طرز تهیه شله خرمایی؛ دسری گرم و مقوی برای روزهای سرد
شله خرمایی، دسری سنتی و خوشمزه از جنوب ایران است که به دلیل طعم دلچسب و ارزش غذایی بالا، طرفداران زیادی دارد. این دسر به سادگی در خانه قابل تهیه بوده و میتواند یک میان وعده یا عصرانه عالی برای دورهمیهای خانوادگی باشد. در این مطلب، طرز تهیه شله خرمایی را به صورت مرحله به مرحله و با نکات آشپزی، به شما آموزش میدهیم.
در مجله آموزش آشپزی آشپزون این مطلب فوق العاده را از دست ندهید!
جالب است بدانید که ما طرز تهیه انواع دسر ساده و کم هزینه، طرز تهیه ژله رنگین کمان و طرز تهیه محلبی کرم لاته را نیز به صورت ساده و مرحله به مرحله برای شما آماده کردهایم.
مواد لازم برای تهیه شله خرمایی
ماده اولیه | مقدار |
---|---|
خرما | 500 گرم |
آرد | 1 لیوان |
آب | 4 لیوان |
روغن مایع | 3 قاشق غذاخوری |
هل | 5 عدد |
دارچین | 1/2 قاشق چایخوری |
زعفران | به مقدار دلخواه |
گلاب | 2 قاشق غذاخوری |
پودر پسته | برای تزیین |
طرز تهیه شله خرمایی
مرحله اول: آمادهسازی خرماهای شله خرمایی
خرماها را بشویید و هستههای آنها را جدا کنید.
خرماها را به همراه 2 لیوان آب در قابلمهای بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
خرماها را به مدت 15 تا 20 دقیقه بجوشانید تا نرم شوند.
سپس خرماها را از روی حرارت برداشته و با گوشتکوب برقی یا غذاساز له کنید تا پوره یکدستی حاصل شود.
مرحله دوم: پخت شله خرمایی
در قابلمهای دیگر، آرد را به همراه 2 قاشق غذاخوری روغن مایع تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود و به رنگ طلایی درآید.
پوره خرما را به آرد اضافه کنید و به طور مداوم هم بزنید تا مخلوط شوند.
به تدریج 2 لیوان آب باقیمانده را به مخلوط خرما و آرد اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود.
حرارت را ملایم کرده و به پخت شله ادامه دهید تا غلیظ شود.
در 10 دقیقه پایانی پخت، هل، دارچین، زعفران و گلاب را به شله اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله سوم: سرو شله خرمایی
شله خرمایی را در ظرف مورد نظر بریزید و به دلخواه با پودر پسته تزیین کنید.
شله خرمایی را گرم یا سرد سرو کنید.
نکات تهیه شله خرمایی
- برای خوشمزهتر شدن شله خرمایی میتوانید از خرماهای دودی استفاده کنید.
- اگر شله خرمایی شما سفت شد، میتوانید کمی آب جوش به آن اضافه کنید.
- برای تزیین شله خرمایی میتوانید از مغز پسته، بادام و گردو نیز استفاده کنید.
- شله خرمایی را میتوانید به مدت 2 تا 3 روز در یخچال نگهداری کنید.
امیدواریم از این آموزش آشپزی لذت برده باشید و شله خرمایی خوشمزهای را در خانه تهیه کنید. نوش جان!