آشپزی ایرانی

طرز تهیه دیزی سنگی خانگی با قابلمه

Rate this post

در میان خنکای نسیم پاییزی و زمستانی، چه چیزی دلچسب‌تر از عطر و بوی دیزی سنگی که از دیزی‌های سنگی و سنتی برمی‌خیزد؟ دیزی سنگی، نه تنها یک غذای لذیذ و مقوی است، بلکه یادآور دورهمی‌های گرم و صمیمی ایرانیان نیز می‌باشد.

در مجله آشپزون این مطلب فوق العاده را از دست ندهید!

در این مطلب آموزشی، با ما همراه باشید تا طرز تهیه دیزی سنگی اصیل را به صورت گام به گام و با جزئیات کامل، به شما آموزش دهیم.

در مجله آشپزون طرز تهیه غذاهای خوشمزه و بی نظیر ایرانی و بین المللی را به صورت مداوم با شما به اشتراک می‌گذاریم. برای مثال طرز تهیه میرزا قاسمی خانگی، طرز تهیه شامی بابلی با گوشت چرخ کرده، انواع غذا با بادمجان، طرز تهیه شامی شیرازی و فوت و فن کتلت شیرازی و انواع غذای نونی سریع ایرانی را به روش مرحله به مرحله و آسان با شما به اشتراک گذاشته‌ایم.

مواد اولیه برای تهیه دیزی سنگی

ماده اولیه مقدار
گوشت گوسفندی (با استخوان) 500 گرم
نخود 1 پیمانه
لوبیا سفید 1/2 پیمانه
سیب زمینی 2 عدد
گوجه فرنگی 2 عدد
پیاز 1 عدد
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
دنبه گوسفند
100 گرم
زردچوبه 1 قاشق چای خوری
فلفل سیاه 1/2 قاشق چای خوری
نمک به میزان لازم
آب به میزان لازم
حتما بخوانید:  طرز تهیه خورش ناردون شمالی

طرز تهیه دیزی سنگی قهوه خانه ای

مرحله اول تهیه دیزی سنگی قهوه خانه ای

نخود و لوبیا را لااقل به مدت 12 ساعت بخیسانید. مثلا ابتدای شب آن‌ها را بخاسانید و برای فردا صبح آماده خواهند بود.

مرحله دوم تهیه دیزی سنگی خانگی

گوشت گوسفندی را با آب سرد بشویید و به همراه نخود و لوبیا خیس خورده، پیاز خرد شده و زردچوبه داخل دیزی سنگی بریزید. به اندازه ای آب به دیزی اضافه کنید که روی مواد را بگیرد.

دیزی را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید تا گوشت و حبوبات به آرامی پخته شوند.

مرحله سوم تهیه دیزی سنگی خانگی

کف روی آب گوشت را به طور مرتب با قاشق جمع کنید تا آبگوشت شفاف شود.

بسیار صبور باشید و آبگوشت نپخته با حبوبات زنده را با عجله سرو نکنید! برای طبخ دیزی سنگی حرفه ای، حدود 3 تا 4 ساعت زمان لازم است تا گوشت و حبوبات به طور کامل پخته شوند. پس از آن نمک و فلفل سیاه را به آبگوشت اضافه کنید.

مرحله چهارم تهیه دیزی سنگی قهوه خانه ای

سیب زمینی‌ها را پوست کنده و به صورت حلقه‌ای برش بزنید. سپس گوجه فرنگی‌ها را نیز به صورت حلقه‌ای برش بزنید و سیب زمینی و گوجه فرنگی را به دیزی اضافه کنید و اجازه دهید تا به آرامی پخته شوند.

مرحله پنجم تهیه دیزی سنگی قهوه خانه ای

رب گوجه فرنگی را در کمی روغن تفت دهید تا رنگ آن باز شود. سپس رب گوجه فرنگی تفت داده شده را به  به دیزی اضافه کنید. و در نهایت اجازه دهید تا آبگوشت به مدت 30 دقیقه دیگر بجوشد و جا بیفتد.

حتما بخوانید:  طرز تهیه مرصع پلو؛غذایی مجلسی و عالی

مرحله ششم تهیه دیزی سنگی قهوه خانه ای

دیزی سنگی را از روی حرارت بردارید و در ظرف مورد نظر سرو کنید.می توانید از نان سنگک یا لواش برای سرو دیزی استفاده کنید.

پیشنهاد می‌کنیم که از سبزی های معطر مانند جعفری و نعناع نیز می توانید برای تزیین و طعم دهی بیشتر به دیزی استفاده کنید.

نکات تهیه دیزی سنگی خانگی خوشمزه

  • می توانید از دنبه گوسفند برای خوش طعم تر شدن آبگوشت استفاده کنید.
  • برای لعاب دار شدن بیشتر آبگوشت، می توانید از 1 قاشق غذاخوری پودر لیمو عمانی نیز استفاده کنید.
  • دیزی سنگی را می توانید با ماست، ترشی و سبزی خوردن نیز سرو کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا