آموزش آشپزی

طرز تهیه خورش ماست؛ غذای سنتی و پر طرفدار

Rate this post

طرز تهیه خورش ماست

در این مطلب از مجله آشپزی آشپزون شما را با طرز تهیه خورش ماست اصفهانی آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.

در مجله آموزش آشپزی آشپزون این مطلب فوق العاده را از دست ندهید!

خورشت ماست غذای سنتی و پرطرفدار اصفهان است. برای تهیه این غذای بسیار خوشمزه از گوشت گردن گوسفند استفاده می‌شود، این غذا ظاهری مانند حلیم دارد و معمولا به عنوان پیش‌غذا سرو می‌شود. خورشت ماست بیشتر از این‌که یک غذای اصلی باشد یک پیش غذای سنتی و بسیار خوش طعم است.

در دستور طبخ اصلی این خورشت از گوشت گردن گوسفند استفاده می‌شو، ولی برای تهیه این پیش غذای خوش عطر و طعم می توان از گوشت مرغ یا بوقلمون نیز استفاده کرد.

طرز تهیه خورش ماست

مواد لازم برای تهیه خورش ماست

  • پیاز متوسط ۱ عدد
  • شکر نصف پیمانه متوسط
  • گلاب ۱ قاشق سوپخوری
  • مغز گردو ۱ قاشق غذاخوری
  • خلال بادام ۱ قاشق غذاخوری
  • خلال پسته و زرشک برای تزیین
  • ماست چکیده یا پرچرب ۳ پیمانه متوسط
  • گوشت گردن گوسفند ۲۵۰ گرم
  • زعفران دم کرده ۱ قاشق سوپخوری
  • نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی

طرز تهیه خورش ماست

ابتدا گوشت را با یک عدد پیاز و کمی زردچوبه و مقدار کمی فلفل و آب روی حرارت قرار دهید تا با حرارت ملایم کاملا بپزد. زمانی گوشت پخت، حدود نیم ساعت قبل از اینکه از روی حرارت بردارید مقداری نمک به آن اضافه کنید تا مزه دار شود. سپس گوشت پخته شده را از استخوان جدا کنید و در یک ظرف با گوشت کوب خوب آن را بکوبید تا کش دار شود.

حتما بخوانید:  طرز تهیه کوفته سبزی شیرازی

اکنون یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و ماست چکیده را به همراه شکر داخل قابلمه بریزید. در ادامه مواد را به خوبی مخلوط کنید سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و مداوم هم بزنید تا ماست حباب بزند و نزدیک به جوشیدن باشد.

پس از اینکه ماست به جوش آمد گوشت کوبیده شده را به قابلمه اضافه کنید و هم زدن را ادامه دهید تا مواد یکدست شوند. پس از اینکه گوشت با دیگر مواد به خوبی مخلوط شد، گردو خرد شده را به همراه خلال بادام، زعفران دم کرده، گلاب و مقداری نمک اضافه کنید و کاملا هم بزنید تا خورش جا بیفتد.

خورش ماست شما آماده شده است آن را پس از خنک شدن و قرار دادن در یخچال در ظرف مورد نظر بکشید و با زرشک، خلال بادام و پسته تزیین کنید.

نکات

  • بهتر است خورش ماست را ۲۴ ساعت پیش از سرو کردن تهیه کرده و در یخچال نگهداری کنید تا جا بیفتد.
  • این خورش سرد سرو می شود.
  • خورش ماست را با گوشت بوقلمون را هم می‌توانید استفاده کنید.
  • حتما برای تهیه خورش ماست اصفهانی از ماست چکیده استفاده کنید.

منبع : topcooking.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا