طرز تهیه خورش ناردون شمالی
فصل سرما که از راه میرسد، دلچسبی خاصی در نوشیدن چای داغ و خوردن غذاهای گرم و پرملات وجود دارد. یکی از این غذاهای سنتی و خوشمزه که در زمستان طرفداران زیادی دارد، خورش ناردون یا مرغ ناردونی است. این خورش اصالتاً شمالی دارد و طعم ترش و شیرین انار، آن را به گزینهای منحصر به فرد برای شب یلدا و دورهمیهای زمستانی تبدیل کرده است.
در مجله آموزش آشپزی آشپزون این مطلب فوق العاده را از دست ندهید!
در این مطلب، طرز تهیه خورش ناردون را به صورت کامل و مرحله به مرحله به شما آموزش میدهیم تا بتوانید این غذای لذیذ را در منزل خود تهیه و از آن لذت ببرید.
در مجله آشپزون طرز تهیه غذاهای خوشمزه و بی نظیر ایرانی و بین المللی را به صورت مداوم با شما به اشتراک میگذاریم. برای مثال طرز تهیه میرزا قاسمی خانگی، طرز تهیه شامی بابلی با گوشت چرخ کرده، انواع غذا با بادمجان، طرز تهیه شامی شیرازی و فوت و فن کتلت شیرازی و انواع غذای نونی سریع ایرانی را به روش مرحله به مرحله و آسان با شما به اشتراک گذاشتهایم.
مواد لازم برای تهیه خورش ناردون گیلانی
ماده اولیه | مقدار |
---|---|
مرغ | 1 عدد |
پیاز | 2 عدد |
رب انار | 3 قاشق غذاخوری |
آب | به مقدار لازم |
آلو خورشتی | 12 عدد |
عسل | 1 قاشق چایخوری |
نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه مرغ | به مقدار لازم |
انار | 3 عدد |
طرز تهیه خورش ناردون گیلانی
مرحله اول تهیه خورش ناردون شمالی
مرغ را به تکههای متوسط خرد کنید و با مقداری نمک، فلفل و زردچوبه مزه دار کنید. سپس در یک قابلمه مناسب روغن بریزید و روی حرارت ملایم گرم کنید.
مرحله دوم تهیه خورش ناردون گیلانی
مرغهای مزه دار شده را به روغن اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی رنگ شوند. پس از اینکه مرغها به طور کامل سرخ شدند، از قابلمه خارج کنید و کنار بگذارید.
مرحله سوم تهیه خورش ناردون مازندرانی
پیازها را به صورت نگینی خرد کنید. در همان قابلمه ای که مرغ را سرخ کردید، پیازها را اضافه کنید و تفت دهید تا نرم و شفاف شوند. سپس رب انار را به پیازها اضافه کنید و به مدت چند دقیقه تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود.
مرحله چهارم تهیه خورش ناردون گیلانی
مرغهای سرخ شده را به پیاز و رب انار اضافه کنید. سپس به اندازه ای آب به خورش اضافه کنید که روی مرغها را بپوشاند.
مرحله پنجم تهیه خورش ناردون مازندرانی
درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید خورش به جوش آید. پس از جوش آمدن، حرارت را کم کنید و به مدت 1 تا 2 ساعت اجازه دهید تا مرغها پخته شوند.
مرحله ششم تهیه خورش ناردون شمالی
آلو خورشتیها را که از قبل خیس کرده اید به خورش اضافه کنید. سپس دانههای انار را به خورش اضافه کنید.
و در آخر عسل را به خورش اضافه کنید و به مدت 15 تا 20 دقیقه دیگر اجازه دهید تا خورش جا بیفتد.
مرحله هفتم تهیه خورش ناردون
- پس از اینکه خورش جا افتاد، آن را در ظرف مورد نظر سرو کنید.
- میتوانید خورش ناردون را با پلو یا نان سرو کنید.
- برای تزیین غذا میتوانید از جعفری یا گشنیز تازه استفاده کنید.
نکات تهیه خورش ناردون شمالی
- میتوانید از گوشت اردک یا غاز به جای مرغ در این خورش استفاده کنید.
- اگر طعم ترش خورش را دوست دارید، میتوانید از رب انار ترش استفاده کنید.
- برای اینکه خورش ناردون رنگ تیرهتری داشته باشد، میتوانید از کمی آب لیمو یا آبغوره به آن اضافه کنید.
- اگر به غذاهای تند علاقه دارید، میتوانید از فلفل قرمز یا پودر فلفل قرمز به خورش اضافه کنید.