آموزش آشپزی

طرز تهیه کتلت عدس قرمز؛ کتلت با عدس قرمز خوشمزه و مجلسی

Rate this post

آیا به دنبال یک غذای سالم و خوشمزه هستید که سریع و آسان تهیه شود؟ کتلت عدس قرمز انتخابی عالی برای شماست! این کتلت‌ها نه تنها طعم فوق‌العاده‌ای دارند، بلکه منبع غنی از پروتئین و فیبر هستند.

در مجله آشپزون یک مطلب فوق العاده را از دست ندهید!

این مطلب به شما نشان می‌دهد که چگونه می‌توانید با استفاده از مواد اولیه ساده، یک غذای لذیذ و مقوی تهیه کنید. با ما همراه باشید تا طرز تهیه کتلت عدس قرمز را به صورت گام به گام بیاموزید و از خوردن آن لذت ببرید.

ما در مجله آشپزون دستور پخت انواع غذاها، نان‌ها، فست فود‌ها، شیرینی‌ها و دسرها را به روش‌های آسان و سریع برای شما آماده کرده‌ایم. طرز تهیه آش شله قلمکار برای 10 نفر، طرز تهیه املت با رب گوجه فرنگی، طرز تهیه کباب تابه‌ای بوقلمون، طرز تهیه توتک خانگی و غذا با بادمجان و پنیر پیتزا نمونه هایی از این دست هستند.

 

مواد اولیه برای تهیه کتلت با عدس قرمز

مواد اولیه مقدار
عدس قرمز 1 پیمانه
پیاز متوسط 1 عدد
تخم مرغ 1 عدد
آرد سوخاری 2 قاشق غذاخوری
نمک به میزان لازم
فلفل سیاه به میزان لازم
زردچوبه 1 قاشق چایخوری
روغن سرخ کردنی به میزان لازم
سبزیجات معطر (جعفری، گشنیز) 2 قاشق غذاخوری (اختیاری)
حتما بخوانید:  طرز تهیه سمبوسه سیب زمینی | سمبوسه سیب زمینی ساده

طرز تهیه کتلت عدس قرمز

مرحله اول تهیه کتلت عدس قرمز

ابتدا عدس قرمز را بشویید و آن را به مدت 1 تا 2 ساعت در آب بخیسانید. خیساندن عدس باعث می‌شود تا پخت آن سریع‌تر شود و همچنین هضم آن آسان‌تر گردد. پس از این مدت، عدس‌ها را آبکش کنید و در قابلمه‌ای بریزید. مقداری آب به آن اضافه کنید تا روی عدس‌ها را بپوشاند و بگذارید با حرارت ملایم بپزد. وقتی که عدس‌ها کاملاً نرم شدند و آب آن‌ها تبخیر شد، آن‌ها را از روی حرارت بردارید و بگذارید کمی خنک شوند.

مرحله دوم تهیه کتلت عدس قرمز

در حالی که عدس‌ها در حال پخت هستند، پیاز را پوست بگیرید و به صورت ریز خرد کنید. بهتر است از پیاز سفید استفاده کنید تا طعم ملایم‌تری به کتلت بدهد. پیاز را در تابه‌ای با کمی روغن تفت دهید تا سبک و طلایی رنگ شود. این کار باعث می‌شود طعم پیاز در کتلت بهتر حس شود و عطر خوبی به غذا بدهد.

مرحله سوم تهیه کتلت عدس قرمز

بعد از اینکه عدس‌ها خنک شدند، آن‌ها را در یک کاسه بزرگ بریزید. پیاز تفت داده شده، تخم مرغ، آرد سوخاری، نمک، فلفل سیاه، و زردچوبه را به عدس‌ها اضافه کنید. اگر دوست دارید طعم بیشتری به کتلت بدهید، می‌توانید مقداری سبزیجات معطر خرد شده مثل جعفری یا گشنیز هم به مخلوط اضافه کنید. همه مواد را خوب با هم مخلوط کنید تا یک خمیر یکدست به دست آید.

مرحله چهارم تهیه کتلت عدس قرمز

از مخلوط به اندازه یک توپ گرد کوچک بردارید و آن را با دست به شکل کتلت (گرد و کمی تخت) درآورید. برای اینکه کتلت‌ها به دست نچسبند، می‌توانید دست‌هایتان را کمی مرطوب کنید. کتلت‌ها را روی یک سطح صاف قرار دهید و همین مراحل را برای بقیه مخلوط تکرار کنید تا همه کتلت‌ها آماده شوند.

حتما بخوانید:  طرز تهیه ته انداز ماهی جنوبی؛ ته انداز ماهی بوشهری

مرحله پنجم تهیه کتلت عدس قرمز

در یک تابه بزرگ مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت متوسط قرار دهید تا گرم شود. کتلت‌ها را به آرامی در تابه بگذارید و هر طرف آن‌ها را حدود 3 تا 4 دقیقه سرخ کنید تا طلایی و ترد شوند. دقت کنید که حرارت زیاد نباشد تا کتلت‌ها نسوزند و داخل آن‌ها هم به خوبی بپزد. پس از سرخ شدن، کتلت‌ها را روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آن‌ها گرفته شود.

مرحله ششم تهیه کتلت عدس قرمز

کتلت‌های عدس قرمز را می‌توانید با نان، سبزیجات تازه، و ماست یا سس دلخواه خود سرو کنید. این کتلت‌ها به عنوان یک وعده غذایی کامل یا یک میان وعده مقوی بسیار مناسب هستند. همچنین می‌توانید آن‌ها را در یخچال نگهداری کنید و در وعده‌های بعدی گرم کنید و میل کنید.

نکات مهم در تهیه کتلت با عدس قرمز

  • برای تنوع بیشتر می‌توانید از سبزیجات دیگری مثل هویج رنده شده یا فلفل دلمه‌ای خرد شده در مخلوط کتلت استفاده کنید.
  • اگر دوست دارید کتلت‌ها تردتر شوند، می‌توانید مقداری آرد سوخاری بیشتری به مخلوط اضافه کنید.
  • برای یک طعم خاص‌تر، می‌توانید کمی پودر سیر یا پاپریکا به مخلوط اضافه کنید.

 

فوت و فن‌های تهیه کتلت عدس قرمز

  • یکی از مهم‌ترین نکات برای تهیه کتلت عدس قرمز، انتخاب عدس با کیفیت و خیساندن صحیح آن است. همیشه سعی کنید از عدس‌های تازه و بدون آفت استفاده کنید. خیساندن عدس حداقل به مدت 1 تا 2 ساعت قبل از پخت، باعث می‌شود تا عدس‌ها نرم‌تر شوند و در نتیجه کتلت‌ها خوش‌طعم‌تر و بافت بهتری داشته باشند.
  • ادویه‌ها نقش بسیار مهمی در طعم کتلت عدس قرمز دارند. علاوه بر نمک، فلفل سیاه و زردچوبه که معمولاً استفاده می‌شوند، می‌توانید از ادویه‌های دیگری مثل پودر سیر، پاپریکا، و کمی پودر زیره نیز استفاده کنید تا طعم کتلت‌ها را بهبود بخشید. همچنین افزودن سبزیجات معطر مانند جعفری و گشنیز تازه به مخلوط کتلت، عطر و طعم خاصی به آن می‌بخشد.
  • پیاز خرد شده باید به صورت ریز باشد تا در کتلت‌ها خوب ترکیب شود و هر لقمه‌ای طعم یکنواختی داشته باشد. پیاز را به آرامی تفت دهید تا طلایی شود، این کار باعث می‌شود طعم شیرین و ملایمی به کتلت‌ها بدهد.
  • مواد را باید به خوبی با هم مخلوط کنید تا یک خمیر یکدست و همگن به دست آید. این کار باعث می‌شود کتلت‌ها در هنگام پخت شکل خود را حفظ کنند و ترد و خوشمزه شوند. برای این منظور، بهتر است از دست‌هایتان استفاده کنید تا مواد به خوبی با هم ترکیب شوند.
  • آرد سوخاری به کتلت‌ها کمک می‌کند که ترد شوند و شکل خود را بهتر حفظ کنند. اگر مخلوط کتلت خیلی نرم بود، می‌توانید مقداری آرد سوخاری بیشتر به آن اضافه کنید تا غلظت مناسب را پیدا کند.
  • برای اینکه کتلت‌ها به دست نچسبند و بتوانید به راحتی آن‌ها را شکل دهید، بهتر است دست‌هایتان را کمی مرطوب کنید. این کار باعث می‌شود که کتلت‌ها به راحتی شکل بگیرند و به دست نچسبند.
  • کتلت‌ها باید با حرارت ملایم سرخ شوند تا به طور یکنواخت پخته شوند و نسوزند. حرارت زیاد باعث می‌شود که کتلت‌ها سریعاً از بیرون طلایی شوند ولی داخل آن‌ها نپخته باقی بماند. بهتر است از روغن کافی استفاده کنید و کتلت‌ها را در تابه بزرگ سرخ کنید تا به هم نچسبند.
  • پس از سرخ کردن کتلت‌ها، آن‌ها را روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آن‌ها گرفته شود. این کار باعث می‌شود کتلت‌ها سبک‌تر و سالم‌تر باشند.
حتما بخوانید:  طرز تهیه سالاد ماکارونی؛ راز خوشمزگی سالاد ماکارونی

 

امیدواریم از تهیه و خوردن این کتلت‌های خوشمزه لذت ببرید! اگر این مطلب برای شما مفید بود، آن را با دوستانتان به اشتراک بگذارید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا