آشپزی ایرانی

طرز تهیه خورش خلال

Rate this post

طرز تهیه خورش خلال

در این مطلب از مجله آشپزی آشپزون شما را با طرز تهیه خورش خلال کرمانشاهی آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید تا از آشپزی ایرانی لذت ببریم.

خورش های سنتی ایران در دسته غذاهای خوشمزه و لذیذی هستند که افراد مختلف و فرهنگ های مختلف غذایی آن را دوست دارند و طعم این خورش ها برای افراد ملل دیگر نیز دلپذیر است. خورش خلال کرمانشاهی یکی از خورش های اصیل ایرانی است که بسیار خوشمزه و دلچسب است و طعم آن را تقریبا تمام افراد می پسندند. این خورش رسمی ترین غذای کرمانشاهی هاست. خورش خلال کرمانشاه طعم بسیار عالی و خاصی دارد و در مهمانی های رسمی و مهم کرمانشاه این خورش خوشمزه تهیه و سرو می شود.

در ادامه یک مطلب جذاب در سایت آشپزی ایرانی آشپزون را به شما تقدیم خواهیم کرد.

طرز تهیه خورش خلال

مواد لازم برای تهیه خورش خلال

  • خلال بادام: ۲۰۰ گرم
  • گوشت گوسفندی: ۶۰۰ گرم
  • زرشک سیاه: نصف پیمانه
  • پیاز: ۱ عدد متوسط
  • رب گوجه فرنگی: ۳ قاشق غذا خوری
  • هل و دارچین: به میزان لازم
  • زعفران آب کرده: به میزان لازم
  • گلاب: به میزان لازم
  • نمک و فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
  • کره به میزان لازم

طرز تهیه خورش خلال

دستور تهیه خورشت خلال

در ابتدا برای تهیه خورش خلال بهتر است خلال های بادام را از شب قبل در آب و مقداری گلاب خیس کنید تا خوشمزه و نرم شوند. سپس داخل روغن مایع یا کره به همراه ۲ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده به مدت ۲ دقیقه تفت دهید اگر با کره تفت دهید خوش طعم‌تر می‌شود و اگر با روغن مایع تفت دهید براق‌تر می‌شود.

حتما بخوانید:  سوپ قارچ، تجربه ای از طعم و مزه به یاد ماندنی؛ مناسب برای تمام فصول

پیاز را خرد کنید و به آن زردچوبه بزنید و در مقداری روغن تفت دهید تا نرم شود سپس گوشت خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. پس از تغییر رنگ گوشت رب گوجه فرنگی را اضافه کنید.

چند دقیقه تفت دهید سپس ۴ لیوان آب بریزید و در قابلمه را ببندید تا با حرارت ملایم گوشت بپزد.

وقتی آب خورش کم شد خلال بادام، زعفران و چوب دارچین و هل را اضافه کنید، باید به اندازه یک بند انگشت روی خورش آب باشد، حرارت را بسیار کم کنید و حدود ۳۰ دقیقه خورش را روی حرارت قرار دهید.

پس از این مدت زرشک، گلاب و کره را به خورش اضافه نمائید و ۳۰ دقیقه دیگر با حرارت کم و در باز اجازه دهید خورش کاملا جا بیفتد.

پس از پایان پخت چوب دارچین را خارج کنید و نمک غذا را اندازه کنید. سپس در ظرف بریزید و به‌ همراه پلو زعفرانی سرو نمائید.

نکات پخت خورش

  • دلیل استفاده از چوب دارچین بجای پودر دارچین به این علت است که رنگ خورش تیره نشود.
  • در صورت تمایل میتوانید چند عدد لیمو عمانی همراه با اضافه کردن خلال بادام اضافه کنید.
  •  می توانید از گل محمدی به جای گلاب در خورش خلال بادام استفاده کنید.
  • زرشکی که برای تهیه خورشت خلال استفاده می‌شود زرشک سیاه است، اما این نوع زرشک تقریباً کمیاب و نسبتا گران است پس اگر به هر دلیلی نتوانستید این زرشک را تهیه کنید می‌توانید از زرشک قرمز استفاده کنید یا اینکه از زرشک قرمز و سیاه به صورت مخلوط استفاده کنید.
حتما بخوانید:  طرز تهیه چلو گوشت؛ یک غذای اصیل‌ ایرانی

منبع : topcooking.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا