طرز تهیه تاماله مکزیکی؛ غذایی متفاوت و خوشمزه
آشپزی ماجراجویی است و هر غذای جدید، سفری به سرزمینی ناشناخته! امروز با عطر و طعم تند و تیز مکزیک همراه میشویم و با طرز تهیهی تاماله مکزیکی، اصیلترین غذای این کشور، شما را به ضیافتی بینظیر دعوت میکنیم.
تاماله مکزیکی بستههای خوشمزهای از خمیر ذرت هستند که با مواد غذایی دلچسبی مثل گوشت پر شدهاند. نه تنها طعمی فوقالعاده دارند، بلکه تجربهای منحصر به فرد از آشپزی مکزیکی را به ارمغان میآورند.
در این مطلب آموزشی، گام به گام با ما همراه شوید تا با فوت و فنهای پخت تاماله مکزیکی اصیل آشنا شوید و به راحتی این غذای لذیذ را در منزل خود تهیه کنید. پیش از این به شما لیست انواع غذای نونی سریع ایرانی را ارائه دادیم، که میتوانید با کلیک کردن بر روری همین لینک آبی رنگ آن را مشاهده کنید.
آمادهی یک سفر آشپزی هیجانانگیز به قلب مکزیک هستید؟
مواد لازم برای تهیه مایه اصلی تاماه مکزیکی
ماده اولیه | مقدار |
---|---|
گوشت سردست گوساله | 250 گرم |
پیاز | 1 عدد |
سیر | 2 حبه |
فلفل دلمه ای | 1 عدد |
گوجه فرنگی | 1 عدد |
پودر چیلی | 1 قاشق چایخوری |
زیره | 1 قاشق چایخوری |
نمک | به مقدار لازم |
فلفل سیاه | به مقدار لازم |
روغن مایع | 2 قاشق غذاخوری |
مواد لازم برای سس تاماله مکزیکی
ماده اولیه | مقدار |
---|---|
سس سالسا | به مقدار دلخواه |
سس گواکاموله | به مقدار دلخواه |
خامه ترش | به مقدار دلخواه |
طرز تهیه تاماله مکزیکی (مرحله به مرحله)
مرحله 1: تهیه خمیر تاماله مکزیکی
- در یک کاسه بزرگ، آرد ذرت ماسا هارینا، آب گوشت، نمک و بکینگ پودر را با هم مخلوط کنید.
- مخلوط را به مدت 5 تا 10 دقیقه ورز دهید. تا زمانی که خمیری صاف و یکدست به دست آید.
- اگر خمیر خیلی خشک بود، به تدریج آب گوشت بیشتری اضافه کنید تا به غلظت دلخواه برسید.
- روی خمیر را با پلاستیک بپوشانید و به مدت 30 دقیقه در دمای اتاق استراحت دهید.
مرحله 2: تهیه مایه تاماله مکزیکی
- در یک قابلمه، روغن مایع را روی حرارت متوسط گرم کنید.
- پیاز را نگینی خرد کرده و به همراه سیر رنده شده به روغن اضافه کنید و به مدت 5 تا 7 دقیقه تفت دهید تا نرم و شفاف شوند.
- فلفل دلمه ای را نگینی خرد کرده و به همراه گوجه فرنگی رنده شده به پیاز و سیر اضافه کنید و به مدت 5 تا 7 دقیقه دیگر تفت دهید تا نرم شوند.
- پودر چیلی، زیره، نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید و به مدت 1 تا 2 دقیقه دیگر تفت دهید تا عطر ادویه ها آزاد شود.
- حال حداقل 4 لیوان آب در قابلمه ای دیگر بریزید و گوشت سردست تکه شده را در این قابلمه به مدت 2 ساعت بپزید تا کاملا نرم شود.
- پس از خنک شدن گوشت را با دست کاملا ریش ریش کنید.
- سپس بقیه مواد را به آن اضافه کنید و کاملا مخلوط کنید.
مرحله 3: پیچیدن تاماله مکزیکی
- برگ های ذرت را به مدت 30 دقیقه در آب گرم خیس کنید تا نرم شوند.
- سپس به مدت 20 دقیقه در همان قابلمه بجوشانید تا کاملا نرم شوند.
- هر برگ ذرت را روی سطح کار قرار دهید و حدود 2 قاشق غذاخوری از خمیر تاماله را در وسط آن بریزید.
- مایه اصلی را به مقدار دلخواه روی خمیر بریزید و کاملا صاف کنید.
- لبه های برگ ذرت را به سمت بالا تا کنید و با نخ یا ریسمان آشپزخانه محکم ببندید.
مرحله 4: پخت تاماله مکزکی
- در یک قابلمه بزرگ، آب را به جوش آورید.
- قابلمه بخار پز خود را با آب تا اندازه مجاز پر کنید و یا اینکه سبد توری بخار پز را در قابلمه معمولی خود قرار دهید و با آب تا زیر توری را پر کنید.
- تاماله ها را به صورت ایستاده در قابلمه بچینید.
- قابلمه را روی حرارت کم قرار دهید و به مدت 2 ساعت بپزید تا تاماله مکزیکی شما کاملا پخته شود.
- تاماله ها را از قابلمه خارج کرده و بگذارید کمی خنک شوند.
مرحله 5: سرو تاماله مکزیکی
تاماله های مکزیکی خوشمزه را با سس سالسا، سس گواکاموله یا خامه ترش سرو کنید.
طرز تهیه تاماله مرغ
هیچ تفاوتی بین طرز تهیه تاماله مکزیکی با طرز تهیه تاماله مرغ وجود ندارد. فقط به جای گوشت گوساله یا گوسفندی در تهیه تاماله مرغ از گوشت مرغ استفاده میشود.
نکات:
- میتوانید به جای گوشت سردست گوساله از سردست گوسفندی در مایه تاماله مکزیکی استفاده کنید.
- اگر به دنبال طعم تند هستید، میتوانید از فلفلهای مکزیکی مثل هالاپینو یا چیلی پوبلانو در مواد میانی استفاده کنید.
- برای تهیهی سس سالسا و سس گواکاموله میتوانید از دستورهای موجود در اینترنت استفاده کنید.