طرز تهیه شامی ترش شمالی به روش مرحله به مرحله
شامی ترش شمالی یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب شمال ایران است که با طعم ترش و لذیذ خود، به یکی از بهترین انتخابها برای میز غذای شما تبدیل میشود. این غذا با استفاده از مواد اولیهای ساده مانند گوشت چرخ کرده، آرد نخودچی، و سبزیهای معطر تهیه میشود و طعمی ماندگار و خاطرهانگیز دارد.
در مجله آشپزون این مطلب فوق العاده را از دست ندهید!
در ادامه با ما همراه باشید تا طرز تهیهی این غذای خوشمزه را به صورت کامل و مرحله به مرحله یاد بگیریم.
در مجله آشپزون طرز تهیه غذاهای خوشمزه و بی نظیر ایرانی و بین المللی را به صورت مداوم با شما به اشتراک میگذاریم. برای مثال طرز تهیه میرزا قاسمی خانگی، طرز تهیه شامی بابلی با گوشت چرخ کرده، انواع غذا با بادمجان، طرز تهیه شامی شیرازی و فوت و فن کتلت شیرازی و انواع غذای نونی سریع ایرانی را به روش مرحله به مرحله و آسان با شما به اشتراک گذاشتهایم.
مواد لازم شامی ترش با رب انار
مواد اولیه | مقدار |
---|---|
گوشت چرخ کرده | ۵۰۰ گرم |
آرد نخودچی | ۱۰۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
رب انار ترش | ۲ قاشق غذاخوری |
آب نارنج یا آبغوره | ۱/۲ پیمانه |
سبزیهای معطر (جعفری، گشنیز، نعنا) | ۱۵۰ گرم |
تخم مرغ | ۲ عدد |
گوجه فرنگی | ۳ عدد متوسط |
زردچوبه | ۱ قاشق چایخوری |
نمک | به مقدار لازم |
فلفل سیاه | به مقدار لازم |
روغن مایع | به مقدار لازم |
طرز تهیه شامی ترش گیلانی
مرحله اول تهیه شامی ترش شمالی
در ابتدا باید مواد اولیه را آماده کنیم. گوشت چرخ کرده را در یک کاسه بزرگ بریزید. پیازها را پوست کنده و رنده کنید. آب پیاز را بگیرید و فقط پیاز رندهشده را به گوشت اضافه کنید. سبزیهای معطر را بشویید و ریز خرد کنید. آرد نخودچی، تخم مرغها، زردچوبه، نمک و فلفل را به گوشت و پیاز اضافه کنید. حالا مواد را خوب با دست مخلوط کنید تا یک خمیر یکنواخت به دست آید.
مرحله دوم تهیه شامی ترش شمالی
بعد از آماده شدن خمیر، مقداری از آن را بردارید و در دست به شکل دایرههای کوچک درآورید. هر دایره را کمی پهن کنید تا به شکل کتلت درآید. این کار را تا تمام شدن خمیر ادامه دهید. سپس شامیهای آماده شده را کنار بگذارید.
مرحله سوم تهیه شامی ترش شمالی
در یک تابه بزرگ، مقداری روغن مایع بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. وقتی روغن داغ شد، شامیها را به آرامی در تابه قرار دهید و هر دو طرف آنها را سرخ کنید تا طلایی و ترد شوند. بعد از سرخ شدن، شامیها را از تابه خارج کنید و روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود.
مرحله چهارم تهیه شامی ترش شمالی
در این مرحله باید سس ترش مخصوص شامی را تهیه کنیم. برای این کار، گوجه فرنگیها را رنده کرده و در یک قابلمه کوچک بریزید. رب انار ترش و آب نارنج یا آبغوره را به گوجههای رندهشده اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و مواد را خوب هم بزنید تا به جوش آید. سپس نمک و فلفل را اضافه کنید و بگذارید سس کمی غلیظ شود.
مرحله پنجم تهیه شامی ترش گیلانی
بعد از آماده شدن سس، شامیهای سرخ شده را به آرامی در قابلمه سس قرار دهید. حرارت را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید تا شامیها با سس به خوبی طعمدار شوند. اجازه دهید شامیها به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در سس بپزند تا مزهها به خوبی با هم ترکیب شوند.
مرحله ششم تهیه شامی ترش با رب انار
شامی ترش شمالی آماده سرو است. این غذا را میتوانید با برنج سفید، سبزیپلو یا نان تازه سرو کنید. برای تزئین میتوانید از برگهای تازه سبزیهای معطر و چند برش لیمو استفاده کنید تا طعم و ظاهر غذا را جذابتر کنید. شامی ترش شمالی با طعم بینظیر و منحصر به فرد خود، میتواند یک وعده غذایی دلپذیر و متفاوت برای خانواده و مهمانان شما باشد.
با تهیه این غذای خوشمزه و منحصر به فرد، تجربهای لذتبخش از آشپزی خواهید داشت. امیدواریم از طرز تهیه شامی ترش شمالی لذت برده و این غذا را به یکی از غذاهای محبوب خود تبدیل کنید.