آشپزی ایرانی

طرز تهیه خورش سیر قلیه گیلانی | خورش سیر قلیه شمالی

Rate this post

سیر قلیه، خورشتی اصیل و خوشمزه از خطه سرسبز گیلان، با عطر و طعمی بی‌نظیر، لذتی وصف‌ناپذیر را به کام هر ایرانی می‌نشاند. این خورش سنتی، با ترکیب مرغ، لپه، برگ سیر و تخم مرغ، طعمی ترش و ملس دارد و به عنوان یکی از محبوب‌ترین غذاهای شمالی، در سفره‌های ایرانی جایگاه ویژه‌ای پیدا کرده است.

در مجله آشپزون این مطلب فوق العاده را از دست ندهید!

در این مطلب آموزشی، با ما همراه باشید تا طرز تهیه اصیل خورش سیر قلیه گیلانی را به صورت مرحله به مرحله و با نکات آشپزی حرفه‌ای، به شما آموزش دهیم. با پخت این خورش خوشمزه، می‌توانید عطر و طعم شمال را به خانه‌هایتان بیاورید و از سرو آن در کنار خانواده و دوستان لذت ببرید.

در مجله آشپزون طرز تهیه غذاهای خوشمزه و بی نظیر ایرانی و بین المللی را به صورت مداوم با شما به اشتراک می‌گذاریم. برای مثال طرز تهیه میرزا قاسمی خانگی، طرز تهیه شامی بابلی با گوشت چرخ کرده، انواع غذا با بادمجان، طرز تهیه شامی شیرازی و فوت و فن کتلت شیرازی، انواع غذای نونی سریع ایرانی و طرز تهیه خورش ناردون را به روش مرحله به مرحله و آسان با شما به اشتراک گذاشته‌ایم.

مواد اولیه برای تهیه خورش سیر قلیه (برای 4 نفر):

 

طرز تهیه خورش سیر قلیه گیلانی

مرحله اول تهیه خورش سیر قلیه

مرغ را به تکه‌های متوسط خرد کرده و با مقداری نمک و فلفل مزه دار کنید.
لپه را از چند ساعت قبل خیس کنید و سپس آب آن را گرفته و کنار بگذارید.

مرحله دوم تهیه خورش سیر قلیه

برگ سیر را به خوبی بشویید و ساطوری کنید. سپس پیاز را نگینی خرد کنید.

مرحله سوم تهیه خورش سیر قلیه

در یک قابلمه مناسب، مقداری روغن ریخته و روی حرارت ملایم گرم کنید. سپس تکه‌های مرغ را به همراه پیاز در روغن تفت دهید تا طلایی رنگ شوند.

مرحله چهارم تهیه خورش سیر قلیه

رب گوجه فرنگی را به مرغ اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن باز شود. سپس لپه، زردچوبه و زعفران را به مرغ اضافه کرده و به تفت دادن ادامه دهید.
به اندازه کافی آب به مواد اضافه کنید تا روی آنها را بپوشاند و سپس حرارت را کم کرده و اجازه دهید مرغ و لپه به آرامی بپزند.

مرحله پنجم تهیه خورش سیر قلیه

زمانی که مرغ و لپه پختند، برگ سیر ساطوری شده را به خورش اضافه کنید و به مدت 5 تا 10 دقیقه تفت دهید تا عطر و طعم آن آزاد شود.

مرحله ششم تهیه خورش سیر قلیه

آب نارنج را به خورش اضافه کرده و به آرامی هم بزنید تا طعم خورش جا بیفتد. و در انتها، تخم مرغ‌ها را به آرامی روی خورش بریزید و درب قابلمه را بگذارید تا تخم مرغ‌ها سفت شوند.

نکات تهیه خورش سیر قلیه گیلانی

  • می‌توانید از گوشت اردک یا غاز به جای مرغ در این خورش استفاده کنید.
  • برای طعم ترش‌تر، می‌توانید از آبغوره به جای آب نارنج استفاده کنید.
  • می‌توانید از مقداری شوید خشک نیز در این خورش استفاده کنید.
  • خورش سیر قلیه را می‌توانید با نان یا برنج سرو کنید.
  • برای تزیین خورش، می‌توانید از گشنیز یا جعفری تازه استفاده کنید.
حتما بخوانید:  طرز تهیه 8 غذای ساده و سریع با بادمجان | انواع غذا با بادمجان

با رعایت این نکات ساده، می‌توانید یک خورش سیر قلیه اصیل و خوشمزه گیلانی را در منزل خود تهیه کنید و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید.

نوش جان.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا