آموزش آشپزی

طرز تهیه توتک خانگی؛ نان محلی البرز با عطر و طعمی دلنشین

Rate this post

توتک، نانی سنتی و خوشمزه است که در استان البرز و برخی دیگر از مناطق ایران پخته می‌شود. این نان بافتی نرم و طعمی دلچسب دارد و می‌تواند به عنوان صبحانه، میان وعده یا حتی در کنار غذاهای مختلف سرو شود. اگر به دنبال پخت یک نان خانگی و متفاوت هستید، توتک انتخابی ایده‌آل خواهد بود. با ما در این سفر آشپزی همراه شوید تا طرز تهیه این نان خوشمزه را به صورت کامل به شما آموزش دهیم.

در مجله آموزش آشپزی آشپزون این مطلب فوق العاده را از دست ندهید!
همچنین پیشنهاد می‌کنیم طرز تهیه انواع شیرینی عید قزوینی را نیز حتما بخوانید!

مواد اولیه برای تهیه توتک خانگی

ماده اولیه مقدار
آرد 500 گرم
مایه خمیر 1 قاشق غذاخوری
شکر 1 قاشق غذاخوری
نمک 1 قاشق چای‌خوری
آب ولرم 250 میلی‌لیتر
روغن مایع 2 قاشق غذاخوری
شیر 100 میلی‌لیتر
کنجد به مقدار دلخواه

طرز تهیه توتک با شیر

1. آماده‌سازی خمیر توتک محلی

در یک کاسه بزرگ، آرد، مایه خمیر، شکر و نمک را با هم مخلوط کنید.
آب ولرم و روغن مایع را به مخلوط آرد اضافه کنید و با قاشق چوبی هم بزنید تا خمیر شروع به شکل‌گیری کند.
خمیر را به مدت 10 تا 15 دقیقه ورز دهید تا صاف و یکدست شود.
خمیر را در یک کاسه چرب شده قرار دهید، روی آن را با پارچه تمیز بپوشانید و به مدت 1 تا 2 ساعت در دمای گرم استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود.

حتما بخوانید:  طرز تهیه آبگوشت؛ زینت بخش سفره ایرانی

2. پخت توتک با شیر

فر را با دمای 180 درجه سانتی‌گراد گرم کنید.
خمیر را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید.
هر قسمت از خمیر را به شکل چانه درآورید و سپس آن را با وردنه به صورت یک دایره با قطر 20 تا 30 سانتی‌متر پهن کنید.
وسط نان را با چاقو به صورت ضربدری برش دهید.
نان را روی سینی فر که با کاغذ روغنی پوشانده شده است قرار دهید.
روی نان را با شیر برس بکشید و کنجد بپاشید.
سینی را به مدت 20 تا 25 دقیقه در فر قرار دهید تا نان طلایی رنگ و پخته شود.

3. نکات تکمیلی طرز تهیه توتک با شیر

  • می‌توانید از شیره انگور یا خرما به جای شیر برای رومال نان استفاده کنید.
  • به جای کنجد، می‌توانید از تخم خرفه یا سیاه‌دانه نیز استفاده کنید.
  • توتک را می‌توانید به صورت گرم یا سرد سرو کنید.
  • این نان را می‌توان به مدت چند روز در یخچال نگهداری کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا