طرز تهیه شیرازی پلو با مرغ؛ شیرازی پلو مجلسی خوشمزه
شیرازی پلو با مرغ یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه شیراز است که با ترکیبی از مواد اولیه تازه و ادویههای خاص تهیه میشود. این غذای خوشمزه و پرطرفدار، علاوه بر ظاهر زیبا و جذاب، طعمی بینظیر دارد که هر کسی را به خود جذب میکند.
در مجله آشپزون این مطلب فوق العاده را از دست ندهید!
در این مطلب آموزشی، به صورت مرحله به مرحله طرز تهیه این غذای لذیذ را برای شما توضیح خواهیم داد تا بتوانید در خانه خود، این طعم دلنشین را تجربه کنید.
در مجله آشپزون طرز تهیه غذاهای خوشمزه و بی نظیر ایرانی و بین المللی را به صورت مداوم با شما به اشتراک میگذاریم. برای مثال طرز تهیه میرزا قاسمی خانگی، طرز تهیه شامی بابلی با گوشت چرخ کرده، انواع غذا با بادمجان، طرز تهیه شامی شیرازی و فوت و فن کتلت شیرازی و انواع غذای نونی سریع ایرانی را به روش مرحله به مرحله و آسان با شما به اشتراک گذاشتهایم.
مواد لازم شیرازی پلو
مواد اولیه | مقدار |
---|---|
برنج | 3 پیمانه |
مرغ | 500 گرم |
زعفران دم کرده | 1 قاشق چایخوری |
ماست چکیده | 1 پیمانه |
بادمجان | 2 عدد |
کره | 50 گرم |
روغن مایع | به مقدار لازم |
زرشک | 1/2 پیمانه |
خلال پسته | 1/4 پیمانه |
زرده تخم مرغ | 2 عدد |
نمک و فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
طرز تهیه شیرازی پلو با مرغ
مرحله اول تهیه شیرازی پلو
ابتدا برنج را به خوبی بشویید و با مقدار مناسبی آب و نمک، به مدت حداقل 2 ساعت خیس کنید. سپس برنج را در قابلمهای با آب جوش بریزید و بگذارید تا به جوش بیاید. پس از اینکه برنج نیمپز شد، آن را آبکش کنید و کنار بگذارید.
مرحله دوم تهیه شیرازی پلو
مرغها را به تکههای کوچک تقسیم کرده و با نمک، فلفل و زردچوبه مزهدار کنید. سپس در تابهای با کمی روغن مایع، مرغها را سرخ کنید تا طلایی و پخته شوند. در همین حین، زعفران دم کرده را به مرغها اضافه کنید تا طعم و رنگ زعفران به خوبی به مرغها منتقل شود.
مرحله سوم تهیه شیرازی پلو
بادمجانها را پوست گرفته و به صورت حلقهای برش دهید. سپس بادمجانها را با کمی نمک مزهدار کرده و در تابهای با روغن مایع سرخ کنید تا طلایی و نرم شوند. بادمجانهای سرخ شده را روی حوله کاغذی بگذارید تا روغن اضافی آنها گرفته شود.
مرحله چهارم تهیه شیرازی پلو
در کاسهای، ماست چکیده را با زرده تخم مرغ مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا یکدست شود. این مخلوط را به آرامی به برنج آبکش شده اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا برنجها با ماست و زرده تخم مرغ مخلوط شوند.
مرحله پنجم تهیه شیرازی پلو
زرشکها را به مدت چند دقیقه در آب خیس کنید تا نرم شوند. سپس در تابهای با کمی کره و روغن مایع، زرشکها را تفت دهید تا رنگ آنها روشن شود. خلال پستهها را نیز در تابهای جداگانه با کمی کره تفت دهید تا کمی طلایی شوند.
مرحله ششم تهیه شیرازی پلو
در قابلمهای مناسب، کمی روغن مایع بریزید و ته دیگ دلخواه خود را قرار دهید (میتوانید از نان یا سیبزمینی استفاده کنید). سپس لایهای از مخلوط برنج و ماست را در قابلمه بریزید و روی آن لایهای از مرغها و بادمجانهای سرخ شده قرار دهید. این مراحل را تکرار کنید تا مواد تمام شوند. سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و بگذارید تا برنج به آرامی دم بکشد.
مرحله هفتم تهیه شیرازی پلو
پس از دم کشیدن برنج، آن را در ظرفی بزرگ بکشید و با زرشک و خلال پسته تزیین کنید. این غذای خوشمزه و سنتی شیراز را میتوانید با سالاد شیرازی یا ماست و خیار سرو کنید تا لذت طعم بینظیر آن را دوچندان کنید.
با دنبال کردن این مراحل ساده، میتوانید در خانه خود یک شیرازی پلو با مرغ خوشمزه و لذیذ تهیه کنید و از طعم و عطر دلنشین آن لذت ببرید. این غذا علاوه بر طعم فوقالعادهاش، ظاهری زیبا و جذاب دارد که میتواند میز غذای شما را زیبا و متنوع کند.