شیرینی

طرز تهیه باقلوا استانبولی حرفه ای | باقلوا استانبولی با خمیر یوفکا

Rate this post

باقلوا، شیرینی پرآوازه و خوش‌طعمی که ریشه در آشپزی عثمانی دارد، با لایه‌های نازک خمیر یوفکا، مغز پسته یا گردو و شهدی غلیظ، وسوسه‌انگیزترین خوراکی برای هر ذائقه‌ای است. این شیرینی اصیل، با ظاهری زیبا و طعمی دلنشین، زینت‌بخش سفره‌های ایرانی و عثمانی در مناسبت‌های مختلف بوده و خاطرات خوشی را برای هر کسی که طعم آن را چشیده رقم زده است.

در مجله آموزش آشپزی آشپزون این مطلب فوق العاده را از دست ندهید!

در این مطلب، با ما همراه باشید تا طرز تهیه باقلوا استانبولی اصیل را به شما آموزش دهیم و با فوت و فن‌های پخت این شیرینی ناب آشنا شویم. ما با ارائه دستورالعمل‌های دقیق و نکات کلیدی، شما را در پخت این شیرینی لذیذ یاری خواهیم کرد تا بتوانید باقلوا استانبولی را به بهترین شکل ممکن در منزل خود بپزید و از طعم بی‌نظیر آن در کنار خانواده و دوستان خود لذت ببرید.

ما در مجله آشپزون دستور پخت انواع شیرینی‌های خوشمزه را برایتان آماده کرده‌ایم. برای مثال طرز تهیه شیرینی نخودچی، طرز تهیه کیک بادام زمینی، طرز تهیه شیرینی گردویی در منزل، طرز تهیه کروسان شکلاتی و انواع شیرینی قزوینی را به صورت مرحله به مرحله آموزش داده‌ایم.

مواد لازم برای تهیه باقلوا استانبولی خانگی

 

طرز تهیه باقلوا استانبولی خانگی

 

مرحله اول تهیه باقلوا استانبولی حرفه‌ای

گردو: گردوها را به صورت ریز خرد کنید. می‌توانید از مخلوط گردو و پسته یا فندق نیز استفاده کنید.

مرحله دوم تهیه باقلوا استانبولی حرفه‌ای

شربت: در یک قابلمه، آب و شکر را با هم مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید. بعد از جوش آمدن، زعفران، هل و دارچین را اضافه کنید و اجازه دهید 15 دقیقه بجوشد تا شربت غلیظ شود. سپس از روی حرارت برداشته و گلاب را اضافه کنید.

مرحله سوم تهیه باقلوا استانبولی حرفه‌ای

کره را آب کرده و به دمای محیط برسانید. سپس بسته خمیر یوفکا را در دمای محیط قرار دهید تا کمی نرم شود.

مرحله چهارم تهیه باقلوا استانبولی حرفه‌ای

فر را با دمای 180 درجه سانتی‌گراد گرم کنید. حال یک قالب مناسب فر را با کره چرب کنید.

مرحله پنجم تهیه باقلوا استانبولی حرفه‌ای

یک لایه خمیر یوفکا را کف قالب پهن کنید و با قلم‌مو کره آب‌شده روی آن بمالید. سپس به همین ترتیب، 3 لایه دیگر خمیر یوفکا را روی لایه اول قرار داده و با کره چرب کنید.

مرحله ششم تهیه باقلوا استانبولی حرفه‌ای

گردوهای خردشده را به طور یکنواخت روی لایه چهارم خمیر بپاشید. آنگاه 4 لایه دیگر خمیر یوفکا را به ترتیب روی لایه مغز قرار داده و با کره چرب کنید. و در نهایت روی آخرین لایه خمیر، کره بمالید.

مرحله هفتم تهیه باقلوا استانبولی حرفه‌ای

با چاقوی تیز، باقلوا را به صورت عمودی به لوزی‌های دلخواه برش دهید. سپس برش‌های عمودی را به صورت افقی نیز برش دهید تا لوزی‌های باقلوا کامل شوند.

حتما بخوانید:  طرز تهیه دسر پاولووا توت فرنگی، آناناس و انار

مرحله هشتم تهیه باقلوا استانبولی حرفه‌ای

قالب باقلوا را در فر از قبل گرم شده به مدت 30 تا 40 دقیقه قرار دهید تا باقلوا طلایی و برشته شود.
مراقب باشید باقلوا بیش از حد قهوه‌ای نشود. در صورت نیاز، در 10 دقیقه آخر پخت، از گریل فر استفاده کنید تا روی باقلوا طلایی‌تر شود.

مرحله نهم تهیه باقلوا استانبولی حرفه‌ای

بعد از خارج کردن باقلوا از فر، بلافاصله شربت خنک شده را به طور یکنواخت روی آن بریزید. و در مرحله آخر بعد از اینکه باقلوا شربت را به خود جذب کرد، می‌توانید آن را با پودر پسته، گردو یا فندق خرد شده تزئین کنید.

فوت و فن‌های تهیه باقلوای استانبولی خانگی و خوشمزه

انتخاب مواد اولیه:

  • از خمیر یوفکا باکیفیت و تازه استفاده کنید. خمیر یوفکا خشک و شکننده ممکن است در هنگام کار با آن خرد شود.
  • گردو، پسته و فندق را به صورت تازه و باکیفیت تهیه کنید. می‌توانید از مخلوط این مغزها نیز استفاده کنید.
  • برای تهیه شربت، از شکر مرغوب و بدون ناخالصی استفاده کنید.
  • زعفران مرغوب و اصل، طعم و رنگ فوق‌العاده‌ای به باقلوا می‌دهد.
  • هل و دارچین تازه عطر و طعم بی‌نظیری به باقلوا می‌بخشند.

نکات مربوط به پخت:

  • قبل از شروع کار با خمیر یوفکا، فر را با دمای 180 درجه سانتی‌گراد گرم کنید تا گرم شود.
  • خمیر یوفکا را بیش از حد در معرض هوا قرار ندهید، زیرا خشک و شکننده می‌شود.
  • هر لایه خمیر یوفکا را به نازکی پهن کنید تا باقلوا ترد و خوشمزه شود.
  • برای چرب کردن لایه‌های خمیر یوفکا، از کره ذوب شده و خنک شده استفاده کنید.
  • مغزها را به طور یکنواخت روی لایه‌های خمیر یوفکا پخش کنید تا تمام قسمت‌های باقلوا طعم و مزه داشته باشد.
  • بعد از برش باقلوا، آن را فوراً در فر قرار دهید تا خمیر یوفکا شکل خود را حفظ کند.
  • شربت را حتماً قبل از ریختن روی باقلوا خنک کنید تا خمیر یوفکا نرم نشود.
  • باقلوا را در ظرف دربسته و در دمای خنک نگهداری کنید تا رطوبت خود را حفظ کند.
حتما بخوانید:  طرز تهیه شیرینی گوش فیل با ماست | آموزش شیرینی گوش فیل

نکات مربوط به شربت:

  • شربت را به غلظت مناسب برسانید. شربت خیلی رقیق باقلوا را خمیر می‌کند و شربت خیلی غلیظ نیز باعث سفت شدن آن می‌شود.
  • شربت را بلافاصله بعد از خارج کردن باقلوا از فر روی آن بریزید تا خمیر یوفکا شربت را به خود جذب کند.
  • می‌توانید به شربت باقلوا، گلاب، عرق بهار نارنج یا وانیل نیز اضافه کنید.
حتما بخوانید : شیرینی روح افزا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا