طرز تهیه بریانی اصفهان؛ بریانی گوشت خوشمزه
بریانی اصفهان، غذایی اصیل و رنگارنگ که با عطر و طعم بینظیرش، هر ذائقهای را مجذوب خود میکند. این غذای سنتی، تلفیقی از گوشت لذیذ، برنج زعفرانی و ادویههای معطر است که در تنور پخته میشود و با ظاهری زیبا و طعمی دلچسب، زینتبخش سفرههای ایرانیان، به خصوص مردم اصفهان است.
در مجله آشپزون این مطلب فوق العاده را از دست ندهید!
در این مطلب آموزشی با شما به سفری در دنیای آشپزی اصیل ایرانی میرویم و طرز تهیه بریانی اصفهان را به صورت گام به گام و با جزئیات کامل، آموزش میدهیم. با ما همراه باشید تا با ترفندهای آشپزی ایرانی آشنا شده و این غذای لذیذ را در منزل خودتان طبخ کنید.
در مجله آشپزون طرز تهیه غذاهای خوشمزه و بی نظیر ایرانی و بین المللی را به صورت مداوم با شما به اشتراک میگذاریم. برای مثال طرز تهیه میرزا قاسمی خانگی، طرز تهیه شامی بابلی با گوشت چرخ کرده، انواع غذا با بادمجان، طرز تهیه شامی شیرازی و فوت و فن کتلت شیرازی و انواع غذای نونی سریع ایرانی را به روش مرحله به مرحله و آسان با شما به اشتراک گذاشتهایم.
مواد اولیه برای تهیه بریانی اصفهان
ماده اولیه | مقدار |
---|---|
گوشت گوسفند (ران یا سردست) | 500 گرم |
جگر سفید | 100 گرم |
پیاز | 2 عدد |
دنبه | 50 گرم |
روغن | به مقدار لازم |
دارچین | 1 قاشق چایخوری |
نعناع خشک | 1 قاشق چایخوری |
نمک | به مقدار لازم |
فلفل سیاه | به مقدار لازم |
زعفران | 1 قاشق چایخوری |
پسته، بادام و گردو | به مقدار لازم |
طرز تهیه بریانی اصفهان
مرحله اول تهیه بریانی اصفهان با جگر سفید
گوشت گوسفند را به تکههای متوسط خرد کنید و به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و دارچین به خوبی مخلوط کنید. سپس تکههای گوشت را به مدت 2 تا 3 ساعت در یخچال قرار دهید تا مزه دار شوند.
مرحله دوم تهیه بریانی اصفهان در خانه
در یک قابلمه بزرگ، مقداری روغن داغ کنید و یکی از پیازهای نگینی شده را به آن اضافه کنید.
پیازها را تا زمانی که نرم و شفاف شوند تفت دهید.
مرحله سوم تهیه بریانی اصفهانی در منزل
گوشتهای مزه دار شده را به پیازها اضافه کنید و به همراه آنها تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. سپس دنبه را به همراه 4 پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید و درب آن را بگذارید.پس از آن حرارت را کم کنید و اجازه دهید گوشت به آرامی بپزد و کاملا مغز پخت شود.
مرحله چهارم تهیه بریانی اصفهان با جگر سفید
در یک قابلمه جداگانه، پیاز باقی مانده را به همراه مقداری روغن تفت دهید. سپس جگر سفید را به پیازها اضافه کنید و به همراه آنها تفت دهید تا رنگ جگر سفید تغییر کند.
مرحله پنجم تهیه بریانی اصفهان
مقداری آب به قابلمه اضافه کنید و درب آن را بگذارید. حرارت را کم کنید و اجازه دهید جگر سفید به آرامی بپزد.
مرحله ششم تهیه بریانی اصفهان در خانه
پس از پخت کامل گوشت، آن را از قابلمه خارج کنید و پس از خنک شدن، به همراه دنبه پخته شده چرخ کنید.
جگر سفید پخته شده را نیز پس از خنک شدن چرخ کنید.
مرحله هفتم تهیه بریانی اصفهان با جگر سفید
گوشت و جگر چرخ شده را به همراه زعفران، نعناع خشک، نمک و فلفل به خوبی مخلوط کنید.
مرحله هشتم تهیه بریانی اصفهانی
مقداری روغن در تابه داغ کنید و مخلوط گوشت و جگر را به صورت کوفتههای کوچک یا دلخواه خودتان سرخ کنید.
مرحله نهم تهیه بریانی اصفهان
نان را در سینی مورد نظر خودتان قرار دهید. کوفتههای سرخ شده را روی نان بچینید. و در آخر حتما از آب گوشت باقی مانده در قابلمه مقداری روی کوفتهها بریزید. یادتان نرود که بریانی را با خلال پسته، بادام و گردو تزیین کنید.
بریانی خوشمزه شما آماده میل کردن است.
نوش جان.
نکات تهیه بریانی اصفهانی در منزل
- برای طعم بهتر بریانی، میتوانید از گوشت گوسفندی با چربی متوسط استفاده کنید.
- در صورت تمایل، میتوانید از مقداری خلال نارنج نیز در تزیین بریانی استفاده کنید.
- اگر به ادویههای تند علاقه دارید، میتوانید از مقداری فلفل قرمز به مواد بریانی اضافه کنید.
- بریانی را میتوانید به صورت گرم یا سرد سرو کنید.
- بریانی را میتوان به مدت 2 تا 3 روز در یخچال نگهداری کرد.
تجربه آشپزی:
طبخ بریانی اصفهان، تجربهای لذتبخش و هیجانانگیز در دنیای آشپزی ایرانی است. این غذا با عطر و طعم بینظیرش، میتواند زینتبخش سفرههای شما در مناسبتهای مختلف باشد. با کمی حوصله و دقت، شما میتوانید به راحتی این غذای لذیذ را در منزل خودتان طبخ کرده و از آن لذت ببرید.
امیدواریم با مطالعه این دستور پخت، بتوانید بریانی اصفهان را به بهترین نحو تهیه کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید.