آشپزی ایرانی

طرز تهیه کوفته تبریزی؛ یکی از معروف ترین غذاهای تبریزی

Rate this post

طرز تهیه کوفته تبریزی

در این مطلب از مجله آشپزی آشپزون طرز تهیه کوفته تبریزی ، یکی از محبوب ترین و اصیل ترین غذاهای آذربایجانی را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.

در مجله آموزش آشپزی آشپزون این مطلب فوق العاده را از دست ندهید!

تبریز به عنوان یکی از زیباترین شهرهای ایران و پایتخت گردشگری جهان اسلام، از پرمخاطب‌ترین مقاصد گردشگری در بین شهرهای ایران است. شهری که علاوه‌ بر قدمت تاریخی، زیبایی هنر و معماری، پاکیزگی شهر و مردم مهربان و مهمان‌نوازش، به خوراکی‌های خوشمزه و تنوع غذاهای بی‌نظیرش معروف است. غذاهای سنتی تبریز، با عطر و طعم بی‌نظیر و تنوع و رنگارنگی فراوان، طرفداران زیادی در میان گردشگران و خصوصا گردشگران خارجی دارد.

کوفته تبریزی یکی از معروف ترین و لذیذترین غذاهای خطه آذربایجان میباشد. کوفته تبریزی از انواع غذاهای معروف و پرطرفدار ایرانی است که شما می توانید آن را در منزل بپزید و از طعم بی نظیر آن نهایت لذت را ببرید. کوفته های ایرانی انواع مختلفی دارند و از خوشمزه ترین آن ها می توان به کوفته سبزی، کوفته تبریزی و کوفته شیرازی اشاره کرد. اگر شما علاقه زیادی به پخت کوفته تبریزی دارید بهتر است این مطلب را از دست ندهید.

طرز تهیه کوفته تبریزی
طرز تهیه کوفته تبریزی

مواد لازم

  • گوشت چرخ‌کرده مخلوط گوسفند و گوساله کم‌چرب ۱ کیلوگرم
  • لپه ۲ لیوان
  • برنج ۱ لیوان
  • پیاز بزرگ ۲ عدد
  • سبزی کوفته ۱ لیوان ساطوری و ریز خرد شده شامل تره تازه و کمی مزره تازه
  • فلفل قرمز و سیاه، زردچوبه، نمک و زعفران دم کرده به مقدار دلخواه
  • رب گوجه‌فرنگی به مقدار لازم
  • تخم‌مرغ آب‌پز به تعداد لازم در صورت دلخواه
حتما بخوانید:  طرز تهیه آب دوغ خیار غذای دلچسب تابستان

مواد لازم برای داخل کوفته

  • پیازداغ به مقدار دلخواه
  • گردو به مقدار دلخواه
  • زرشک به مقدار دلخواه
  • آلو برغانی خشک به تعداد کوفته‌ها

طرز تهیه کوفته تبریزی

– در ابتدا باید دو بار دیگر گوشت را چرخ کنید. یک بار با پیاز خرد شده و بار دیگر با لپه نیم پخته و آبکش شده. بعد از چرخ کردن گوشت باید حسابی آن را ورز بدهید تا کوفته تبریزی وا نرود و از هم نپاشد. در هنگام ورز دادن گوشت کمی نمک به آن اضافه کنید. به این ترتیب گوشت حالت چسبندگی پیدا می‌کند.

– برنج را با مقدار آب و بدون اضافه کردن روغن نیم‌پز کنید. می‌توانید کمی زعفران یا زردچوبه به آب برنج اضافه کنید.

– سبزی که برای کوفته تبریزی استفاده می‌کنید باید حتما ریز و ساطوری خرد شده باشد. سبزی‌ حتما باید خشک باشد. سبزی خیس و آب‌دار کوفته را خراب می‌کند. منظور از خیس نبودن سبزی استفاده از سبزی خشک شده نیست. از سبزی تازه‌ای که آب آن خوب گرفته شده، آبکش شده و نم‌دار و خیس نیست استفاده کنید. البته اگر سبزی تازه در دسترس ندارید از سبزی خشک هم می‌توانید استفاده کنید.

– سبزی را به گوشت اضافه کنید و خوب ورز بدهید. ادویه‌ها و نمک را به گوشت و سبزی اضافه می‌کنیم و باز هم ورز می‌دهیم. هر چه بیشتر گوشت را ورز بدهید امکان وا رفتن کوفته تبریزی کمتر می‌شود. حداقل ۱۵ دقیقه برای ورز دادن گوشت وقت بگذارید.

– حالا به اندازه‌ای که می‌خواهید کوفته‌ها را درست کنید (برخی افراد کوفته‌ها را به اندازه یک پرتقال بزرگ یا متوسط و برخی هم کوچک‌تر در نظر می‌گیرند، اگر می‌خواهید داخل کوفته تبریزی یک تخم‌مرغ بگذارید حتما اندازه کوفته را به اندازه یک پرتقال بزرگ در نظر بگیرید) گوشت بردارید و آن را گرد کنید. حالا به آرامی وسط گوشت را باز کنید و مواد میانی کوفته را به اندازه دلخواه در آن بگذارید. می‌توانید داخل هر کوفته یک عدد تخم‌مرغآب‌پز بدون پوست که خوب پخته و سفت شده هم بگذارید. کوفته را ببندید و دوباره گرد کنید. تا تمام شدن مواد این کار را تکرار کنید. حتما اندازه کوفته‌ها یکسان باشد تا کوفته‌ها با هم و در یک زمان بپزند.

– به این مواد به اندازه‌ای که لازم است (با توجه به تعداد و سایر کوفته‌ها، آب اضافه کنید، میزان آب باید به قدری باشد که کوفته‌ها تا نیمه در آب باشند) و کوفته تبریزی را روی شعله ملایم گاز بپزید تا خوب بپزد و جا بیفتد. مراقب باشید در هنگام اضافه کردن کوفته‌ها به سس، شعله گاز بسیار ملایم باشد و سس در حال قل خوردن نباشد، چون کوفته‌ها وار می‌روند.

حتما بخوانید:  طرز تهیه باقلا قاتق شمالی؛ باقلا قاتق اصل گیلانی

– یک ساعت زمان برای پختن کوفته‌ تبریزی کافی است و برای وا نرفتن احتمالی کوفته درب قابلمه را باز بگذارید. بهتر است بعد از نیم ساعت به آرامی کوفته‌ها را برگردانید تا هر دو طرف خوب به سس آغشته شده و بپزند. کوفته تبریزی را با ترشی، سیر ترشی، سبزی خوردن و نان سنگک میل کنید.

طرز تهیه کوفته تبریزی
طرز تهیه کوفته تبریزی

نکات قابل توجه

– سبزی کوفته مخلوطی از جعفری، گشنیز، مرزه، ترخون و نعناع است.

– بهتر است برای کوفته از گوشت مخلوط گوسفند و گوساله استفاده کنید.

– آب کوفته نباید در زمان ریختن کوفته ها در حال جوش باشد چون کوفته ها از هم میپاشد. تا زمانی که کوفته ها سفت نشدند نباید آب بجوشد بلکه باید ریزجوش بزند.

– لازم است باید برای جلوگیری از ترک خوردن کوفته تمام مواد خوب ورز داده شوند.

 

منبع : topcooking.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا