آموزش آشپزی

پخت آسان آش شله قلمکار برای 10 نفر؛ تجربه ای دلچسب و به یاد ماندنی

5/5 - (1 امتیاز)

آش شله قلمکار یکی از قدیمی ترین آش های ایرانی است که قدمت این آش خوشمزه به زمان ناصرالدین شاه می رسد. آش شله قلمکار با انواع حبوبات مانند لوبیا قرمز، سفید، چیتی، نخود، عدس یا ماش و برنج، بلغور گندم و سبزی آش تهیه می شود. به دلیل انواع حبوباتی که در این آش استفاده می شود بسیار مقوی و پرخاصیت است. در ادامه این مطلب طرز تهیه آش شله قلمکار برای ۱۰ نفر را برایتان آماده کرده ایم.

در مجله آموزش آشپزی آشپزون این مطلب فوق العاده را از دست ندهید!

مواد لازم برای تهیه آش شله قلمکار

لوبیا قرمز ۱ پیمانه
لوبیا سفید ۱/۲ پیمانه
نخود آبگوشتی ۱ پیمانه
لوبیا چیتی ۱ پیمانه
عدس ۱٫۵ پیمانه
برنج نیم دانه ۲/۳ پیمانه
بغور گندم ۲/۳ پیمانه
پیاز پیاز ۲ تا ۳ عدد یا بیشتر
زردچوبه ۲ قاشق غذاخوری سرخالی
نمک حدودا ۳ قاشق غذاخوری
فلفل سیاه ۲ قاشق مرباخوری
سبزی آش ۱ کیلو
گوشت گردن، گوسفندی نیم کیلو تا یک کیلو
سیر تازه ۸ حبه یا ۱ بوته کامل
تره فرنگی (اختیاری) ۱ عدد

دستور تهیه آش گوجه فرنگی تبریزی خوشمزه

طرز تهیه آش شله قلمکار

طرز تهیه آش شله قلمکار

  1. پختن نخود، لوبیا، قرمز، سفید و چیتی

    ابتدا کل حبوبات را شامل نخود، لوبیا قرمز، سفید و چیتی را جداگانه از شب قبل خیس کنید. در این مدت چند بار آب آن ها را عوض کنید و جداگانه بپزید.

  2. آماده کردن پیاز داغ و سیر داغ

    پیاز ها را به صورت خلالی خرد کنید و داخل یک تابه یا قابلمه بریزید و سرخ کنید. طلایی که شد زردچوبه، فلفل سیاه را به همراه سیر های خرد شده به مواد اضافه کنید و با هم سرخ کنید کنار بگذارید.

  3. پختن گوشت

    گوشت را داخل یک قابلمه بریزید و با زردچوبه، نمک و فلفل کمی تفت دهید بعد به مقدار لازم آب اضافه کنید تا بپزد. بعد از این که کاملا پخت با گوشت کوب یا چنگال له کنید و کنار بگذارید.

  4. پختن بلغور و برنج

    بلغور، برنج و به مقدار لازم آب داخل یک قابلمه بریزید و به مدت ۲۰ دقیقه روی حرارت قرار دهید تا کاملا بپزند و له شوند.

  5. ریختن حبوبات پخته شده داخل قابلمه

    حبوباتی را که از قبل پخته اید را داخل یک قابلمه بزرگ بریزید و اندازه لازم آب اضافه کنید بعد به مدت ۳۰ دقیقه اجازه دهید تا حبوبات با هم بپزند.

  6. اضافه کردن سبزی آش، نمک، عدس، بلغور و برنج

    سبزی آش را اضافه کنید و اجازه دهید به مدت ۳۰ دقیقه سبزی با حبوبات بپزد. پس از آن نمک، عدس، بلغور و برنج را به مواد اضافه کنید.

  7. اضافه کردن نصف پیاز داغ

    در این مرحله نصف پیاز داغ را به مواد داخل آش اضافه کنید و باقی مانده را برای تزئین نگه دارید.

  8. اضافه کردن گوشت پخته شده

    ۲۰ دقیقه بعد گوشت پخته و له شده را به مواد درون قابلمه آش اضافه کنید از این مرحله به بعد باید آش را مدام هم بزنید تا آش کشدار شود و ته نگیرد. کمی از آش را بچشید اگر دوست داشتید نمک و فلفل اضافه کنید.

  9. سرو کردن

    آش که کاملا جا افتاد داخل ظرفهای سروتان بریزید و با پیاز داغ، نعنا داغ، سیر داغ یا کشک تزئین و سرو کنید.

حتما بخوانید:  طرز تهیه حمیسه میگو؛ تجربه ای دلچسب از آشپزی جنوبی
آش شله قلمکار

نکته کلیدی:

این مقدار موادی که برای آش شله قلمکار ذکر شده است به مقدار ظرفی که برای هر نفر در نظر گرفته شود گنجایش دارد برای ظرف بزرگتر برای ۱۰ نفر، برای ظرف متوسط ۱۵ نفر و برای ظرف کوچک ۲۵ تا ۳۰ نفر کافی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا