طرز تهیه چکدرمه با گوشت گوسفندی؛ غذای اصیلی ترکمنی
در میان انبوه غذاهای رنگارنگ ایرانی، گاه نگینی از اصالت و طعمهای ناب خود را نمایان میکند که گویی از دل تاریخ بیرون آمده و بر سفرههایمان نقش میبندد. چکدرمه، غذای سنتی قوم ترکمن، یکی از این گوهرهای آشپزی است که با عطر و طعم بینظیرش، هر ذائقهای را به تسخیر خود در میآورد. این غذای خوشمزه، با تلفیقی از گوشت، برنج، رب گوجه و ادویههای مخصوص، سفری به اعماق طعمهای شمال ایران را رقم میزند و خاطرهای خوش از اصالت و سنت را به یادگار میگذارد.
در مجله آموزش آشپزی آشپزون این مطلب فوق العاده را از دست ندهید!
همچنین میتوانید طرز تهیه گوزلمه ترکیهای، طرز تهیه املت با رب، طرز تهیه کتلت مرغ و طرز تهیه کباب تابهای خوشمزه را به روشی آسان و مرحله به مرحله در مجله آشپزون بیاموزید.
مواد لازم برای تهیه چکدرمه ترکمنی
ماده اولیه | مقدار |
---|---|
گوشت گوسفندی | 500 گرم |
برنج | 1 کیلوگرم |
پیاز | 2 عدد |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
روغن | به مقدار لازم |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
زردچوبه | 1 قاشق چایخوری |
پودر زیره | 1 قاشق چایخوری |
زعفران (اختیاری) | به مقدار لازم |
آب | به مقدار لازم |
طرز تهیه چکدرمه ترکمن صحرا
مرحله اول طرز تهیه چکدرمه با گوشت گوسفندی
گوشت گوسفندی را به تکههای متوسط خرد کنید و بشویید.
پیازها را نگینی خرد کنید.
برنج را خیس کنید و 30 دقیقه کنار بگذارید.
مرحله دوم طرز تهیه چکدرمه با گوشت گوسفندی
در یک قابلمه مناسب، روغن را روی حرارت متوسط گرم کنید.
پیازهای نگینی را به روغن اضافه کنید و تفت دهید تا نرم و شفاف شوند.
مرحله سوم طرز تهیه چکدرمه با گوشت گوسفندی
گوشتهای خرد شده را به پیازها اضافه کنید و به همراه نمک، فلفل سیاه و زردچوبه تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد.
2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را به گوشت اضافه کنید و به مدت 2 دقیقه تفت دهید تا رنگ رب باز شود.
مرحله چهارم طرز تهیه چکدرمه با گوشت گوسفندی
به اندازه کافی آب به قابلمه اضافه کنید تا روی گوشتها را بپوشاند و حرارت را کم کنید.
درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید گوشت به مدت 1 تا 1.5 ساعت بپزد تا نرم و کاملا پخته شود.
مرحله پنجم طرز تهیه چکدرمه با گوشت گوسفندی
پس از پخت کامل گوشت، برنج خیسخورده را به همراه 2 پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید.
زعفران را به برنج اضافه کنید.
حرارت را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید.
اجازه دهید پلو به مدت 30 تا 40 دقیقه دم بکشد تا آب آن به طور کامل جذب شود.
مرحله ششم طرز تهیه چکدرمه با گوشت گوسفندی
پس از دم کشیدن پلو، آن را به آرامی در ظرف مورد نظر بکشید.
گوشتهای پخته شده را روی پلو قرار دهید و با جعفری تازه تزیین کنید.
چکدرمه را به همراه ماست، سالاد و سبزیجات تازه سرو کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید.
ترفند های تهیه چکدرمه با گوشت گوسفندی
میتوانید از دنبه گوسفندی به مقدار دلخواه برای خوشمزهتر شدن چکدرمه استفاده کنید.
در صورت تمایل میتوانید از 1 عدد فلفل دلمه ای سبز یا قرمز نگینی خرد شده نیز در کنار پیازها تفت دهید.
برای طعم قویتر، میتوانید از 1 قاشق غذاخوری رب انار به همراه رب گوجه فرنگی استفاده کنید.
چکدرمه را میتوانید به صورت قالبی نیز سرو کنید. برای این کار، پس از دم کشیدن پلو، آن را در قالب مورد نظر بریزید و به آرامی فشار دهید تا فشرده شود. سپس قالب را برگردانید و چکدرمه را به صورت قالبی سرو کنید.
چکدرمه ترکمنی، گامی در جهت حفظ فرهنگ و سنت
با پخت چکدرمه و معرفی آن به دیگران، میتوانید در حفظ و اشاعه فرهنگ و سنت قوم ترکمن سهیم باشید. این غذای اصیل، یادآور ذوق و هنر آشپزی این مردم است و میتواند به عنوان پلی بین نسلها عمل کند.