آشپزی ایرانی

طرز تهیه شامی ترش+ آموزش ساده و عملی

Rate this post

طرز تهیه شامی ترش

در این مطلب از مجله آشپزی آشپزون طرز تهیه شامی ترش ، یکی از خوشمزه ترین و اصیل ترین غذاهای محبوب شمالی را خواهیم داشت.

در مجله آموزش آشپزی آشپزون این مطلب فوق العاده را از دست ندهید!

شامی ترش از غذاهای خوشمزه و اصیل شمالی است که با نام های بسیار متنوعی مثل ترشه شامی هم شناخته می شود. این غذای لذیذ و پرطرفدار شمالی با طعم دهنده های متنوعی مثل آب نارنج، رب انار و… طعم دار می شود. این نوع شامی پس از طبخ داخل سس ترشی قرار می گیرد، شامی ها رطوبت سس را به خود می گیرند و طعم بی نظیری پیدا می کنند.

شامی ترش، از غذاهای محبوب گیلانی است که با برنج سرو می شود. خوشبختانه طرز تهیه این غذای خوشمزه بسیار ساده است و در زمان کوتاهی می توانید این غذا را تهیه کنید. در ادامه این مقاله طرز تهیه شامی ترش شمالی را به شما آموزش می دهیم.

طرز تهیه شامی ترش
طرز تهیه شامی ترش

مواد لازم

  • گوشت چرخ شده ۵۰۰ گرم
  • پیاز درشت ۲ عدد
  • تخم مرغ ۱ عدد
  • آرد نخودچی ۲ قاشق غذا خوری
  • سبزی معطر ۳ قاشق غذا خوری (شامل جعفری، گشنیز، ریحان، مرزه، ترخون، نعناع خشک)
  • رب انار ۱ قاشق غذا خوری
  • رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذا خوری
  • آب نارنج یا آبغوره به میزان لازم
  • نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
  • روغن به میزان لازم
حتما بخوانید:  طرز تهیه لوبیا پلو؛غذای ایرانی محبوب

طرز تهیه شامی ترش

مرحله اول

برای تهیه شامی ترش خوشمزه به روش شمالی در ابتدا پوست یکی از پیازها را گرفته و آن را رنده کنید. بعد از رنده کردن پیاز باید آب اضافی آن را بگیرید. گوشت چرخ کرده را به همراه تخم مرغ و آرد نخودچی مخلوط کنید.

مرحله دوم

سپس سبزیجاتی را که در مواد اولیه گفتیم به آن اضافه کنید. حالا ادویه را از جمله نمک، زردچوبه فلفل به مواد اضافه کنید و به همراه پیاز به خوبی ورز دهید. مواد شامی را بعد از ورز دادن باید به مدت ۲ تا ۳ ساعت در یخچال استارحت بدهید.

مرحله سوم

این کار بر روی طعم شامی تاثیر بسیار زیادی می گذارد. مواد شامی را به اندازه گردوهای درشت تقسیم کنید. هر قسمت از مواد شامی را با دست قلقلی کنید و سپس آن را با کف دستتان فشار دهید. بعد از اینکه شامی دایره ای شکل کمی تخت شد.

مرحله چهارم

آن ها را در تابه ای جادار و نچسب و روغن فراوان سرخ کنید. باید هر دو طرف شامی را با دقت در روغن سرخ کنید. پس از اینکه تمام شامی ها سرخ شد؛ آن ها را از روغن خارج کرده و بر روی دستمال آشپرخانه بگذارید تا روغن اضافی آن گرفته شود.

مرحله پنجم

حالا باید سس مخصوص شانمی ترش را آماده کنید. این سس ترش و خوشمزه وجه تمایز شامی ترش با سایر شامی های گوشت است. یک پیاز دیگر را شسته و بر روی تخته برش خرد کنید. تابه را بر روی گاز قرار دهید.

حتما بخوانید:  آموزش پخت دلمه برگ مو+همراه با توضیحات کامل

مرحله ششم

بعد از گرم شدن آن کمی روغن به آن اضافه کنید. پیازها را داخل روغن ریخته و کمی تفت دهید. اجازه دهید تا پیاز کمی سبک شده و طلایی شود. به پیاز طلایی و سرخ شده، یک قاشق رب انار و ۲ قاشق ر گوجه فرنگی اضافه کنید.

مرحله هفتم

اجازه دهید تا رب در روغن تفت بخورد تا خامی آن گرفته شود. بعد از اینکه رب گوجه و رب انار حسابی رنگ باز کرد کمی نمک، فلفقل و زردچوبه به اضافه کرده و تفت دهید. حالا یک لیوان آب جوش در تابه بریزید و بگذارید تا آب قل بزند و سس کم کم قوام بیابد.

مرحله هشتم

حالا شعله گاز را کم کنید تا سس حسابی جا بیفتد. بعد از جا افتادن سس، شامی های سرخ شده را خیلی آرام درون سس بچینید. در انتها ۲ قاشق آب نارنج یا آبلیمو نیز به آن اضافه کنید. باید اجازه دهید تا شامی ها به مدت نیم ساعت در این سس بماند تا حسابی مزه دار شود.

مرحله نهم

این شامی خوشمزه را می توانید با نان و برنج سرو کنید. اگر می خواهید این شامی را با نان سرو کنید باید اجازه دهید تا آب سس بیشتر کشیده شود. در طرز تهیه شامی ترش در گیلان به عنوان دورچین این غذای خوشمزه کنارش سیب زمینی سرخ کرده و گوجه فرنگی سرخ کرده قرار می دهند.

طرز تهیه شامی ترش
طرز تهیه شامی ترش

نکات قابل توجه

  1. اگر محدودیت استفاده از گوشت قرمز دارید می توانید از گوشت مرغ یا بوقلمون چرخ شده استفاده کنید.
  2. این غذا را درکنار زیتون پرورده، بورانی سرو کنید.
  3. این غذا را با نان و یا برنج بنا به سلیقه تان سرو کنید.
حتما بخوانید:  طرز تهیه کوفته تبریزی؛ یکی از معروف ترین غذاهای تبریزی

 


منبع : topcooking.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا