آموزش آشپزی

طرز تهیه آش رشته خانگی و خوشمزه مرحله به مرحله

Rate this post

آش رشته یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که در اکثر نقاط کشور تهیه و مصرف می‌شود. این آش لذیذ به خصوص در فصول سرد سال بسیار پرطرفدار است و به دلیل مواد مغذی فراوانش، یک غذای کامل و مقوی به شمار می‌آید.

در مجله آشپزون این مطلب فوق العاده را از دست ندهید!

در این آموزش قصد داریم طرز تهیه آش رشته را به صورت کامل و مفصل به شما آموزش دهیم تا بتوانید این غذای خوشمزه را در خانه تهیه کنید و از آن لذت ببرید.

در مجله آشپزون طرز تهیه غذاهای خوشمزه و بی نظیر ایرانی و بین المللی را به صورت مداوم با شما به اشتراک می‌گذاریم. برای مثال طرز تهیه میرزا قاسمی خانگی، طرز تهیه شامی بابلی با گوشت چرخ کرده، انواع غذا با بادمجان، طرز تهیه شامی شیرازی و فوت و فن کتلت شیرازی و انواع غذای نونی سریع ایرانی را به روش مرحله به مرحله و آسان با شما به اشتراک گذاشته‌ایم.

 

مواد لازم برای آش رشته مجلسی

نام مواد اولیه مقدار
نخود 1 پیمانه
لوبیا قرمز 1 پیمانه
عدس 1 پیمانه
جعفری 300 گرم
گشنیز 300 گرم
تره 500 گرم
اسفناج 500 گرم
نعنا به میزان لازم
سیر 6 حبه
پیاز 2 عدد بزرگ
کشک به میزان لازم
رشته آش 400 گرم
زردچوبه 1 قاشق چایخوری
فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری
نمک به میزان لازم
حتما بخوانید:  طرز تهیه توتک خانگی؛ نان محلی البرز با عطر و طعمی دلنشین

طرز تهیه آش رشته نذری برای 10 نفر

مرحله اول

ابتدا نخود، لوبیا قرمز و عدس را به مدت حداقل ۱۲ ساعت در آب خیس کنید تا نرم شوند. این کار باعث می‌شود زمان پخت حبوبات کاهش یابد و هضم آن‌ها راحت‌تر شود. پس از خیس کردن، حبوبات را آبکشی کرده و هر کدام را جداگانه بپزید. پخت جداگانه حبوبات به این دلیل است که زمان پخت هر یک متفاوت است و این کار کمک می‌کند تا همه حبوبات به درستی و به یک اندازه پخته شوند.

مرحله دوم

سبزی‌های آش شامل جعفری، گشنیز، تره و اسفناج را به دقت بشویید و سپس آن‌ها را خرد کنید. سبزی‌ها باید به اندازه‌ای خرد شوند که در آش به خوبی قابل مشاهده باشند، اما نباید خیلی درشت یا خیلی ریز باشند. سبزی‌های خرد شده را کنار بگذارید تا در مراحل بعدی استفاده شوند.

مرحله سوم

در این مرحله، نخود و لوبیا را که قبلاً خیس کرده و پخته‌اید، در یک قابلمه بزرگ بریزید. سپس عدس پخته شده را به آن‌ها اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و به اندازه کافی آب به آن اضافه کنید. اجازه دهید حبوبات به آرامی بپزند و طعم خود را به آب بدهند.

مرحله چهارم

در همین حین سبزی‌های خرد شده را نیز به قابلمه اضافه کنید. سبزی‌ها باید به آرامی در آش پخته شوند تا طعم و عطر خود را به خوبی به آش منتقل کنند. حرارت را کمی کاهش دهید و اجازه دهید سبزی‌ها حدود 2 ساعت با حبوبات بپزند.

مرحله پنجم

رشته آش را به قطعات حدود ۵ سانتی‌متری خرد کنید و به قابلمه اضافه کنید. پس از اضافه کردن رشته‌ها، آش را به آرامی هم بزنید تا رشته‌ها به هم نچسبند و به طور یکنواخت در آش پخش شوند. رشته‌ها باید حدود 20 دقیقه بپزند تا کاملاً نرم و آماده مصرف شوند.

مرحله ششم

در این مرحله، زردچوبه، فلفل سیاه و نمک را به آش اضافه کنید. این ادویه‌ها طعم و رنگی دلپذیر به آش می‌دهند. می‌توانید مقدار نمک را بر اساس ذائقه خود تنظیم کنید. آش را به خوبی هم بزنید تا ادویه‌ها به طور یکنواخت در آن پخش شوند.

حتما بخوانید:  طرز تهیه کوکو سبزی ساده و خوشمزه مرحله به مرحله

مرحله هفتم

پس از اینکه رشته‌ها به خوبی پختند و آش غلیظ شد، آش آماده سرو است. آش را در کاسه‌های سرو ریخته و روی آن را با نعنا داغ، سیر سرخ کرده و پیاز سرخ کرده تزئین کنید. همچنین مقداری کشک روی آش بریزید تا طعمی خاص و خوشمزه به آن ببخشد. آش رشته را به صورت داغ سرو کنید و از طعم لذیذ آن لذت ببرید.

  • حتماً حبوبات را قبل از پخت به خوبی بپزید تا در آش سفت نباشند.
  • سبزی‌های آش باید تازه و با کیفیت باشند تا طعم آش را بهتر کنند.

با رعایت این نکات و مراحل، شما می‌توانید یک آش رشته خوشمزه و مقوی تهیه کنید که همگان از آن لذت ببرند. امیدواریم این آموزش برای شما مفید باشد و بتوانید با تهیه این آش سنتی، لحظات خوشی را در کنار خانواده و دوستان خود سپری کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا