طرز تهیه خورش ترشه تره گیلانی خوشمزه و مجلسی
خورش ترشه تره یکی از غذاهای محلی و سنتی استان گیلان است که با ترکیبی از سبزیجات معطر و تازه، برنج و تخممرغ تهیه میشود. این خورش خوشمزه و مغذی به دلیل استفاده از سبزیهای محلی و ترکیب طعمهای ترش و شیرین، طعمی بینظیر دارد و به یکی از محبوبترین غذاهای گیلانی تبدیل شده است.
در مجله آشپزون این مطلب فوق العاده را از دست ندهید!
در این آموزش، قصد داریم طرز تهیه خورش ترشه تره گیلانی را به صورت مرحله به مرحله و با جزئیات کامل بیان کنیم.
در مجله آشپزون طرز تهیه غذاهای خوشمزه و بی نظیر ایرانی و بین المللی را به صورت مداوم با شما به اشتراک میگذاریم. برای مثال طرز تهیه میرزا قاسمی خانگی، طرز تهیه شامی بابلی با گوشت چرخ کرده، انواع غذا با بادمجان، طرز تهیه شامی شیرازی و فوت و فن کتلت شیرازی و انواع غذای نونی سریع ایرانی را به روش مرحله به مرحله و آسان با شما به اشتراک گذاشتهایم.
مواد لازم خورش ترشه تره گیلانی
مواد اولیه | مقدار |
---|---|
اسفناج | 500 گرم |
جعفری | 100 گرم |
گشنیز | 100 گرم |
تره | 100 گرم |
شوید | 50 گرم |
نعناع | 50 گرم |
تخممرغ | 2 عدد |
سیر | 3 حبه |
پیاز | 1 عدد متوسط |
برنج | 2 قاشق غذاخوری |
آبغوره | نصف پیمانه |
روغن | به میزان لازم |
نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
طرز تهیه خورش ترشه تره گیلانی
مرحله اول تهیه خورش ترشه تره شمالی
برای شروع، سبزیجات شامل اسفناج، جعفری، گشنیز، تره، شوید و نعناع را به خوبی بشویید و سپس ریز خرد کنید. دقت کنید که سبزیها کاملاً خشک باشند تا در زمان پخت به خوبی سرخ شوند و عطر و طعم خود را حفظ کنند. بعد از خرد کردن سبزیها، آنها را کنار بگذارید تا آماده استفاده باشند.
مرحله دوم تهیه خورش ترشه تره گیلانی
برنج را شسته و در مقدار کمی آب بخیسانید. پس از گذشت نیم ساعت، برنج را به همراه کمی نمک و آب بپزید تا کاملاً نرم شود. سپس آن را آبکشی کنید و کنار بگذارید تا در مراحل بعدی به خورش اضافه شود.
مرحله سوم تهیه خورش ترشه تره شمالی
پیاز را ریز خرد کرده و در کمی روغن تفت دهید تا طلایی شود. سپس سیر را ریز خرد کرده و به پیاز اضافه کنید و با هم تفت دهید تا عطر سیر آزاد شود. در این مرحله میتوانید مقداری زردچوبه به مخلوط پیاز و سیر اضافه کنید تا رنگ و عطر بهتری به خورش ببخشد.
مرحله چهارم تهیه خورش ترشه تره شمالی
سبزیجات خرد شده را به مخلوط پیاز و سیر اضافه کنید و با حرارت متوسط تفت دهید. در هنگام تفت دادن سبزیها، نمک و فلفل را به میزان دلخواه اضافه کنید. تفت دادن سبزیها را تا زمانی که آب آنها کشیده شود و به خوبی سرخ شوند ادامه دهید.
مرحله پنجم تهیه خورش ترشه تره
برنج پخته و آبکش شده را به مخلوط سبزیها اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید تا برنج به سبزیها آغشته شود. سپس تخممرغها را در یک کاسه شکسته و به خوبی هم بزنید. تخممرغهای زده شده را به خورش اضافه کرده و به آرامی هم بزنید تا تخممرغها در خورش بپزند و مخلوط شوند.
مرحله ششم تهیه خورش ترشه تره شمالی
آبغوره را به خورش اضافه کنید و به خوبی هم بزنید تا طعم ترش آن به تمام مواد خورش نفوذ کند. سپس خورش را برای چند دقیقه روی حرارت ملایم بگذارید تا تمامی مواد به خوبی با هم مخلوط شده و خورش جا بیفتد. اگر خورش به نظرتان خیلی غلیظ است، میتوانید کمی آب به آن اضافه کنید.
مرحله هفتم تهیه خورش ترشه تره شمالی
پس از اضافه کردن آبغوره و تنظیم طعم خورش، درب قابلمه را ببندید و خورش را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روی حرارت ملایم بگذارید تا جا بیفتد و تمامی طعمها به خوبی ترکیب شوند. در این مدت میتوانید چند بار خورش را هم بزنید تا از ته گرفتن آن جلوگیری کنید.
مرحله هشتم تهیه خورش ترشه تره گیلانی
خورش ترشه تره آماده شده را با برنج دم کشیده سرو کنید. این خورش خوشمزه را میتوان با ماست، خیارشور و نان تازه نیز همراه کرد. امیدواریم از این خورش لذیذ و مقوی لذت ببرید.
با رعایت دقیق مراحل و نکات ذکر شده، میتوانید خورش ترشه تره گیلانی را به بهترین نحو تهیه کرده و از طعم بینظیر آن لذت ببرید. این غذا با استفاده از سبزیجات تازه و معطر، تخممرغ و آبغوره، یکی از محبوبترین و سالمترین غذاهای گیلان به شمار میآید.