طرز تهیه مرصع پلو با مرغ مجلسی و خوشمزه
مرصع پلو مجلسی یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که با ترکیب برنج، مرغ و مواد خوشطعم مانند زرشک، خلال بادام و پسته، طعمی فوقالعاده و نمایشی زیبا به سفرههای شما میبخشد. این غذا به دلیل ظاهر زیبا و مزهای که دارد، بهعنوان یکی از گزینههای اصلی در مهمانیها و جشنها شناخته میشود.
در مجله آشپزون این مطلب فوق العاده را از دست ندهید!
در این دستور پخت، به شما طرز تهیه مرصع پلو مجلسی با مرغ را بهصورت مرحلهبهمرحله آموزش میدهیم تا بتوانید این غذای لذیذ را در خانه تهیه کنید و از طعم و زیبایی آن لذت ببرید.
در مجله آشپزون طرز تهیه غذاهای خوشمزه و بی نظیر ایرانی و بین المللی را به صورت مداوم با شما به اشتراک میگذاریم. برای مثال طرز تهیه میرزا قاسمی خانگی، طرز تهیه شامی بابلی با گوشت چرخ کرده، انواع غذا با بادمجان، طرز تهیه شامی شیرازی و فوت و فن کتلت شیرازی و انواع غذای نونی سریع ایرانی را به روش مرحله به مرحله و آسان با شما به اشتراک گذاشتهایم.
مواد لازم مرصع پلو با مرغ مجلسی
ماده اولیه | مقدار |
---|---|
برنج | ۴ پیمانه |
مرغ | ۵۰۰ گرم |
زعفران | نصف قاشق چایخوری |
زرشک | ۱ پیمانه |
خلال بادام | نصف پیمانه |
خلال پسته | نصف پیمانه |
هویج | ۲ عدد |
پیاز | ۲ عدد |
روغن | به مقدار لازم |
کره | ۵۰ گرم |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
شکر | ۲ قاشق غذاخوری |
آبلیمو | ۲ قاشق غذاخوری |
دارچین | نصف قاشق چایخوری |
آب مرغ | ۲ پیمانه |
طرز تهیه مرصع پلو مجلسی با مرغ
مرحله اول تهیه مرصع پلو
در ابتدا، مرغها را به تکههای مناسب تقسیم کرده و با مقداری نمک و فلفل مزهدار کنید. سپس یک پیاز را خرد کرده و در قابلمهای با مقداری روغن تفت دهید تا طلایی شود. تکههای مرغ را به قابلمه اضافه کنید و به همراه پیاز تفت دهید تا مرغها کمی سرخ شوند. در ادامه، ۲ پیمانه آب مرغ را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید مرغها به مدت ۴۰ دقیقه تا یک ساعت بپزند تا کاملاً نرم شوند.
مرحله دوم تهیه مرصع پلو
زرشکها را بشویید و در آب سرد خیس کنید تا نرم شوند. سپس آنها را با ۲ قاشق غذاخوری شکر و کمی روغن در ماهیتابهای تفت دهید تا براق و شیرین شوند. خلال بادام و پسته را نیز جداگانه در مقداری کره تفت دهید تا کمی طلایی شوند. هویجها را به صورت خلالی خرد کرده و در کمی روغن تفت دهید تا نرم و خوشرنگ شوند.
مرحله سوم تهیه مرصع پلو
برنج را چندین بار با آب سرد بشویید تا آب شفاف شود. سپس آن را در آب و نمک بخیسانید و بعد از ۳۰ دقیقه در قابلمهای بزرگ آب جوش بریزید و بگذارید به مدت ۱۰-۱۵ دقیقه بجوشد تا نیمپز شود. برنج را آبکش کرده و در قابلمهای بزرگ با لایهای از برنج و لایهای از زعفران دمکرده مخلوط کنید. در آخر، برنج را به مدت ۴۰ دقیقه با دمکنی روی حرارت کم دم کنید.
مرحله چهارم تهیه مرصع پلو
پس از دم کشیدن برنج، مقداری از برنج سفید را با زعفران دمکرده مخلوط کنید تا رنگ زیبا و جذابی به خود بگیرد. برنج سفید و زعفرانی را در ظرفی بزرگ به صورت لایهلایه بریزید و سپس مرغهای پختهشده را روی برنج بچینید. زرشک، خلال بادام و پسته و هویجهای تفتداده شده را روی برنج بریزید و با دقت تزئین کنید. برای افزودن طعمی خاص، کمی دارچین روی مرغ و برنج بپاشید.
مرصع پلو مجلسی با مرغ آماده است. این غذا با ترکیب طعمها و رنگهای متنوع، نهتنها ظاهری زیبا به سفره شما میبخشد، بلکه طعمی بهیادماندنی را برای مهمانان شما به ارمغان میآورد. این غذا را میتوانید با سالاد شیرازی یا ماست و خیار سرو کنید و از طعم و زیبایی آن لذت ببرید.