آموزش آشپزی

طرز تهیه اشکنه

Rate this post

طرز تهیه اشکنه

در این مطلب از مجله آشپزی آشپزون طرز تهیه اشکنه ، یکی از خوشمزه ترین و ساده ترین غذاهای محبوب سفره ایرانیان را خواهیم داشت.

در مجله آموزش آشپزی آشپزون این مطلب فوق العاده را از دست ندهید!

اشکنه از آن دسته غذاهای قدیمی، سنتی، ساده و پرطرفدار در بین ایرانیان است که در گذشته از غذاهای پر مصرف محسوب می شده است. این غذای سنتی علاوه بر اینکه طعم بسیار خوبی دارد، مواد زیادی برای طبخ نمی خواهد و به راحتی می توانید آنرا در منزل تهیه کنید. یکی از دلایلی که این غذا جای پررنگی در سفره ایرانیان داشته است، همین ساده بودن مواد اولیه و زمان کم پخت آن است.

اشکنه از جمله غذاهای ایرانی می باشد که مانند آبگوشت و دیزی با نان سرو میشود. این غذا دارای تاریخچه بسیار دراز مدت می باشد که اوایل در نواحی خراسان طبخ می شده است. این غذا با وجود ساده بودن طعم بسیار لذیذی دارد و بسیار مقوی است. این غذا در انواع بسیار متنوعی در شهرهای مختلف تهیه می شود، از جمله اشکنه سیب زمینی، اشکنه کشک، اشکنه عدس و بسیاری انواع دیگر. در ادامه ابتدا طرز اشکنه با سیب زمینی را خواهیم داشت و سپس چند نوع اشکنه دیگر را آموزش می دهیم.

طرز تهیه اشکنه
طرز تهیه اشکنه

مواد لازم

  • تخم مرغ ۴ عدد
  • پیاز درشت ۱ عدد
  • آرد ۲ قاشق غذاخوری
  • سیب زمینی متوسط ۲ عدد
  • رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
  • شنبلیله خشک شده ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی
  • روغن به مقدار لازم
حتما بخوانید:  طرز تهیه لازانیا رولی اسفناج (تصویری)

طرز تهیه

برای تهیه اشکنه سنتی ابتدا پیاز را پوست می گیریم و آبکش می کنیم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می کنیم و در قابلمه ای کمی روغن می ریزیم و روی حرارت می گذاریم تا داغ شود و بعد پیازها را در قابلمه می ریزیم و تفت می دهیم و صبر می کنیم تا پیازها نرم و و طلایی شوند.

سپس پیازها را یک طرف تابه جمع می کنیم واگر در قابلمه هنوز روغن هست که بهتر اگر نیست کمی روغن در قابلمه می ریزیم و رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و در روغن تفت می دهیم تا روغن کاملا قرمز شود و رب گوجه فرنگی بوی خامی ندهد.

مواد را با پیاز ها مخلوط می کنیم و مجددا تفت می دهیم و کمی زردچوبه، فلفل سیاه و نمک روی پیاز و رب گوجه فرنگی می پاشیم و شنبلیله خشک شده را می افزاییم و مواد را مخلوط می کنیم و آن وقت آرد را کم کم اضافه می کنیم.

مواد را پیاپی تفت می دهیم تا آرد در مواد گلوله نشود. در همین مرحله سیب زمینی ها را پوست بگیرید و به صورت مربع های کوچک در غذا می ریزیم و زمانیکه مایه اشکنه یکدست شد ۳ لیوان آب به مواد اضافه می کنیم و حرارت را زیاد می کنیم تا آب هر چه زودتر به جوش بیاید.

سپس تخم مرغ ها را داخل قابلمه می شکنیم و هم می زنیم تا خودش را بگیرد و سفت شود.سپس اشکنه که آماده شد از روی حرارت قابلمه را بر می داریم و اشکنه را در ظرف مود نظر می کشیم و با نان ترید می کنید.

حتما بخوانید:  طرز تهیه کباب تابه ای بوقلمون با گوشت چرخ کرده بوقلمون

دستور پخت اشکنه عدس

در صورتی که می خواهید برای بهتر شدن طعم و مقوی تر شدن اشکنه از عدس در آن استفاده کنید، برای مقدار مواد بالا ۲ قاشق غذاخوری عدس را از دو ساعت قبل در یک کاسه آب بخیسانید تا نرم شود، سپس به همراه رب گوجه فرنگی به قابلمه اضافه کنید. نکته مهم در مورد اضافه کردن عدس این است که برای پخت عدس حداقل ۴۰ دقیقه زمان نیاز است.

دستور پخت اشکنه گوجه فرنگی

به مواد این اشکنه فقط ۲ تا ۳ عدد گوجه فرنگی اضافه می شود و شنبلیله از دستور آن حذف می شود. پیازها را بشویید و با یک چاقو مناسب خرد کنید و سپس در یک قابلمه آن را سرخ کنید. سپس زرد چوبه را به پیازهای تفت داده شده اضافه کنید هم بزنید. در این مرحله گوجه فرنگی ها را رنده کنید، همچنین می توانید پوست گوجه ها را بگیرید و آن را ریز خرد کنید و سپس به قابلمه اضافه کنید.

وقتی که آب گوجه فرنگی تبخیر شد حالا نوبت اضافه کردن رب گوجه فرنگی به قابلمه می باشد سپس مواد را به خوبی تفت دهید. سپس ۳ تا ۴ لیوان آب به قابلمه اضافه کنید. سیب زمینی ها را پوست بگیرید و کاملا بشویید و سپس آن ها را نگینی خرد کنید و به قابلمه اضافه کنید. صبر کنید تا سیب زمینی ها پخته شوند.

تخم مرغ ها را در یک کاسه بشکنید و آن ها را کاملا هم بزنید تا زرده و سفیده آن ها مخلوط شود. در مرحله بعد تخم مرغ ها را به آرامی به اشکنه اضافه کنید و دائما آن را یا یک قاشق هم بزنید تا تخم مرغ ها سفت و بسته نشود. حالا مقداری نمک و فلفل را به اشکنه اضافه کنید. پس از آن که مقداری اشکنه قل خورد، غذای شما حاضر است.

حتما بخوانید:  طرز تهیه کباب تابه ای ترکیه مرحله به مرحله با عکس
طرز تهیه اشکنه
طرز تهیه اشکنه

نکات پخت

  • قبل از اضافه کردن شنبلیله خشک به غذا آن را با کف دست پودر کنید و غذا اضافه کنید.
  • مرحله اضافه کردن تخم مرغ ها به اشکنه بسیار مهم است. باید در این مرحله دائما اشکنه را هم بزنید تا تخم مرغ ها سفت نشوند. اگر این کار را انجام ندهید باعث می شود تخم مرغ ها یکجا بسته شوند که ظاهر خوبی به غذای شما نمی دهد.

 


منبع : topcooking.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا