طرز تهیه کلم پلو شیرازی با گوشت چرخ کرده خوشمزه و مجلسی
کلم پلو شیرازی یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب ایرانی است که اصالتاً از شهر شیراز میآید. این غذا با ترکیب عطر و طعم کلم و سبزیجات معطر، طعمی منحصر به فرد دارد که هر ذائقهای را به خود جذب میکند.
در مجله آشپزون این مطلب فوق العاده را از دست ندهید!
در این مطلب، قصد داریم تا طرز تهیه این غذای سنتی را به صورت کامل و با جزئیات دقیق به شما آموزش دهیم تا بتوانید در منزل از تهیه و لذت بردن از این غذای اصیل ایرانی بهرهمند شوید.
در مجله آشپزون طرز تهیه غذاهای خوشمزه و بی نظیر ایرانی و بین المللی را به صورت مداوم با شما به اشتراک میگذاریم. برای مثال طرز تهیه میرزا قاسمی خانگی، طرز تهیه شامی بابلی با گوشت چرخ کرده، انواع غذا با بادمجان، طرز تهیه شامی شیرازی و فوت و فن کتلت شیرازی و انواع غذای نونی سریع ایرانی را به روش مرحله به مرحله و آسان با شما به اشتراک گذاشتهایم.
مواد اولیه برای تهیه کلم پلو شیرازی با سبزی خشک
مواد اولیه | مقدار |
---|---|
برنج | 3 پیمانه |
گوشت چرخ کرده | 300 گرم |
کلم سفید | 1 عدد کوچک |
پیاز | 2 عدد متوسط |
سیر | 2 حبه |
سبزی پلویی (تره، شوید، ریحان) | 200 گرم |
نمک، فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
رب گوجهفرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | 2 قاشق غذاخوری |
ماست | برای سرو |
طرز تهیه کلم پلو شیرازی با سبزی خشک
مرحله اول تهیه کلم پلو شیرازی
ابتدا برنج را چندین بار با آب سرد بشویید تا آب آن کاملاً شفاف شود. سپس برنج را با مقدار مناسبی آب و نمک به مدت حداقل دو ساعت بخیسانید. بعد از این مدت، برنج را در قابلمهای با آب فراوان جوشانده و سپس آبکش کنید. دقت کنید که برنج باید نیمپز باشد.
مرحله دوم تهیه کلم پلو شیرازی
کلم سفید را به صورت نوارهای نازک برش دهید. در تابهای بزرگ، مقداری روغن ریخته و کلمها را با حرارت متوسط تفت دهید تا نرم شوند. در حین تفت دادن، مقداری نمک، فلفل و زردچوبه به کلمها اضافه کنید تا مزهدار شوند. بعد از تفت دادن، کلمها را کنار بگذارید.
مرحله سوم تهیه کلم پلو شیرازی
سبزیجات معطر شامل شوید، تره و ریحان را خوب بشویید و خرد کنید. در تابهای جداگانه، سبزیجات را با کمی روغن تفت دهید تا عطر و طعم آنها بیشتر شود. پس از تفت دادن، سبزیجات را به کلمها اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. اگر میخواهید کلم پلو شیرازی شما خوشمزه شود تا حد امکان سبزیها را خوب سرخ کنید.
مرحله چهارم تهیه کلم پلو شیرازی
گوشت چرخ کرده را با یک عدد پیاز رنده شده و آب گرفته، نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط کنید. مخلوط را خوب ورز دهید تا کاملاً یکدست شود. از مخلوط گوشت، کوفتههای کوچک درست کرده و در تابهای با کمی روغن سرخ کنید تا طلایی و خوشرنگ شوند. کوفتهها را کنار بگذارید.
مرحله پنجم تهیه کلم پلو شیرازی
در قابلمهای بزرگ، ابتدا کمی روغن بریزید و یک لایه نازک از برنج نیمپز را کف قابلمه پهن کنید. سپس مخلوط کلم و سبزیجات را روی برنج بریزید و لایهلایه برنج و مخلوط کلم و سبزیجات را تکرار کنید تا مواد تمام شود. روی برنج، زعفران دم کرده بریزید و قابلمه را با درپوش محکم ببندید.
مرحله ششم تهیه کلم پلو شیرازی
قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید کلم پلو به مدت 45 دقیقه تا یک ساعت دم بکشد. در این مدت، عطر و طعم همه مواد با هم ترکیب شده و کلم پلوی خوشمزهای حاصل میشود.
مرحله هفتم تهیه کلم پلو شیرازی
پس از دم کشیدن، کلم پلو را در دیس بزرگ بکشید و کوفتههای سرخ شده را دور تا دور دیس قرار دهید. میتوانید برای تزئین بیشتر از زرشک یا خلال بادام استفاده کنید.
با رعایت این مراحل و نکات، میتوانید یک کلم پلو شیرازی خوشمزه و اصیل در خانه تهیه کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید. این غذا نه تنها خوشمزه است، بلکه سرشار از مواد مغذی است که برای سلامتی شما مفید خواهد بود. پس حتماً این دستورالعمل را امتحان کنید و نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.