آشپزی ایرانی

طرز تهیه حلیم گندم با گوشت گوسفندی | حلیم با بلغور گندم و گوشت

Rate this post

حلیم، این غذای مقوی و سنتی، از دیرباز در سفره ایرانی‌ها جایگاه ویژه‌ای داشته است. عطر و بوی دل‌انگیز حلیم، به خصوص در فصل سرد، لذتی وصف‌ناپذیر به همراه دارد. پخت حلیم در خانه، تجربه‌ای لذت‌بخش است که به شما امکان می‌دهد طعم و مزه دلخواه خود را به این غذای اصیل ببخشید.

در مجله آموزش آشپزی آشپزون این مطلب فوق العاده را از دست ندهید!

در این مطلب، طرز تهیه حلیم گندم با گوشت را به صورت کامل و مرحله به مرحله به شما آموزش می‌دهیم. با ما همراه باشید تا با فوت و فن‌های پخت این غذای لذیذ آشنا شوید و حلیمی خوشمزه و جا افتاده را در منزل خود تهیه کنید.

جالب است بدانید که مجله ما دستور پخت غذاهای بسیاری را به روشی آسان و مرحله به مرحله برای شما آماده کرده است. طرز تهیه شامی بابلی، طرز تهیه چکدرمه ترکمنی، طرز تهیه کباب تابه‌ای بوقلمون و انواع غذای نونی سریع ایرانی جزو همین آموزش‌های مجله آشپزون هستند.

مواد لازم برای تهیه حلیم با گوشت خوشمزه

طرز تهیه حلیم گندم با گوشت گوسفندی

مرحله اول تهیه حلیم گندم با گوشت

گندم را به مدت 24 ساعت در آب خیس کنید.
پس از 24 ساعت، آب گندم را خالی کرده و آن را با آب تازه بشویید.

مرحله دوم تهیه حلیم گندم با گوشت

گندم را به همراه 3 تا 4 برابر آب در قابلمه‌ای بزرگ ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید.
صبر کنید تا گندم به طور کامل پخته و نرم شود.
در این مرحله، گندم پخته شده را کنار بگذارید.

مرحله سوم تهیه حلیم گندم با گوشت

گوشت گوسفندی را به همراه 2 عدد پیاز خرد شده در قابلمه‌ای جداگانه قرار دهید.
به اندازه کافی آب به گوشت اضافه کنید تا روی آن را بپوشاند.

مرحله چهارم تهیه حلیم گندم با گوشت

قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده و صبر کنید تا گوشت به طور کامل پخته و از استخوان جدا شود.
پس از پخت گوشت، آن را از قابلمه خارج کرده و پس از خنک شدن، ریش ریش کنید.

مرحله پنجم تهیه حلیم گندم با گوشت

گندم پخته شده را به همراه گوشت ریش ریش شده در قابلمه‌ای بزرگ بریزید.
به اندازه کافی از آب پختن گندم و آب گوشت را اضافه کنید تا حدی که روی مواد را بپوشاند.

مرحله ششم تهیه حلیم گندم با گوشت

قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده و به طور مداوم هم بزنید تا مواد به طور کامل مخلوط شوند.
در این مرحله، نمک، فلفل سیاه و دارچین را به دلخواه به مخلوط اضافه کنید.

مرحله هفتم تهیه حلیم گندم با گوشت

پس از اینکه حلیم به غلظت دلخواه رسید، زعفران دم کرده را به آن اضافه کرده و به هم بزنید.
برای اینکه حلیم طعم و مزه بهتری پیدا کند، می‌توانید در این مرحله از مقداری کره نیز استفاده کنید.

حتما بخوانید:  طرز تهیه لوبیا پلو شیرازی با مرغ | لوبیا پلو شیرازی با گوشت چرخ کرده

مرحله هشتم تهیه حلیم گندم با گوشت

پس از اضافه کردن زعفران، حرارت را بسیار کم کرده و به هم زدن حلیم ادامه دهید.

مرحله نهم تهیه حلیم گندم با گوشت

در این مرحله، حلیم باید به طور مداوم هم زده شود تا ته نگیرد و به غلظت و کشسانی دلخواه برسد.
جا افتادن حلیم ممکن است چندین ساعت طول بکشد، بنابراین صبور باشید و به هم زدن مداوم آن ادامه دهید.

مرحله دهم تهیه حلیم گندم با گوشت

پس از اینکه حلیم به طور کامل جا افتاد، آن را در ظرف مورد نظر سرو کنید.
می‌توانید حلیم را با دارچین، شکر، کنجد، کشمش و روغن داغ تزیین کنید.

نکات و ترفندهای تهیه حلیم گوشت

  • برای اینکه حلیم طعم و مزه بهتری پیدا کند، می‌توانید از قلم گاو یا گوسفند نیز در پخت آن استفاده کنید.
  • اگر تمایل دارید حلیمی غلیظ‌تر داشته باشید، می‌توانید از مقداری آرد نخودچی در مراحل پایانی پخت به آن اضافه کنید.
  • حلیم را می‌توانید به صورت گرم یا سرد سرو کنید.
  • حلیم را به طور سنتی با دارچین، شکر، کنجد، کشمش و روغن داغ تزیین می‌کنند.
  • می‌توانید از نان یا لواش برای سرو حلیم استفاده کنید.

حلیم را می‌توانید به عنوان صبحانه، ناهار یا شام سرو کنید.

طرز تهیه حلیم با بلغور گندم و گوشت

اگر به دنبال طعمی مشابه حلیم گندم با گوشت هستید، اما زمان کافی برای پخت گندم ندارید، می‌توانید از بلغور گندم به جای آن استفاده کنید. طرز تهیه حلیم بلغور گندم با گوشت تفاوت چندانی با حلیم گندم با گوشت ندارد. تنها تفاوت این دو نوع حلیم در جایگزینی بلغور گندم به جای گندم است.

حتما بخوانید:  طرز تهیه سالاد ماکارانی 

در واقع، مراحل پخت حلیم بلغور گندم با گوشت مشابه مراحل ذکر شده در بالا است، با این تفاوت که در ابتدای کار، به جای خیس کردن گندم، باید بلغور گندم را به مدت 30 دقیقه تا 1 ساعت در آب خیس کنید. سپس، بلغور خیس خورده را به همراه گوشت، پیاز، ادویه و آب در قابلمه ریخته و مراحل پخت را طبق دستورالعمل پیش بروید.

حلیم بلغور گندم با گوشت در مدت زمان کوتاه‌تری نسبت به حلیم گندم با گوشت پخته می‌شود و به دلیل استفاده از بلغور، بافت نرم‌تر و لطیف‌تری دارد.

این روش، راه‌حلی ایده‌آل برای تهیه حلیمی خوشمزه و مقوی در زمانی کوتاه است.

امیدواریم با رعایت این نکات تکمیلی، حلیمی خوشمزه و جا افتاده در منزل خود تهیه کنید و از طعم و مزه بی‌نظیر آن لذت ببرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا