آشپزی ایرانی

طرز تهیه شیرین پلو با مرغ ریش ریش مجلسی و خوشمزه

Rate this post

شیرین پلو، یکی از غذاهای سنتی و مجلسی ایرانی است که با ترکیبی از برنج، هویج، خلال پوست پرتقال، و مواد شیرین تهیه می‌شود. این غذا با طعم دلنشین و بوی معطرش، مناسب مهمانی‌ها و مناسبت‌های خاص است.

در مجله آشپزون این مطلب فوق العاده را از دست ندهید!

در این آموزش، شما با طرز تهیه شیرین پلو آشنا خواهید شد. اگر به دنبال یک غذای متفاوت و خوشمزه برای سفره‌های ایرانی هستید، شیرین پلو گزینه‌ای بی‌نظیر است.

در مجله آشپزون طرز تهیه غذاهای خوشمزه و بی نظیر ایرانی و بین المللی را به صورت مداوم با شما به اشتراک می‌گذاریم. برای مثال طرز تهیه میرزا قاسمی خانگی، طرز تهیه شامی بابلی با گوشت چرخ کرده، انواع غذا با بادمجان، طرز تهیه شامی شیرازی و فوت و فن کتلت شیرازی و انواع غذای نونی سریع ایرانی را به روش مرحله به مرحله و آسان با شما به اشتراک گذاشته‌ایم.

 

مواد لازم شیرین پلو زعفرانی

مواد اولیه مقدار
برنج 3 پیمانه
سینه مرغ 500 گرم
هویج 3 عدد بزرگ
پیاز 1 عدد بزرگ
زعفران دم کرده 4 قاشق غذاخوری
خلال بادام 1/2 پیمانه
خلال پسته 1/2 پیمانه
شکر 1/2 پیمانه
گلاب 1/4 پیمانه
روغن به میزان لازم
نمک و فلفل به میزان لازم
دارچین 1 قاشق چایخوری
زردچوبه 1 قاشق چایخوری
زعفران ساییده 1/2 قاشق چایخوری
حتما بخوانید:  طرز تهیه کوفته تبریزی اصیل به روش مجلسی

طرز تهیه شیرین پلو مجلسی با مرغ

مرحله اول تهیه شیرین پلو با مرغ

برای شروع، ابتدا مرغ را شسته و به قطعات کوچک‌تر تقسیم کنید. در یک قابلمه آب و کمی نمک ریخته و مرغ‌ها را به آن اضافه کنید. مرغ‌ها را روی حرارت ملایم به مدت 30-40 دقیقه بپزید تا کاملا پخته و نرم شوند. سپس مرغ‌ها را از قابلمه خارج کرده و اجازه دهید تا خنک شوند. پس از خنک شدن، مرغ‌ها را با دست یا چنگال ریش ریش کنید و کنار بگذارید.

مرحله دوم تهیه شیرین پلو با مرغ

برنج را چندین بار با آب سرد شسته تا آب آن شفاف شود. سپس برنج را با مقدار کافی آب و کمی نمک به مدت 2 ساعت بخیسانید. پس از خیساندن، برنج را در قابلمه‌ای با آب جوش و کمی نمک به مدت 8-10 دقیقه بپزید تا نیم‌پز شود. سپس برنج را آبکش کرده و کنار بگذارید.

مرحله سوم تهیه شیرین پلو با مرغ

هویج‌ها را پوست کنده و به صورت خلالی باریک برش دهید. در یک تابه مقداری روغن ریخته و هویج‌ها را با حرارت ملایم سرخ کنید تا نرم و طلایی شوند. سپس هویج‌های سرخ شده را کنار بگذارید. پیاز را نیز پوست کنده و به صورت خلالی نازک برش دهید. در همان تابه مقداری روغن ریخته و پیازها را با حرارت ملایم سرخ کنید تا طلایی و نرم شوند.

مرحله چهارم تهیه شیرین پلو با مرغ

خلال بادام و پسته را به مدت 30 دقیقه در آب خیس کنید تا نرم شوند. سپس آن‌ها را آبکش کرده و با کمی روغن در تابه‌ای سرخ کنید تا طلایی شوند. خلال‌های سرخ شده را کنار بگذارید.

حتما بخوانید:  طرز تهیه خورش ترشه تره گیلانی خوشمزه و مجلسی

مرحله پنجم تهیه شیرین پلو با مرغ

در یک قابلمه کوچک، شکر و گلاب را با هم مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر کاملا حل شود. سپس زعفران دم کرده را به آن اضافه کنید و اجازه دهید شربت کمی غلیظ شود. سپس آن را به مرغ ریش ریش شده اضافه کنید.

مرحله ششم تهیه شیرین پلو با مرغ

در یک قابلمه بزرگ، کمی روغن ریخته و یک لایه برنج آبکش شده را در آن بریزید. سپس مقداری از هویج‌های سرخ شده، پیاز سرخ شده، خلال بادام و پسته و مرغ ریش ریش شده را روی برنج بریزید. این کار را به صورت لایه لایه ادامه دهید تا مواد تمام شود.

مرحله هفتم تهیه شیرین پلو با مرغ

قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید شیرین پلو به مدت 30-40 دقیقه دم بکشد. پس از دم کشیدن، شیرین پلو را به آرامی در دیس بکشید و با خلال پسته و بادام تزئین کنید.

فوت و فن‌های تهیه شیرین پلو مجلسی و خوشمزه

  • برای تهیه شیرین پلو، بهتر است از برنج ایرانی استفاده کنید تا طعم و عطر بهتری داشته باشد.
  • در صورت تمایل می‌توانید از زعفران بیشتری برای رنگ و عطر بهتر استفاده کنید.
  • مرغ ریش ریش شده را می‌توانید با کمی دارچین و زردچوبه تفت دهید تا طعم بهتری بگیرد.

شیرین پلو با مرغ ریش ریش و هویج یکی از غذاهای محبوب و خوشمزه‌ای است که می‌توانید در مهمانی‌ها و مجالس خود سرو کنید. با دنبال کردن مراحل این آموزش، می‌توانید به راحتی این غذای خوشمزه را تهیه کرده و از طعم و عطر بی‌نظیر آن لذت ببرید. امیدواریم این دستور پخت مورد توجه شما قرار گیرد و بتوانید آن را به بهترین شکل ممکن آماده کنید.

حتما بخوانید:  طرز تهیه خورش فسنجون با گوشت قلقلی|فسنجون با گوشت قرمز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا