طرز تهیه سالاد زمستانی با گوجه | سالاد مشهدی با رب گوجه فرنگی
در میان تنوع بینظیر ترشیهای ایرانی، ترشی سالاد مشهدی با رنگهای شاد و طعم بینظیرش، جایگاه ویژهای دارد. این ترشی خوشمزه که به ترشی گوجه نیز معروف است، زینتبخش سفرههای ایرانی در فصل پاییز و زمستان است. اگر به دنبال یک چاشنی دلچسب و اشتهاآور میگردید که علاوه بر طعم، زیبایی را نیز به سفره شما هدیه دهد، ترشی سالاد مشهدی انتخابی ایدهآل خواهد بود.
در مجله آشپزون این مطلب فوق العاده را از دست ندهید!
در این مطلب آموزشی، با ما همراه باشید تا طرز تهیه این ترشی خوشمزه را به صورت کامل و مرحله به مرحله به شما آموزش دهیم.
ما در مجله آشپزون دستور پخت انواع غذاها، نانها، فست فودها، شیرینیها و دسرها را به روشهای آسان و سریع برای شما آماده کردهایم. طرز تهیه آش شله قلمکار برای 10 نفر، طرز تهیه املت با رب گوجه فرنگی، طرز تهیه کباب تابهای بوقلمون، طرز تهیه توتک خانگی و غذا با بادمجان و پنیر پیتزا نمونه هایی از این دست هستند.
مواد لازم برای ترشی سالاد مشهدی
ماده اولیه | مقدار |
---|---|
گوجه فرنگی | 5 کیلوگرم |
گل کلم | 1 کیلوگرم |
هویج | 1 کیلوگرم |
کرفس | 1 کیلوگرم |
فلفل سبز تند | 100 گرم |
سیر | 3 حبه |
سبزی معطر (جعفری، نعنا، ترخون) | 350 گرم |
نمک | به مقدار لازم |
سرکه | 2 لیوان |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه سالاد مشهدی با رب گوجه
مرحله اول تهیه ترشی سالاد مشهدی
گوجه فرنگیها را به دقت بشویید و پوست آنها را بگیرید. برای پوست کندن راحتتر گوجهها، میتوانید آنها را به مدت 30 ثانیه در آب جوش قرار دهید و سپس در آب سرد فرو ببرید.
مرحله دوم تهیه ترشی سالاد مشهدی
- گل کلم را به گلهای کوچک و یکسان تقسیم کنید.
- هویج را به صورت نگینی خرد کنید.
- کرفس را به صورت خلالی نازک خرد کنید.
- فلفل سبز تند را به صورت حلقهای یا ریز خرد کنید.
- سیر را به صورت حبهای ریز خرد کنید.
- سبزیهای معطر (جعفری، نعنا و ترخون) را به دقت بشویید و ساطوری کنید.
مرحله سوم تهیه ترشی سالاد مشهدی
در یک قابلمه مناسب، رب گوجه فرنگی را به همراه 2 قاشق غذاخوری سرکه و کمی آب روی حرارت ملایم قرار دهید.
رب را به طور مداوم هم بزنید تا به غلظت دلخواه برسد.
مرحله چهارم تهیه ترشی سالاد مشهدی
در یک ظرف بزرگ، گوجه فرنگیهای پوره شده را به همراه گل کلم، هویج، کرفس، فلفل سبز تند، سیر، سبزیهای معطر و نمک مخلوط کنید.
مرحله پنجم تهیه ترشی سالاد مشهدی
رب گوجه فرنگی پخته شده را به مخلوط مواد اضافه کنید و به خوبی هم بزنید تا تمام مواد به طور یکنواخت به رب آغشته شوند.
مرحله ششم تهیه ترشی سالاد مشهدی
مخلوط مواد را در یک قابلمه بزرگ یا ظرف شیشهای مناسب بریزید.
سرکه را به مخلوط اضافه کنید تا تمام مواد به طور کامل در سرکه غوطهور شوند.
قابلمه یا ظرف را روی حرارت ملایم قرار دهید و به جوش برسانید.
مرحله هفتم تهیه ترشی سالاد مشهدی
پس از جوش آمدن، حرارت را کم کنید و اجازه دهید ترشی به مدت 30 تا 45 دقیقه بجوشد تا مواد به طور کامل پخته و طعم ترشی به آنها نفوذ کند.
مرحله هشتم تهیه ترشی سالاد مشهدی
پس از پخت، ترشی را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید به طور کامل خنک شود.
ترشی خنک شده را در شیشههای استریل شده بریزید و درب شیشهها را به طور محکم ببندید.
شیشههای ترشی را در مکانی خنک و دور از تابش مستقیم نور خورشید نگهداری کنید.
نکات مهم در تهیه ترشی سالاد مشهدی
- از گوجه فرنگی گوشتی و با کیفیت استفاده کنید. گل کلم، هویج و کرفس را نیز تازه و سفت انتخاب کنید. سبزیهای معطر را به دقت بشویید و از عطر و طعم تازه آنها بهره ببرید.
- برای پوست کندن راحتتر گوجه فرنگیها، آنها را به مدت 30 ثانیه در آب جوش قرار دهید و سپس در آب سرد فرو ببرید.
- رب گوجه فرنگی را به آرامی تفت دهید تا طعم و رنگ بهتری پیدا کند.
- تمام مواد را به طور کامل با هم مخلوط کنید تا طعمها به خوبی در هم تلفیق شوند.
- ترشی را به مدت کافی بجوشانید تا مواد به طور کامل پخته و طعم ترشی به آنها نفوذ کند.
- ترشی را در شیشههای استریل شده و در مکانی خنک و دور از نور خورشید نگهداری کنید.
نکات تکمیلی:
- میتوانید از سبزیهای معطر دیگر مانند ریحان یا شوید نیز در این ترشی استفاده کنید.
- برای طعم ترشتر، میتوانید از آبلیمو به جای سرکه استفاده کنید.
- اگر ترشی را زودتر از موعد مصرف کنید، ممکن است طعم آن کامل نشده باشد.
- ترشی سالاد مشهدی را میتوانید به عنوان چاشنی در کنار انواع غذاها، سالادها و ساندویچها سرو کنید.
امیدواریم با رعایت این نکات، بتوانید یک ترشی سالاد مشهدی خوشمزه و دلچسب تهیه کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید.