انواع دسر

طرز تهیه ماقوت یزدی خوشمزه و خانگی

Rate this post

ماقوت یزدی یکی از دسرهای سنتی و خوشمزه استان یزد است که با طعم دلپذیر و بافت لطیف خود طرفداران بسیاری دارد. این دسر در مراسم‌ها و جشن‌های مختلف تهیه می‌شود و با توجه به طعم خاص و بی‌نظیرش، همیشه جایگاه ویژه‌ای در سفره‌های ایرانی دارد.

در  آشپزون این مطلب فوق العاده را از دست ندهید!

در این آموزش قصد داریم طرز تهیه این دسر خوشمزه و اصیل را به صورت کامل و مرحله به مرحله برای شما شرح دهیم.

جالب است بدانید که ما در مجله آشپزون دستور تهیه انواع دسرهای خوشمزه را با شما به اشتراک گذاشته‌ایم. برای مثال انواع دسر ساده و کم هزینه، محلبی کرم لاته، طرز تهیه ژله رنگین کمان در ظرف پیرکس، ژله خرده شیشه و بستنی یخی میوه‌ای جز همین دسرهای خومشزه هستند که طرز تهیه آن‌ها را به روش مرحله به مرحله برایتان آماده کرده‌ایم.

 

مواد لازم ماقوت یزدی

نام ماده اولیه مقدار
نشاسته ۲ لیوان
آب ۴ لیوان
شکر ۱ لیوان
گلاب ۱/۲ لیوان
زعفران دم‌کرده ۲ قاشق غذاخوری
هل آسیاب‌شده ۱ قاشق چایخوری
خلال پسته و بادام به مقدار لازم
روغن یا کره ۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه ماقوت زعفرانی مجلسی

مرحله اول: آماده‌سازی نشاسته

ابتدا نشاسته را با آب سرد مخلوط کرده و به خوبی هم بزنید تا هیچ گلوله‌ای باقی نماند. سپس این مخلوط را در ظرفی قرار داده و به مدت ۳۰ دقیقه استراحت دهید تا نشاسته به طور کامل حل شود و یکدست شود. پس از این مدت، مخلوط نشاسته را از یک صافی عبور دهید تا مطمئن شوید هیچ ذره‌ای در آن باقی نمانده است.

حتما بخوانید:  طرز تهیه محلبی کادایف خوشمزه و شیک مرحله به مرحله

مرحله دوم: پخت نشاسته

در یک قابلمه مناسب، مخلوط نشاسته و آب صاف‌شده را ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید. به طور مداوم هم بزنید تا مخلوط به جوش بیاید و غلیظ شود. این مرحله حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه زمان می‌برد. توجه داشته باشید که مخلوط نباید ته بگیرد، بنابراین به هم زدن ادامه دهید.

مرحله سوم: افزودن شکر و گلاب

پس از آنکه مخلوط نشاسته غلیظ شد، شکر را به آن اضافه کنید و به خوبی هم بزنید تا شکر کاملاً حل شود. سپس گلاب و زعفران دم‌کرده را نیز به مخلوط اضافه کنید و مجدداً هم بزنید تا تمامی مواد به خوبی با هم ترکیب شوند و طعم و عطر دلپذیری به ماقوت ببخشند.

مرحله چهارم: افزودن هل و خلال‌ها

در این مرحله هل آسیاب‌شده را به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید. پس از آن، خلال پسته و بادام را نیز به دلخواه به ماقوت اضافه کنید. این خلال‌ها نه تنها به طعم دسر می‌افزایند بلکه زیبایی و جذابیت ظاهری آن را نیز افزایش می‌دهند. مخلوط را برای چند دقیقه دیگر روی حرارت ملایم نگه دارید تا تمامی مواد به خوبی ترکیب شوند.

مرحله پنجم تهیه ماقوت یزدی

پس از آماده‌شدن مخلوط ماقوت، آن را در ظرف مورد نظر بریزید و سطح آن را صاف کنید. سپس اجازه دهید ماقوت به دمای محیط برسد و کمی خنک شود. در این مرحله می‌توانید برای زیبایی بیشتر، روی ماقوت را با خلال پسته و بادام تزیین کنید.

مرحله ششم: سرو ماقوت یزدی

ماقوت یزدی پس از خنک‌شدن آماده سرو است. این دسر خوشمزه را می‌توانید در یخچال نگهداری کنید و در زمان نیاز، به عنوان یک دسر سبک و خوشمزه سرو نمایید. ماقوت یزدی به دلیل طعم لطیف و شیرینش، انتخاب مناسبی برای پذیرایی از مهمانان در مراسم‌های مختلف است.

حتما بخوانید:  طرز تهیه بستنی موزی خانگی | بستنی موزی شکلاتی

ماقوت یزدی یکی از دسرهای سنتی و خوشمزه ایران است که با طعم و عطر دلپذیرش همواره مورد توجه علاقه‌مندان به شیرینی‌های ایرانی قرار دارد. با رعایت مراحل و نکات گفته شده در این مقاله، می‌توانید این دسر خوشمزه را به راحتی در خانه تهیه کنید و از طعم و مزه بی‌نظیر آن لذت ببرید. امیدواریم این آموزش برای شما مفید واقع شده باشد و ماقوت یزدی خوشمزه‌ای تهیه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا