که می‌تواند به عنوان یک وعده کامل و خوشایند برای خانواده و مهمانان شما باشد.

برای بهبود طعم و ماندگاری بیشتر کوفته‌ها، می‌توانید از زعفران بیشتری استفاده کنید. همچنین، اگر دوست دارید که کوفته‌ها نرم‌تر باشند، مقدار بیشتری برنج به مواد اضافه کنید. برای اطمینان از پخت کامل کوفته‌ها، می‌توانید یکی از کوفته‌ها را از وسط نصف کنید و از پخت آن اطمینان حاصل کنید.

حتما بخوانید:  طرز تهیه کوکو مرغ اصل مجلسی با سیب زمینی خام

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا