طرز تهیه لوبیا پلو شیرازی با مرغ | لوبیا پلو شیرازی با گوشت چرخ کرده
لوبیا پلو شیرازی، یکی از اصیلترین و خوشمزهترین غذاهای ایرانی است که با عطر و طعم بینظیرش، هر ذائقهای را به خود جذب میکند. ترکیب لوبیا چشمبلبلی، شوید تازه، برنج ایرانی و مرغ، طعمی بینظیر و بافتی منحصربهفرد به این غذا میبخشد که آن را به انتخابی ایدهآل برای مهمانیها و دورهمیها تبدیل میکند.
در مجله آموزش آشپزی آشپزون این مطلب فوق العاده را از دست ندهید!ما میدهد.
در این مطلب آموزشی، قصد داریم طرز تهیه لوبیا پلو شیرازی با مرغ را به صورت کامل و مرحله به مرحله به شما آموزش دهیم تا بتوانید این غذای خوشمزه را در منزل خود تهیه و از طعم و عطر دلنشین آن لذت ببرید.
در مجله آشپزون دستور پخت غذاهای همچون طرز تهیه شامی شیرازی، انواع غذای نونی سریع ایرانی، طرز تهیه قلیه ماهی جنوبی و طرز تهیه چکدرمه با گوشت گوسفندی را نیز میتوانید به آسانی یاد بگیرید.
مواد لازم برای پخت لوبیا بلو شیرازی با مرغ
ماده اولیه | مقدار |
---|---|
برنج | ۳ پیمانه |
لوبیا چشمبلبلی | ۱.۵ پیمانه |
مرغ | ۵۰۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد |
شوید تازه | ۱/۲ پیمانه |
زعفران دمکرده | به مقدار لازم |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
روغن مایع | به مقدار لازم |
طرز تهیه لوبیا پلو شیرازی با مرغ
مرحله اول تهیه لوبیا پلو شیرازی با مرغ
لوبیا چشمبلبلی را از شب قبل خیس کنید. این فرآیند باید حداقل 12 ساعت طول بکشد. و در طی این پروسه 1 الی 2 بار آب آن را عوض کنید.
حال برنج را نیز 1 الی 2 ساعت خیس کنید.
مرحله دوم تهیه لوبیا پلو شیرازی با مرغ
مرغ را به همراه یک عدد پیاز خرد شده، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه در قابلمهای بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا مرغ پخته و آب آن کشیده شود.
مرحله سوم تهیه لوبیا پلو شیرازی با مرغ
پیاز دوم را نگینی خرد کنید و در تابه ای با روغن داغ تفت دهید تا نرم و شفاف شود.
شوید تازه را شسته و به صورت ریز خرد کنید.
مرحله چهارم تهیه لوبیا پلو شیرازی با مرغ
لوبیاهای خیسخورده را آبکش کنید و در قابلمهای بریزید.
به اندازه کافی آب به آن اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا لوبیا پخته شود.
در اواخر پخت، نمک را به لوبیا اضافه کنید.
مرحله پنجم تهیه لوبیا پلو شیرازی با مرغ
برنج را طبق مراحل عادی پخت برنج بپزید و سپس آبکش کنید.
لوبیاهای پخته شده، مرغ پخته شده و ریشریش شده، شوید خرد شده و زعفران دمکرده را به برنج اضافه کنید و به آرامی مخلوط کنید تا مواد به طور یکسان پخش شوند.
مرحله ششم تهیه لوبیا پلو شیرازی با مرغ
در نهایت، در قابلمه را ببندید و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا پلو دم بکشد.
نکات و ترفندهای تهیه لوبیا پلو شیرازی با مرغ
- میتوانید از زعفران ساییده شده به جای زعفران دمکرده استفاده کنید.
- برای عطر و طعم بهتر لوبیا پلو، میتوانید از مقداری زرشک و خلال بادام نیز در این غذا استفاده کنید.
- لوبیا پلو شیرازی را میتوانید به همراه ماست، سالاد شیرازی و ترشی سرو کنید.
لوبیا پلو شیرازی، غذایی اصیل و خوشمزه
لوبیا پلو شیرازی با عطر و طعم بینظیرش، یک غذای کامل و مقوی است که به راحتی میتوانید آن را در منزل خود تهیه کنید. این غذا منبعی سرشار از پروتئین، فیبر و ویتامینهای مختلف است و میتواند انتخابی ایدهآل برای سلامتی شما باشد.
طرز تهیه لوبیا پلو شیرازی با گوشت چرخ کرده
لوبیا پلو شیرازی با گوشت چرخ کرده نیز به روشی مشابه لوبیا پلو شیرازی با مرغ تهیه میشود. در این روش، به جای مرغ از گوشت چرخ کرده گوسفندی یا گاو استفاده میشود. برای این منظور، پس از تفت دادن پیاز، گوشت چرخ کرده را به همراه ادویههایی مانند نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به آن اضافه کنید و تفت دهید تا گوشت پخته و تغییر رنگ دهد. سپس مراحل پخت لوبیا و دم دادن پلو را مطابق با دستورالعمل بالا دنبال کنید.
تنها تفاوت این دو روش در نوع گوشت استفاده شده است و سایر مراحل پخت به صورت یکسان انجام میشود.
امیدواریم با این دستور پخت ساده، بتوانید این غذای خوشمزه را به بهترین نحو تهیه و از طعم و عطر دلنشین آن لذت ببرید.