شیرینی

طرز تهیه قطاب کرمانی | قطاب خانگی ترد و خوشمزه

Rate this post

قطاب کرمانی، نگینی درخشان در گنجینه شیرینی‌های ایرانی، با قدمتی دیرینه که به بلندای تاریخ هخامنشیان می‌رسد، در دو نوع پسته‌ای و گردویی یا ترکیبی از هر دو تهیه می‌شود. این شیرینی که سوغاتی محبوب و خاص شهرهای یزد و کرمان است، با ظاهری ساده و دلنشین، بافتی نرم و لطیف دارد و در دهان به آرامی آب می‌شود. طعم شیرین و ملایم آن در کنار عطر دل‌انگیز ادویه‌ها، تجربه‌ای فراموش‌نشدنی را برای شما رقم خواهد زد.

در مجله آموزش آشپزی آشپزون این مطلب فوق العاده را از دست ندهید!

در این مقاله، شما را با طرز تهیه اصیل قطاب کرمانی بدون فر آشنا می‌کنیم تا بتوانید این شیرینی سنتی و خوشمزه را در منزل خود بپزید و از آن لذت ببرید.

ما در مجله آشپزون دستور پخت انواع شیرینی‌های خوشمزه را برایتان آماده کرده‌ایم. برای مثال طرز تهیه شیرینی نخودچی، طرز تهیه کیک بادام زمینی، طرز تهیه شیرینی گردویی در منزل، طرز تهیه کروسان شکلاتی و انواع شیرینی قزوینی را به صورت مرحله به مرحله آموزش داده‌ایم.

مواد لازم برای تهیه قطاب کرمانی

مواد میانی قطاب کرمانی

ماده اولیه مقدار
مغز گردو یا پسته 150 گرم
پودر قند 100 گرم
پودر هل 1/4 قاشق چای خوری
گلاب 1 قاشق چای خوری

مرحله اول تهیه قطاب کرمانی

آرد قنادی، بکینگ پودر، هل و دارچین را در یک کاسه بزرگ با هم مخلوط کنید.
کره سرد را به صورت نگینی خرد کرده و به مخلوط آرد اضافه کنید. با نوک انگشتان خود مواد را مخلوط کنید تا کره به طور کامل به خورد آرد رود و شبیه به خرده نان شود.

مرحله دوم تهیه قطاب کرمانی

ماست چکیده، پودر قند و زرده تخم مرغ را در یک کاسه جداگانه مخلوط کنید تا یکدست شوند.
مخلوط مایع را به تدریج به مخلوط آرد اضافه کنید و با قاشق یا لیسک هم بزنید تا خمیر شکل بگیرد.

مرحله سوم تهیه قطاب کرمانی

خمیر را با دست ورز دهید تا صاف و یکدست شود. اگر خمیر خشک بود، کمی گلاب اضافه کنید.
خمیر را در کیسه فریزر قرار دهید و به مدت 30 دقیقه در یخچال استراحت دهید.

مرحله چهارم تهیه قطاب کرمانی

مغز گردو یا پسته را به صورت ریز خرد کنید.
پودر قند، پودر هل و گلاب را به گردو یا پسته اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا مواد میانی یکدست شوند.

مرحله پنجم تهیه قطاب کرمانی

از خمیر به اندازه یک گردو برداشته و آن را با دست گرد کنید.
با وردنه خمیر را به صورت نازک باز کنید. ضخامت خمیر باید حدود 2 میلی متر باشد.

مرحله اول تهیه قطاب کرمانی

حدود یک قاشق چای خوری از مواد میانی را در وسط خمیر قرار دهید.
لبه‌های خمیر را به صورت مورب به سمت داخل جمع کنید و روی مواد میانی بپیچید تا به شکل قطره یا بُرشِه درآید.
برای محکم کردن لبه ها، می توانید کمی از مخلوط زرده تخم مرغ و گلاب را با قلم مو روی لبه ها بمالید.

حتما بخوانید:  طرز تهیه خمیر مارسیپان حرفه‌ای به روش مرحله به مرحله

مرحله ششم تهیه قطاب کرمانی

سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید.
قطاب های پیچیده شده را با فاصله کمی از هم در سینی فر بچینید.

مرحله هفتم تهیه قطاب کرمانی

سینی فر را به مدت 20 تا 25 دقیقه در فر قرار دهید تا قطاب ها طلایی رنگ و پخته شوند.
پس از پخت، قطاب ها را از فر خارج کنید و بگذارید خنک شوند.

مرحله هشتم تهیه قطاب کرمانی

پس از خنک شدن کامل قطاب ها، آنها را در پودر قند بغلتانید تا سطح آنها به طور کامل پوشیده شود.
می توانید برای تزیین بیشتر، از خلال پسته یا بادام نیز استفاده کنید.

نکات و فوت و فن‌های تهیه قطاب خانگی ترد و خوشمزه

  • برای اینکه قطاب ها تردتر شوند، می توانید بعد از پخت، آنها را به مدت چند دقیقه در فر با حرارت ملایم (150 درجه سانتیگراد) قرار دهید.
  • اگر می خواهید قطاب ها را در روغن سرخ کنید، می توانید به جای پخت در فر، آنها را در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی رنگ شوند.
  • برای تنوع بیشتر، می توانید از مخلوط مغز گردو و پسته برای مواد میانی استفاده کنید.
  • همچنین می توانید به مواد میانی، کمی زعفران دم کرده یا پودر نارگیل اضافه کنید.

قطاب کرمانی منبع خوبی از انرژی، پروتئین، فیبر و چربی های سالم است. این شیرینی خوشمزه می تواند به عنوان یک میان وعده یا دسر مغذی و کامل سرو شود.

با رعایت نکات ذکر شده در این آموزش، شما می توانید به راحتی قطاب کرمانی خوشمزه و باکیفیت را در منزل خود تهیه کنید و از طعم اصیل و دلنشین آن لذت ببرید.

حتما بخوانید:  طرز تهیه نان خامه ای برای 10 نفر مرحله به مرحله و آسان

نوش جان.

 

حتما بخوانید : شیرینی شستی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا