طرز تهیه ته انداز ماهی جنوبی؛ ته انداز ماهی بوشهری
در میان انبوه غذاهای ایرانی، ته انداز ماهی جنوبی با عطر و طعم بینظیرش، جایگاهی ویژه دارد. این غذا اصالتاً متعلق به جنوب ایران است و با روشهای پخت متنوعی در شهرهای مختلف جنوب طبخ میشود. در این مطلب، سفری به دل خلیج فارس خواهیم داشت و طرز تهیه ته انداز ماهی جنوبی را به صورت کامل و حرفهای به شما آموزش خواهیم داد.
در مجله آشپزون این مطلب فوق العاده را از دست ندهید!
با ما همراه باشید تا با جزئیات کامل، مراحل پخت این غذای لذیذ را یاد بگیریم و از طعم اصیل جنوب ایران در خانه خود لذت ببرید. ته انداز ماهی جنوبی، غذایی پرطرفدار و مجلسی است که میتواند زینتبخش سفرههای شما در مهمانیها و دورهمیها باشد.
ما در این مطلب تمام نکات و فوت و فنهای پخت ته انداز ماهی جنوبی را به شما آموزش خواهیم داد تا بتوانید این غذا را به بهترین شکل ممکن تهیه کنید. پس با ما همراه باشید و از این سفر آشپزی لذت ببرید!
ما در مجله آشپزون دستور پخت انواع غذاها، نانها، فست فودها، شیرینیها و دسرها را به روشهای آسان و سریع برای شما آماده کردهایم. طرز تهیه آش شله قلمکار برای 10 نفر، طرز تهیه املت با رب گوجه فرنگی، طرز تهیه کباب تابهای بوقلمون، طرز تهیه توتک خانگی و غذا با بادمجان و پنیر پیتزا نمونه هایی از این دست هستند.
مواد لازم برای تهیه ته انداز ماهی جنوب
ماده اولیه | مقدار |
---|---|
فیله ماهی سفید (شوریده، قزلآلا، سنگسر) | 500 گرم |
برنج | 3 پیمانه |
پیاز | 2 عدد بزرگ |
گشنیز | 1 پیمانه |
شوید | 1 پیمانه |
شنبلیله | 1/2 پیمانه |
سیر | 4 حبه |
زرشک | 1/2 پیمانه |
گردو | 1/2 پیمانه |
زعفران | به مقدار لازم |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
روغن مایع | به مقدار لازم |
طرز تهیه ته انداز ماهی بوشهری
مرحله اول تهیه ته انداز ماهی آبادانی
فیله ماهی را به دقت بشویید و پوست و استخوانهای احتمالی آن را جدا کنید. سپس با نمک، فلفل سیاه و زعفران دمکرده به طور کامل مزه دار کنید.
مرحله دوم تهیه ته انداز ماهی بوشهری
پیازها را نگینی خرد کنید و در روغن داغ تفت دهید تا طلایی و شیشهای شوند.
سیرها را ریز رنده کنید و به پیازها اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر سیر بلند شود.
مرحله سوم تهیه ته انداز ماهی آبادانی
گشنیز، شوید و شنبلیله را به طور جداگانه ساطوری کنید. سپس زرشک را به مدت 10 دقیقه در آب خیس کنید تا نرم شود.
گردوها را به صورت ریز خرد کنید.
مرحله چهارم تهیه ته انداز ماهی بوشهری
در یک کاسه بزرگ، پیاز داغ، گشنیز، شوید، شنبلیله، زرشک، گردو، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را با هم مخلوط کنید.
مرحله پنجم تهیه ته انداز ماهی آبادانی
برنج را خیس کنید و به مدت 30 دقیقه در آب و نمک قرار دهید. سپس در یک قابلمه بزرگ، مقداری روغن بریزید.
فیله ماهی مزه دار شده را ته قابلمه قرار دهید. سپس مخلوط سبزی را روی فیله ماهی بریزید.برنج آبکششده را به طور یکنواخت روی مخلوط سبزی بریزید.
مرحله ششم تهیه ته انداز ماهی بوشهری
پس از آن شعله را روشن کنید و اجازه دهید تا ته انداز به مدت 45 دقیقه تا 1 ساعت با حرارت ملایم پخته شود.
البته روش پیشنهادی ما استفاده از فر با دمای 180 درجه سانتیگراد است. در این روش بین 30 تا 45 دقیقه زمان لازم است تا غذای شما آماده شود. اما پس از 30 دقیقه باید کاملا مواظب باشید که غذایتان نسوزد.
مرحله هفتم تهیه ته انداز ماهی آبادانی
پس از پخت، شعله را خاموش کنید و 10 دقیقه دیگر به ته انداز فرصت دهید تا دم بکشد. اما اگر از فر استفاده میکنید، فورا غذای خوشمزه تان را از فر خارج کنید.
مرحله هشتم تهیه ته انداز ماهی بوشهری
سپس با احتیاط ته انداز را در ظرف سرو برگردانید و با گشنیز و جعفری تزیین کنید.
ته انداز ماهی جنوبی را به همراه ماست، ترشی و سالاد میل کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید.
نکات و فوت و فنهای پخت ته انداز ماهی جنوبی
- برای ته انداز ماهی جنوبی میتوانید از انواع ماهیهای سفید مانند شوریده، قزلآلا، سنگسر، صبور و … استفاده کنید.
- ماهی شوریده به دلیل طعم و بافت مناسب، یکی از بهترین گزینهها برای تهیه ته انداز است.
- اگر به دنبال طعمی ملایمتر هستید، میتوانید از قزلآلا استفاده کنید.
- سنگسر نیز گزینه مناسبی برای ته انداز است، اما به دلیل تیغهای ریز باید دقت بیشتری در پاک کردن آن داشته باشید.
- مزه دار کردن ماهی از مراحل مهم در تهیه ته انداز است. این کار به طعم بهتر و لذیذتر شدن غذا کمک میکند.
- برای مزه دار کردن ماهی میتوانید از نمک، فلفل سیاه، زعفران دمکرده، آبلیمو و ادویههای دلخواه خود مانند پودر سیر، پودر فلفل قرمز، پودر زیره و … استفاده کنید.
- مخلوط سبزی در ته انداز ماهی جنوبی، علاوه بر طعم و عطر، به زیبایی و رنگ غذا نیز میافزاید.
- میتوانید از سبزیهای معطری مانند گشنیز، شوید، شنبلیله، جعفری و … در تهیه مخلوط سبزی استفاده کنید.
- برای تردتر شدن ته انداز، میتوانید مقداری پیاز و سیر به مخلوط سبزی اضافه کنید.
- اضافه کردن زرشک و گردو به مخلوط سبزی، طعم و مزه متفاوتی به ته انداز میدهد.