آموزش آشپزی

طرز تهیه آش شله قلمکار برای 10 نفر | آش شله قلمکار با بلغور گندم

5/5 - (1 امتیاز)

آش شله قلمکار، یکی از غذاهای سنتی و معروف ایرانی است که با طعم و عطر دلنشین خود هر ذائقه‌ای را مجذوب خود می‌کند. این آش که بیشتر در مراسم‌ها و مناسبت‌های خاص طبخ می‌شود، ترکیبی از حبوبات، سبزیجات و گوشت است که به شکلی لذیذ و مغذی در می‌آید.

در مجله آشپزون این مطلب فوق العاده را از دست ندهید!

در این آموزش، طرز تهیه آش شله قلمکار برای 10 نفر را به صورت کامل و مرحله به مرحله شرح خواهیم داد تا شما نیز بتوانید این غذای محبوب را در خانه تهیه و از آن لذت ببرید.

ما در مجله آشپزون دستور پخت انواع غذاها، نان‌ها، فست فود‌ها، شیرینی‌ها و دسرها را به روش‌های آسان و سریع برای شما آماده کرده‌ایم. طرز تهیه املت با رب گوجه فرنگی، طرز تهیه کباب تابه‌ای بوقلمون، طرز تهیه توتک خانگی و غذا با بادمجان و پنیر پیتزا نمونه هایی از این دست هستند.

مواد لازم آش شله قلمکار

نام مواد اولیه مقدار
گوشت گوسفندی 500 گرم
لوبیا چیتی و لوبیا سفید هر کدام 100 گرم
بلغور گندم 100 گرم
عدس 100 گرم
نخود 100 گرم
ماش 100 گرم
برنج 200 گرم
سبزی آش (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج) 1 کیلوگرم
پیاز 2 عدد بزرگ
سیر 4 حبه
نمک، فلفل، زردچوبه به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
نعناع خشک به مقدار لازم
حتما بخوانید:  طرز تهیه آبگوشت؛ زینت بخش سفره ایرانی

طرز تهیه آش شله قلمکار با بلغور گندم

 

مرحله اول تهیه آش شله قلمکار برای 10 نفر

در ابتدای کار، حبوبات (لوبیا چیتی، لوبیا سفید، عدس، نخود و ماش) را از شب قبل در آب خیس کنید تا نفخ آنها گرفته شود و زودتر بپزند. این کار کمک می‌کند تا حبوبات نرم و آماده پخت شوند و زمان پخت را نیز کاهش می‌دهد.

مرحله دوم تهیه آش شله قلمکار

حبوبات خیس خورده را در قابلمه‌ای بزرگ بریزید و با مقدار مناسبی آب روی حرارت ملایم قرار دهید. اجازه دهید حبوبات به آرامی بپزند و نرم شوند. برای اطمینان از پخت کامل حبوبات، آنها را گاه به گاه چک کنید و در صورت نیاز آب اضافه کنید تا از خشک شدن آنها جلوگیری شود.

مرحله سوم تهیه آش شله قلمکار

گوشت گوسفندی را به قطعات کوچک تقسیم کرده و با پیاز خرد شده و مقداری زردچوبه در قابلمه‌ای جداگانه تفت دهید. پس از تغییر رنگ گوشت، آب به آن اضافه کنید و اجازه دهید گوشت به آرامی بپزد و نرم شود. این مرحله باعث می‌شود که گوشت طعم و مزه بهتری بگیرد و در آش خوشمزه‌تر شود.

مرحله چهارم تهیه آش شله قلمکار

برنج و بلغور گندم را به خوبی شسته و به حبوبات نیم‌پز اضافه کنید. برنج و بلغور گندم به عنوان مواد اصلی آش شله قلمکار، غلظت مناسبی به آش می‌دهند و باعث می‌شوند آش قوام بیشتری داشته باشد. برنج و بلغور گندم را تا زمانی که نرم و کاملاً پخته شوند، به همراه حبوبات بپزید.

مرحله پنجم تهیه آش شله قلمکار

سبزی‌های آش (تره، جعفری، گشنیز و اسفناج) را شسته و خرد کنید. پس از پخت کامل برنج، بلغور گندم و حبوبات، سبزی‌ها را به قابلمه اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا تمام مواد با هم مخلوط شوند. سبزی‌ها را تا زمانی که به طور کامل پخته و نرم شوند، بپزید. دقت کنید که حرارت ملایم باشد تا سبزی‌ها رنگ و طعم خود را حفظ کنند.

مرحله ششم تهیه آش شله قلمکار

گوشت پخته شده را به همراه آب گوشت به آش اضافه کنید و به آرامی هم بزنید. در این مرحله، نمک، فلفل و زردچوبه را نیز به مقدار لازم اضافه کنید تا طعم آش به دلخواه شما تنظیم شود. آش را به مدت 30 دقیقه دیگر بر روی حرارت ملایم بپزید تا تمامی مواد به خوبی با هم ترکیب شوند و طعم و عطر آش به اوج برسد.

حتما بخوانید:  طرز تهیه لازانیا اسفناج و مرغ خانگی و خوشمزه

مرحله هفتم تهیه آش شله قلمکار

در یک تابه کوچک، مقداری روغن را گرم کرده و نعناع خشک را در آن تفت دهید تا رنگ و عطر آن آزاد شود. نعناع داغ را به آش اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا به تمام نقاط آش برسد. نعناع داغ طعم خاصی به آش شله قلمکار می‌دهد و آن را خوشمزه‌تر می‌کند.

مرحله هشتم تهیه آش شله قلمکار

طرز تهیه آش شله قلمکار
آش شله قلمکار برای ۱۰ نفر

آش شله قلمکار آماده سرو است. آش را در کاسه‌های بزرگ کشیده و با نان سنگک یا نان تازه سرو کنید. برای تزئین، می‌توانید از پیاز داغ، سیر داغ و نعناع داغ استفاده کنید. این آش خوشمزه و مغذی می‌تواند به عنوان یک وعده کامل و مفید در روزهای سرد سال سرو شود و تمامی اعضای خانواده را سیر و راضی کند.

فوت و فن‌های پخت آش شله قلمکار برای 10 نفر

  • حبوبات را حداقل 12 ساعت قبل از پخت در آب خیس کنید تا نفخ آنها گرفته شود و زمان پخت کاهش یابد.
  • استفاده از گوشت با استخوان طعم و مزه بهتری به آش می‌دهد و باعث می‌شود آش لذیذتر شود.
  • هر نوع حبوبات را جداگانه بپزید تا هر کدام به درستی و کامل پخته شوند و سپس آنها را به آش اضافه کنید.
  • پیاز و سیر را به خوبی تفت دهید تا طلایی و کاراملی شوند و سپس به آش اضافه کنید تا طعم بهتری به آش بدهد.
  • ادویه‌ها را در مراحل مختلف به آش اضافه کنید تا طعم آنها بهتر در آش نفوذ کند و طعم نهایی آش بهتر باشد.
  • از سبزی‌های تازه و خوش‌عطر استفاده کنید و آنها را به خوبی بشویید و خرد کنید تا طعم و عطر آنها در آش بیشتر شود.
  • استفاده از برنج نیم‌دانه به آش قوام بیشتری می‌دهد و باعث می‌شود آش غلظت مناسبی پیدا کند.
  • آش را به آرامی و بر روی حرارت ملایم بپزید تا تمامی مواد به خوبی با هم ترکیب شوند و طعم و عطر آش به اوج برسد.
  • آش را به طور مداوم هم بزنید تا از ته‌گرفتن و سوختن آن جلوگیری شود و تمامی مواد به خوبی مخلوط شوند.
  • در آخر، نعناع خشک را در روغن تفت دهید و به آش اضافه کنید تا طعم و عطر خاصی به آش بدهد.
  • به جای استفاده از آب معمولی، از آب گوشت برای پختن آش استفاده کنید تا آش طعم بهتری پیدا کند.
  • زردچوبه را در مراحل اولیه به گوشت و پیاز اضافه کنید تا رنگ و طعم بهتری به آش بدهد.
  • گوشت را با پیاز و زردچوبه قبل از پخت طعم‌دار کنید تا مزه بهتری به آش بدهد.
  • تمامی مواد اولیه را از قبل آماده و مرتب کنید تا در هنگام پخت دچار سردرگمی نشوید و مراحل پخت را به ترتیب و با دقت انجام دهید.
  • در طول پخت آش، مقدار آب را مرتب چک کنید و در صورت نیاز آب اضافه کنید تا آش خشک نشود و قوام مناسبی داشته باشد.
حتما بخوانید:  طرز تهیه کوفته بلغور

با رعایت این مراحل، شما می‌توانید یک آش شله قلمکار خوشمزه و عالی تهیه کنید که نه تنها طعم فوق‌العاده‌ای دارد بلکه بسیار مقوی و مغذی نیز هست. امیدواریم از این دستور پخت لذت ببرید و آش شما همیشه مورد تحسین و استقبال قرار گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا