آشپزی ایرانی

طرز تهیه کوفته تبریزی اصیل به روش مجلسی

Rate this post

کوفته تبریزی یکی از غذاهای محبوب و اصیل ایرانی است که به دلیل طعم بی‌نظیر و خواص فراوانی که دارد، همیشه مورد توجه بوده است. این غذای لذیذ از ترکیب گوشت چرخ‌کرده، برنج، لپه، و ادویه‌های مختلف تهیه می‌شود و به صورت گلوله‌های بزرگ سرو می‌گردد.

در مجله آشپزون این مطلب فوق العاده را از دست ندهید!

اگر می‌خواهید طرز تهیه یک کوفته تبریزی اصیل و خوشمزه را یاد بگیرید، این مطلب را دنبال کنید.

در مجله آشپزون طرز تهیه غذاهای خوشمزه و بی نظیر ایرانی و بین المللی را به صورت مداوم با شما به اشتراک می‌گذاریم. برای مثال طرز تهیه میرزا قاسمی خانگی، طرز تهیه شامی بابلی با گوشت چرخ کرده، انواع غذا با بادمجان، طرز تهیه شامی شیرازی و فوت و فن کتلت شیرازی و انواع غذای نونی سریع ایرانی را به روش مرحله به مرحله و آسان با شما به اشتراک گذاشته‌ایم.

 

 

مواد لازم برای کوفته تبریزی اصل

مواد اولیه مقدار
گوشت چرخ‌کرده 500 گرم
برنج 1 پیمانه
لپه 1/2 پیمانه
پیاز 2 عدد متوسط
سبزی کوفته (تره و مرزه) 1 پیمانه خرد شده
تخم مرغ 1 عدد
آلو برغانی اعلا 10 عدد
گردو 10 عدد
زرشک 2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به میزان لازم
زردچوبه 1 قاشق چایخوری
روغن به میزان لازم
رب گوجه‌فرنگی 2 قاشق غذاخوری
حتما بخوانید:  طرز تهیه سوپ بلغور گندم خوشمزه و مقوی

طرز تهیه کوفته تبریزی با لپه

مرحله اول تهیه کوفته تبریزی

در اولین مرحله از تهیه کوفته تبریزی، باید مواد اولیه را آماده کنیم. ابتدا برنج و لپه را جداگانه بشویید و با مقداری آب و نمک روی حرارت بگذارید تا نیم‌پز شوند. سپس پیازها را رنده کنید و آب اضافی آن‌ها را بگیرید. سبزی‌های معطر را به خوبی شسته و خرد کنید. گردوها را نیز خرد کرده و آلو برغانی را شسته و هسته آن‌ها را جدا کنید.

مرحله دوم تهیه کوفته تبریزی

در یک کاسه بزرگ، گوشت چرخ‌کرده، برنج نیم‌پز، لپه نیم‌پز، پیاز رنده شده، سبزی معطر خرد شده، نمک، فلفل و زردچوبه را با هم مخلوط کنید. سپس تخم‌مرغ را به مواد اضافه کرده و به خوبی ورز دهید تا مواد کاملاً با هم ترکیب شوند. این کار باعث می‌شود که کوفته‌ها به خوبی به هم بچسبند و در حین پخت از هم نپاشند.

مرحله سوم تهیه کوفته تبریزی

پس از اینکه مواد را به خوبی ورز دادید، از مخلوط به اندازه یک پرتقال برداشته و آن را به شکل گلوله‌های بزرگ درآورید. داخل هر گلوله یک عدد آلو برغانی، مقداری گردو خرد شده و زرشک قرار دهید و سپس گلوله را به آرامی بسته و گرد کنید. این کار را برای تمام مواد انجام دهید.

مرحله چهارم تهیه کوفته تبریزی

در یک تابه بزرگ مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید. وقتی روغن داغ شد، کوفته‌ها را به آرامی در تابه قرار دهید و سرخ کنید تا سطح آن‌ها طلایی و کمی سفت شود. این کار کمک می‌کند تا کوفته‌ها در هنگام پخت در آب، شکل خود را حفظ کنند و از هم باز نشوند.

حتما بخوانید:  طرز تهیه حلیم بادمجان مجلسی و ساده؛ حلیم بادمجان با گوشت

مرحله پنجم تهیه کوفته تبریزی

در یک قابلمه بزرگ، مقداری روغن بریزید و پیاز رنده شده را تفت دهید تا طلایی شود. سپس رب گوجه‌فرنگی را اضافه کرده و تفت دهید تا خامی رب گرفته شود. پس از آن، مقداری آب جوش به قابلمه اضافه کنید و به آن نمک، فلفل و زردچوبه بزنید. کوفته‌های سرخ شده را به آرامی در قابلمه قرار دهید و بگذارید با حرارت ملایم بپزند. حدود 1.5 تا 2 ساعت زمان نیاز است تا کوفته‌ها کاملاً پخته و سس غلیظ شود.

مرحله ششم تهیه کوفته تبریزی

پس از پخت کامل، کوفته‌های تبریزی را به آرامی از قابلمه خارج کنید و در ظرف سرو قرار دهید. سس باقی‌مانده در قابلمه را روی کوفته‌ها بریزید و با نان یا برنج سرو کنید. این غذا را می‌توانید با سبزیجات تازه و ماست نیز همراه کنید.

کوفته تبریزی یکی از غذاهای خوشمزه و مقوی ایرانی است که می‌تواند زینت‌بخش سفره‌های شما باشد. با رعایت نکات ذکر شده در این مطلب، می‌توانید این غذا را به بهترین شکل ممکن تهیه کنید و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا