طرز تهیه حلیم بادمجان مجلسی و ساده؛ حلیم بادمجان با گوشت
در میان انبوه غذاهای رنگارنگ و خوشمزه ایرانی، حلیم بادمجان جایگاهی ویژه دارد. گویی با هر قاشق از این غذای اصیل، به اعماق تاریخ و فرهنگ غنی ایران سفر میکنیم. عطری فراموشنشدنی، طعمی بینظیر و بافتی کشسان، حلیم بادمجان را به یکی از محبوبترین غذاهای مجلسی و یکی از انواع غذا با بادمجان که ایرانیها به آن علاقه مند هستند تبدیل کرده است.
اما راز پخت یک حلیم بادمجان اصیل و مجلسی چیست؟ در این مطلب آموزشی، با ظرافتهای پخت این غذای لذیذ آشنا میشوید و قدم به قدم، طرز تهیه حلیم بادمجانی را میآموزید که عطر و طعم آن، هر ذائقهای را به تسخیر خود درمیآورد.
با ما همراه باشید تا با فوت و فنهای پخت این غذای سنتی و پرطرفدار آشنا شوید و در نهایت، حلیم بادمجانی مجلسی را بر سر سفره خود بیاورید که از دل و جان پذیرای مهمانان شما باشد.
مواد لازم برای تهیه حلیم بادمجان مجلسی (برای 4 نفر)
ماده اولیه | مقدار |
---|---|
بادمجان | 4 عدد متوسط |
گوشت گوسفندی (ران یا سردست) | 300 گرم |
برنج | 100 گرم |
عدس | 50 گرم |
پیاز | 2 عدد |
سیر | 3 حبه |
نعناع خشک | 2 قاشق غذاخوری |
گردو | 100 گرم |
کشک | 100 گرم |
روغن مایع | به مقدار لازم |
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه | به مقدار لازم |
زعفران دم کرده | به مقدار دلخواه |
طرز تهیه حلیم بادمجان مجلسی
مرحله 1: آمادهسازی بادمجانها
بادمجانها را شسته و پوستشان را بگیرید. سپس آنها را از وسط نصف کنید و در آب و نمک به مدت 30 دقیقه قرار دهید. این کار باعث میشود تلخی بادمجانها گرفته شود.
مرحله 2: پخت گوشت برای حلیم بادمجان کشدار
گوشت گوسفندی را به همراه مقداری پیاز خرد شده، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه در یک قابلمه تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. سپس به اندازه کافی آب به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید گوشت به آرامی بپزد و کاملا نرم شود.
آب باید به اندازه ای باشد که در آخر حلیم بادمجان مجلسی شما در آن بپزد و لعابدار شود.
مرحله 3: پخت برنج و عدس برای تهیه حلیم بادمجان مجلسی
برنج را در قابلمه ای جداگانه بپزید تا کاملا نرم شود. عدس را به همراه مقداری آب و نمک در قابلمهای جداگانه بپزید تا زمانی که کاملا نرم شوند. اگر زمان کمتری دارید حتما عدس را با زودپز بپزید.
مرحله 4: سرخ کردن بادمجانها برای تهیه حلیم بادمجان خانگی
بادمجانهای خیس شده را از آب و نمک خارج کرده در صافی بریزید و بشویید و سپس آب اضافی آنها را کاملا بگیرید. سپس بادمجانها را در روغن سرخ کنید تا به طور کامل پخته و طلایی شوند.
مرحله 5: آمادهسازی پیاز و سیر
یک عدد پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و در تابه ای جداگانه با روغن تفت دهید تا نرم و شفاف شود. سپس سیرهای خرد شده را به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید.
مرحله 6: مخلوط کردن مواد
گوشت پخته شده را با دست ریش ریش کنید. سپس بادمجان ها را با گوشتکوب بکوبید(غذاساز بافت آن را له میکند و به هیچ عنوان توصیه نمیشود.) و همین کار را با برنج و عدس بکنید.
مرحله 7 آماده کردن نعنا داغ
پیاز و سیر تفت داده شده را کنار بگذارید. سپس نعنا خشک که در زمان کوتاه سرخ تفت دهید تا برای تزئین حلیم بادمجان خانگی خود از آنها استفاده کنید.
مرحله 8: پخت حلیم
تمامی مواد را در قابلمه گوشت که در آن آب گوشت به اندازه کافی وجود دارد بریزید. سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و به آرامی هم بزنید تا حلیم جا بیفتد و غلیظ شود.
مرحله 9: افزودن کشک و زعفران به حلیم بادمجان مجلسی
در مراحل پایانی پخت، کشک را به همراه زعفران دم کرده به حلیم اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا کشک به طور کامل در حلیم حل شود.
مرحله 10: طعمدهی نهایی
حلیم را بچشید و در صورت نیاز نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را اضافه کنید تا به طعم دلخواهتان برسید.
مرحله 11: سرو حلیم
حلیم را در ظرف مورد نظر خود بریزید و با پیاز داغ، نعناع داغ، گردو خرد شده و کشک تزئین کنید. سپس آن را به همراه نان تازه سرو کنید.
فوت و فنهای تهیه حلیم بادمجان مجلسی
حلیم بادمجان از جمله غذاهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که پخت آن نیاز به ظرافت و دقت دارد. در این بخش، به برخی از فوت و فنهای پخت حلیم بادمجان مجلسی اشاره میکنیم که به شما کمک میکند تا حلیمی خوشمزه و لذیذ تهیه کنید:
- از بادمجانهای قلمی و تازه استفاده کنید. بادمجانهای قلمی پوست نازکتر و گوشت بیشتری دارند و حلیم را خوشمزهتر میکنند.
- از گوشت گوسفندی با چربی متوسط استفاده کنید. گوشت گوسفندی با چربی زیاد باعث میشود حلیم چرب و سنگین شود.
- از کشک مرغوب و باکیفیت استفاده کنید. کشک پاستوریزه یا کشک محلی بدون طعم ترش گزینههای مناسبی هستند.
- اگر حلیم شما سفت شد، میتوانید مقداری آب یا آب گوشت به آن اضافه کنید تا به غلظت دلخواهتان برسید.
امیدواریم با رعایت این فوت و فنها، بتوانید حلیم بادمجانی مجلسی و خوشمزه برای خود و عزیزانتان تهیه کنید.
طرز تهیه حلیم بادمجان اصفهانی
تفاوت در نوع برنج استفاده شده است.در حلیم بادمجان اصفهانی، از برنج نیمدانه استفاده میشود. برنج نیمدانه، حلیم را لعابدارتر و کشسانتر میکند.
همچنین، در حلیم بادمجان اصفهانی از زعفران دمکرده برای طعم و رنگ بهتر استفاده میشود. زعفران، عطر و طعمی بینظیر به حلیم بادمجان اصفهانی میدهد و رنگ آن را به زیبایی طلایی میکند.
در نهایت، در تزیین حلیم بادمجان اصفهانی از گردو و کشک بیشتر استفاده میشود. این تزیینات، زیبایی و طعم حلیم بادمجان اصفهانی را دوچندان میکنند.
طرز تهیه حلیم بادمجان شیرازی
حلیمی بادمجان شیرازی نیز مانند حلیم بادمجان اصفهانی است. فقط تفاوت در استفاده از ادویهها و میزان مورد استفاده از آنها است.