آموزش آشپزی

طرز تهیه نخود پلو با مرغ ریش ریش و گوشت قلقلی

Rate this post

نخود پلو با مرغ یکی از غذاهای اصیل و خوشمزه ایرانی است که با ترکیب برنج معطر، نخود فرنگی و مرغ ریش ریش شده، طعمی بی‌نظیر و دلپذیر خلق می‌کند. این غذا نه تنها از نظر ظاهری زیباست، بلکه به دلیل وجود نخود فرنگی و مرغ، ارزش غذایی بالایی نیز دارد.

در مجله آشپزون این غذای خوشمزه را مرحله به مرحله بیاموزید و با این آموزش آشپزی در پخت یک غذای خوشمزه حرفه ای شوید.

این دستور پخت به شما کمک می‌کند تا یک غذای خوشمزه و مقوی را به راحتی در خانه تهیه کنید و از آن لذت ببرید. اگر به دنبال یک غذای خاص و متفاوت برای مهمانی‌ها و دورهمی‌های خانوادگی هستید، نخود پلو با مرغ ریش ریش انتخابی عالی خواهد بود.

حتما بخوانید: طرز تهیه شیرین پلو با مرغ

 

مواد لازم برای تهیه نخود پلو ساده

مواد لازم مقدار
برنج ۳ پیمانه
نخود فرنگی ۲ پیمانه
سینه مرغ ۴۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد متوسط
زعفران دم‌کرده ۱/۴ پیمانه
روغن یا کره ۳ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
دارچین (اختیاری) ۱ قاشق چای‌خوری
زرشک (برای تزئین) ۱/۲ پیمانه
کره (برای زرشک) ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه نخود پلو با مرغ ریش ریش

مرحله اول

برای شروع، سینه مرغ را با مقداری آب، یک عدد پیاز چهار قاچ شده، نمک، فلفل و زردچوبه در قابلمه‌ای قرار دهید و آن را بپزید. زمانی که مرغ کاملاً پخته شد و به راحتی از استخوان جدا شد، آن را از قابلمه خارج کرده و اجازه دهید کمی خنک شود. سپس با استفاده از دو چنگال یا دست، مرغ را به صورت ریش ریش خرد کنید و کنار بگذارید.

مرحله دوم

در این مرحله، نخود فرنگی‌ها را در قابلمه‌ای با آب و کمی نمک بجوشانید تا نرم شوند. حدود ۱۰ دقیقه برای پخت نخود فرنگی کافی است. پس از پخت، نخود فرنگی‌ها را آبکش کرده و کنار بگذارید.

حتما بخوانید:  طرز تهیه سالاد لوبیا چیتی با سیب زمینی

مرحله سوم

برنج را شسته و با آب و نمک به مدت ۲ تا ۳ ساعت خیس کنید. سپس آب برنج را خالی کرده و برنج را در قابلمه‌ای با آب جوش بریزید. وقتی برنج نیم‌پز شد (دانه‌های برنج از وسط نرم و بیرون کمی سفت باشد)، آن را آبکش کنید. در این مرحله می‌توانید برای دم‌کشیدن، مقداری روغن یا کره در ته قابلمه بریزید و نان یا سیب‌زمینی به عنوان ته‌دیگ قرار دهید.

حتما بخوانید: طرز تهیه مرصع پلو

 

مرحله چهارم

در قابلمه‌ای که برای دم‌کشیدن برنج آماده کرده‌اید، یک لایه برنج بریزید، سپس مقداری نخود فرنگی و مرغ ریش ریش شده اضافه کنید. این مراحل را به صورت لایه لایه تکرار کنید تا همه مواد استفاده شود. در نهایت، زعفران دم‌کرده را به صورت یکنواخت روی برنج بریزید و در قابلمه را با دم‌کنی محکم بپوشانید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا برنج به آرامی دم بکشد. حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت زمان برای دم‌کشیدن نیاز است.

مرحله پنجم

در زمانی که برنج در حال دم‌کشیدن است، زرشک‌ها را بشویید و در مقداری کره تفت دهید تا نرم و براق شوند. اگر دوست دارید، می‌توانید کمی شکر به زرشک‌ها اضافه کنید تا طعم شیرینی ملایمی به آن‌ها بدهد.

مرحله ششم

پس از اینکه برنج کاملاً دم کشید، آن را به آرامی در ظرف سرو بکشید. برای تزئین، مقداری از برنج را با زعفران مخلوط کرده و روی پلو بریزید. سپس زرشک‌های آماده شده را روی پلو پخش کنید. می‌توانید از خلال بادام و پسته هم برای تزئین بیشتر استفاده کنید. این غذا با ماست و سالاد شیرازی هم سرو می‌شود.

حتما بخوانید:  طرز تهیه پاستا با تن ماهی و قارچ خوشمزه و رستورانی

 

طرز تهیه نخود پلو با گوشت قلقلی

نخود پلو با گوشت قلقلی یکی از غذاهای خوشمزه و مقوی ایرانی است که با ترکیب برنج، نخود فرنگی و گوشت چرخ‌کرده به صورت قلقلی تهیه می‌شود. این غذا به‌ویژه برای کسانی که طعم گوشت قلقلی را دوست دارند، بسیار جذاب است. برای تهیه نخود پلو با گوشت قلقلی، ابتدا باید گوشت چرخ‌کرده را با مقداری پیاز رنده‌شده، نمک، فلفل و زردچوبه خوب مخلوط کنید تا یکدست شود.

سپس این مخلوط را به صورت قلقلی‌های کوچک در آورده و در مقداری روغن داغ سرخ کنید تا کاملاً پخته و طلایی شود. پس از آماده شدن گوشت قلقلی‌ها، آنها را کنار بگذارید. در این میان، نخود فرنگی‌ها را با مقداری آب و نمک بپزید تا نرم شوند و سپس آبکش کنید.

حتما بخوانید: طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه

 

در مرحله بعد، برنج را شسته و در آب و نمک خیس کنید. پس از چند ساعت، برنج را در آب جوش ریخته و نیم‌پز کنید. وقتی برنج نیم‌پز شد، آن را آبکش کرده و در قابلمه‌ای که کمی روغن یا کره در ته آن ریخته‌اید، قرار دهید.

سپس لایه‌ای از برنج را ریخته و مقداری نخود فرنگی و گوشت قلقلی روی آن پخش کنید. این مراحل را به صورت لایه‌لایه ادامه دهید تا مواد تمام شود. برای خوش‌طعم‌تر شدن غذا، می‌توانید مقداری زعفران دم‌کرده روی لایه‌های برنج بریزید و سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا برنج به آرامی دم بکشد.

تفاوت اصلی این روش با نخود پلو با مرغ ریش ریش در استفاده از گوشت قلقلی به جای مرغ است که طعم و بافت متفاوتی به غذا می‌دهد. گوشت قلقلی‌ها به دلیل سرخ شدن، طعم دلچسب‌تری دارند و در ترکیب با نخود فرنگی و برنج، یک غذای خوشمزه را به شما هدیه می‌دهند که هم مناسب مهمانی‌ها و هم وعده‌های خانوادگی است.

حتما بخوانید:  طرز تهیه ته انداز ماهی جنوبی؛ ته انداز ماهی بوشهری

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا