طرز پخت شیرینی کاکائویی مجلسی | آموزش شیرینی کاکائویی
شاید هیچ چیز به اندازه شیرینی کاکائویی نتواند دل و جان یک عاشق شکلات را شاد کند. این شیرینی خوشمزه و دوست داشتنی، با طعمی بهشتی و ظاهری دلربا، زینت بخش سفره های پذیرایی و مهمانی های ما ایرانیان است. اگر شما هم به دنبال پخت این شیرینی محبوب در خانه هستید، با ما در این سفر شیرین همراه شوید!
در مجله آموزش آشپزی آشپزون این مطلب فوق العاده را از دست ندهید!
در این مطلب، طرز تهیه شیرینی کاکائویی را به صورت کامل و مرحله به مرحله به شما آموزش خواهیم داد. با ما همراه باشید تا با جزئیات کامل، فوت و فن های پخت این شیرینی خوشمزه را فرا بگیرید و شیرینی هایی بی نظیر و دلچسب در منزل خودتان بپزید.
ما در مجله آشپزون دستور پخت انواع شیرینیهای خوشمزه را برایتان آماده کردهایم. برای مثال طرز تهیه شیرینی نخودچی، طرز تهیه کیک بادام زمینی، طرز تهیه شیرینی گردویی در منزل، طرز تهیه کروسان شکلاتی و انواع شیرینی قزوینی را به صورت مرحله به مرحله آموزش دادهایم.
مواد لازم برای تهیه شیرینی کاکائویی
ماده اولیه | مقدار |
---|---|
آرد سفید | 250 گرم |
پودر کاکائو | 30 گرم |
کره (به دمای محیط رسیده) | 125 گرم |
پودر قند | 80 گرم |
تخم مرغ | 1 عدد |
وانیل | 1/2 قاشق چای خوری |
بکینگ پودر | 1/2 قاشق چای خوری |
نمک | 1/4 قاشق چای خوری |
مرحله اول تهیه شیرینی کاکائویی
ابتدا تمام مواد اولیه را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید تا به دمای محیط برسند. این کار باعث می شود تا مواد به خوبی با یکدیگر مخلوط شوند و یک خمیر لطیف و یکدست داشته باشید.
مرحله دوم تهیه شیرینی کاکائویی
آرد، پودر کاکائو، بکینگ پودر و نمک را با هم مخلوط کرده و 3 بار از الک عبور دهید. الک کردن مواد باعث می شود تا هوا به آنها وارد شده و شیرینی شما پوک و لطیف شود.
مرحله سوم تهیه شیرینی کاکائویی
کره و پودر قند را در یک کاسه بزرگ با همزن برقی به مدت 5 تا 7 دقیقه مخلوط کنید تا رنگ آن روشن و حجیم شود.
تخم مرغ و وانیل را به مخلوط کره و پودر قند اضافه کرده و به مدت 2 دقیقه دیگر هم بزنید تا مواد به طور کامل با یکدیگر مخلوط شوند.
مرحله چهارم تهیه شیرینی کاکائویی
مخلوط آرد، پودر کاکائو، بکینگ پودر و نمک را به تدریج به مخلوط کره و تخم مرغ اضافه کنید و با لیسک یا قاشق چوبی به آرامی هم بزنید تا خمیر شکل بگیرد.
مرحله پنجم تهیه شیرینی کاکائویی
ورز دادن بیش از حد خمیر باعث می شود که شیرینی شما سفت و خشک شود.
خمیر را به شکل توپ در آورده و داخل کیسه فریزر قرار دهید. سپس به مدت 30 دقیقه در یخچال استراحت دهید.
مرحله ششم تهیه شیرینی کاکائویی
فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم کنید.
سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید.
مرحله هفتم تهیه شیرینی کاکائویی
از خمیر به اندازه یک گردو برداشته و با دست آن را به شکل توپ در بیاورید.
سپس با انگشت شست خود وسط هر توپ را کمی گود کنید.
شیرینی ها را با فاصله از یکدیگر در سینی فر بچینید.
مرحله هشتم تهیه شیرینی کاکائویی
سینی فر را به مدت 15 تا 20 دقیقه در فر قرار دهید تا شیرینی ها پخته شوند.
بعد از پخت، شیرینی ها را از فر خارج کرده و اجازه دهید تا خنک شوند.
مرحله نهم تهیه شیرینی کاکائویی
می توانید شیرینی های کاکائویی را با پودر قند، شکلات آب شده، ترافل رنگی و یا هر نوع تزیینی که دوست دارید، تزیین کنید.
نکات کلیدی تهیه شیرینی کاکائویی
- برای اینکه شیرینی های شما ترک نخورند، از کره با کیفیت و دمای مناسب استفاده کنید.
- ورز دادن بیش از حد خمیر باعث می شود که شیرینی شما سفت و خشک شود.
- مراقب باشید که شیرینی ها را بیش از حد در فر نپزید، زیرا در این صورت سفت و خشک می شوند.
- می توانید از مغزهای مختلف مانند گردو، بادام و پسته برای تزیین شیرینی ها استفاده کنید.
- شیرینی های کاکائویی را می توانید در ظرف درب دار به مدت 3 تا 4 روز در دمای محیط نگهداری کنید.
فوت و فنهای تهیه شیرینی کاکائویی
- از پودر کاکائوی مرغوب و بدون ناخالصی استفاده کنید. پودر کاکائوی مرغوب، طعم و رنگ تیره تری به شیرینی های شما می دهد.
- از آرد قنادی استفاده کنید. آرد قنادی، به دلیل داشتن گلوتن کمتر، شیرینی های شما را لطیف تر و تردتر خواهد کرد.
- کره و تخم مرغ باید به دمای محیط رسیده باشند. سرد بودن کره باعث می شود که خمیر به خوبی شکل نگیرد و ترک بخورد.
- از شکلات با دمای مناسب استفاده کنید. شکلات داغ می تواند باعث ذوب شدن کره و خراب شدن بافت خمیر شود.
- مواد خشک (آرد، پودر کاکائو، بکینگ پودر و نمک) را قبل از اضافه کردن به مواد مرطوب، به خوبی با هم مخلوط کنید.
- مواد مرطوب (کره، پودر قند، تخم مرغ و وانیل) را به خوبی هم بزنید تا یکدست شوند.
- مواد خشک را به تدریج به مواد مرطوب اضافه کنید و به آرامی با لیسک یا قاشق چوبی هم بزنید تا خمیر شکل بگیرد.