فست فود

طرز تهیه سریع و آسان لاهماجون؛ یک غذای عالی برای مهمانی های شما

Rate this post

در دنیای پرهیاهوی امروزی، گاه فرصت کافی برای آشپزی و تهیه غذای دلخواهمان نداریم. اما این به معنای خداحافظی با طعم‌های لذیذ و دلچسب نیست! لاهماجون، فست فودی خوشمزه و اصیل از دل آشپزی عثمانی، راه حلی ایده‌آل برای این مشکل است. طعمی بی‌نظیر و طرز تهیه‌ای سریع و آسان، لاهماجون را به گزینه‌ای محبوب برای وعده‌های غذایی تبدیل کرده است.

در این مطلب آموزشی، قصد داریم طرز تهیه لاهماجون را به روشی ساده و با جزئیات کامل به شما آموزش دهیم تا بتوانید این غذای خوشمزه و سریع را در منزل خود تهیه کنید و از طعم دلچسب آن در کنار عزیزانتان لذت ببرید.

در مجله آموزش آشپزی آشپزون این مطلب فوق العاده را از دست ندهید!

نمونه اصلی این غذا در ترکیه، با فلفل‌های تند و قرمز ایزوت طعم‌دار می‌شوند، اما فلفل چیلی هم جایگزین مناسبی است. به علاوه، در هنگام سرو، دوغ را فراموش نکنید تا تمام زیر و بم‌های صرف یک غذای سنتی را رعایت کرده باشید. در ادامه، جدول مشخصات غذایی این پیتزای ترکیه‌ای خوشمزه را با هم می‌خوانیم:

لاهماجون
تعداد نفرات 12 نفر
زمان آماده سازی 1 ساعت
زمان پخت غذا 20 دقیقه
میزان سختی متوسط

لاهماجون ترکیه ای

لاهماجون (lahmacun) ترکیبی از دو کلمه عربی لحم به معنای گوشت و عجین به معنای خمیر است. با این حال، بیش از آنکه به دنبال طرز تهیه لاهماجون عربی باشید، باید سراغ آن را از کشور همسایه؛ یعنی ترکیه بگیرید. این پیتزای ترد و نازک در رستوران‌ها و حتی نانوایی‌های ترکیه، به صورت لوله شده و در کاغذهای ساندویچی سرو می‌شود و یکی از مشهورترین و پرطرفدارترین غذاها در ترکیه است. البته خود ترکیه‌ای‌ها ترجیح می‌دهند آن را به عنوان «آرا سیجاک»؛ یعنی نوعی پیش‌غذا قبل از غذای اصلی سرو کنند، اما شما می‌توانید به عنوان یک شام سبک هم روی آن حساب کنید. در ادامه، مواد لازم و طرز تهیه این پیتزای ترکی خوشمزه را با هم می‌خوانیم:

حتما بخوانید:  طرز تهیه پیتزا رست بیف

مواد لازم برای تهیه خمیر لاهماجون

با این مقدار مواد می‌توانید 12 عدد لاهماجون خوشمزه تهیه کنید و بدیهی است که برای طرز تهیه لاهماجون برای 4 نفر، باید مقدار مواد اولیه را کاهش دهید.

مواد لازم مقدار مورد نیاز
آرد ساده 4 لیوان
آب 1 و 4/1 لیوان
خمیر مایه 3 قاشق چایخوری
روغن زیتون 4/1 لیوان
نمک به مقدار لازم

مواد لازم برای روی پیتزای لاهماجون

برای ترکیبات روی پیتزا، مواد زیر را فراهم کنید و دقت داشته باشید که فلفل قرمز پاپریکا را از این دستور حذف نکنید.

مواد لازم مقدار مورد نیاز
گوشت چرخ کرده بره یا گوساله 250 گرم
گوجه فرنگی رسیده و بزرگ 2 عدد
پیاز 1 عدد
فلفل دلمه ای قرمز(بزرگ و رسیده) 1 عدد
سبزی جعفری 1 دسته
سس سالسا یا گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
روغن زیتون 4/1 لیوان
پودر پاپریکای قرمز به مقدار لازم
زیره سبز به مقدار لازم
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
برش های لیموترش و فلفل قرمز برای تزئین و به مقدار لازم

مراحل طرز تهیه لاهماجون

ابتدا باید خمیر لاهماجون را تهیه کنید. برای این کار، تمام مواد خمیر را با هم مخلوط کرده و خوب ورز دهید. سپس خمیر را در ظرفی جادار قرار داده، رویش را بپوشانید و به مدت 1 ساعت در مکانی نسبتا گرم استراحت دهید. پس از گذشت 1 ساعت، مطابق مراحل زیر پیش بروید:

  • مرحله اول: مانند طرز تهیه پیتزا مخلوط ، در اینجا هم اول فر را روشن کرده و حرارت آن را روی 220 درجه سانتیگراد قرار دهید.
  • مرحله دوم: خمیر لاهماجون را که حالا استراحت کرده و حجیم‌تر شده است، به 12 قسمت مساوی تقسیم کنید. روی میز آشپزی را آرد‌پاشی کرده و خمیرها را با وردنه به صورت دایره‌هایی با قطر20 سانت، باز کنید.
حتما بخوانید:  طرز تهیه پیتزا با نان تست برای عاشقان پیتزا

نکته: ضخامت خمیرها باید کم و در حدود 2 تا 3 میلی‌متر باشد.

نکته: اگر وقت کافی دارید، بعد از چانه کردن خمیرها، مجددا روی چانه‌ها را پوشانده و برای بار دوم به آن‌ها استراحت دهید تا بافت تردتر و لطیف‌تری پیدا کنند.

  • مرحله سوم: حالا گوجه‌ها را همراه با پیاز، فلفل دلمه‌ای و جعفری در مخلوط‌کن یا غذاساز بریزید و آنقدر مخلوط کنید که به صورت یک سس رقیق دربیایند.
  • مرحله چهارم: در کاسه‌ای دیگر، گوشت چرخ کرده، نمک و فلفل، زیره سبز، پودر پاپریکا، روغن زیتون و سس سالسا را ترکیب کنید.
  • مرحله پنجم: سس گوجه و جعفری را در کاسه بریزید و با دست مواد را خوب مخلوط کنید تا مزه‌ها به خورد هم بروند و یک ترکیب نسبتا مرطوب حاصل شود.
  • مرحله ششم: روی خمیرها را با مقداری از این مواد به طور کامل بپوشانید و آن‌ها را به مدت 5 تا 8 دقیقه درون فر قرار دهید.

خب، پیتزای ترکی خوشمزه شما آماده سرو است. آن‌ها را از فر خارج کنید و با برش‌های لیموترش و مقداری فلفل قرمز تزئین کرده و در کنار دوستان و عزیزانتان نوش جان کنید.

نکته: گوشت چرخ کرده یکی از مواد اصلی در طبخ لاهماجون است و تقریبا در هیچ کدام از دستورهای سنتی، از مرغ استفاده نشده است. به همین دلیل، اگر اصرار به استفاده از مرغ دارید، پیشنهاد می‌کنیم طرز تهیه لاهماجون با مرغ را کنار بگذارید و طرز تهیه پیده مرغ را ببینید. پیده مرغ با وجود ظاهر متفاوت، از نظر مواد اولیه، شباهت زیادی به لاهماجون دارد.

طرز تهیه لاهماجون بدون فر

بدون فر هم می‌توان لاهماجون‌های خوشمزه‌ای طبخ کرد. برای طرز تهیه لاهماجون در تابه، کافی است سطح یک تابه نچسب را به طور کامل آردپاشی کنید و لاهماجون‌ها را داخل آن بچینید. حالا درب تابه را بگذارید و اجازه دهید لاهماجون‌ها با حرارت ملایم حدود 20 دقیقه بپزند و آماده سرو شوند.

حتما بخوانید:  طرز تهیه پیتزا کالزونه؛ راهنمای جامع پخت خانگی

نکته: برای اینکه لاهماجون‌ها نرم بمانند، بعد از خروج از تابه یا فر، آن‌ها را روی هم چیده و یک پارچه رویشان بکشید تا بخار حاصله، باعث انعطاف‌پذیری و نرمی آن‌ها شود.

طرز تهیه لاهماجون با خمیر یوفکا

برای استفاده از خمیر یوفکا در طرز تهیه لاهماجون، به این ترتیب عمل کنید:

  • مواد روی پیتزا را مطابق دستور بالا آماده کنید.
  • سپس، 1 فنجان آب داغ را با 1 قاشق روغن نباتی مخلوط کرده و کنار دست خود بگذارید.
  • خمیر یوفکا را پهن کنید و با قاشق روی آن از مخلوط آب و روغن بریزید.
  • حالا یک خمیر یوفکای دیگر، روی اولی پهن کرده و خمیرها را با قالب دایره‌ای متوسط، قالب بزنید.
  • روی خمیرها را با مواد گوشتی بپوشانید و آن‌ها را در فری که از قبل با حرارت 180 درجه گرم شده است، قرار دهید.
  • زمان پخت لاهماجون با خمیر یوفکا، حدود 30 دقیقه است. پس از این مدت، لاهماجون‌ها را از فر خارج کرده و به شکل دلخواه تزئین کنید. نوش جان

اگر دنیای پیتزاها برایتان جذاب است، طرز تهیه کیک پیتزا را هم حتما ببینید تا ایده‌ای نو و شکیل برای پخت پیتزا به دست آورید.

طرز تهیه لاهماجون با نان لواش

در این روش، یک لایه نان لواش را به صورت گرد برش بزنید و مواد گوشتی را روی آن قرار دهید. پیتزاها را داخل فر 200 درجه سانتیگراد قرار دهید، اما فراموش نکنید که در چنین حالتی، 10 دقیقه زمان برای پخت پیتزاها کافی است و بیش از این مقدار باعث سوختن نان می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا