آشپزی ایرانی

طرز تهیه آش دوغ سرعین؛ آش دوغ ترکی خوشمزه

Rate this post

آش دوغ سرعین، یکی از اصیل‌ترین و خوشمزه‌ترین آش‌های ایرانی، با طعمی ترش و ملایم، گویی نوازشگر ذائقه‌ی هر ایرانیست. این آش، که ریشه در فرهنگ و تاریخ غنی آذربایجان دارد، در سرعین، شهر چشمه‌های آبگرم و طبیعت بکر، به شهرتی جهانی رسیده است.

در مجله آشپزون این مطلب فوق العاده را از دست ندهید!

در این مطلب آموزشی، با ما همراه باشید تا طرز تهیه‌ی اصیل آش دوغ سرعین را به شما آموزش دهیم. با پخت این آش در منزل، می‌توانید عطر و طعم دلنشین آذربایجان را به سفره‌ی خود هدیه کنید و از این غذای مقوی و مغذی لذت ببرید.

در مجله آشپزون طرز تهیه غذاهای خوشمزه و بی نظیر ایرانی و بین المللی را به صورت مداوم با شما به اشتراک می‌گذاریم. برای مثال طرز تهیه میرزا قاسمی خانگی، طرز تهیه شامی بابلی با گوشت چرخ کرده، انواع غذا با بادمجان، طرز تهیه شامی شیرازی و فوت و فن کتلت شیرازی و انواع غذای نونی سریع ایرانی را به روش مرحله به مرحله و آسان با شما به اشتراک گذاشته‌ایم.

مواد لازم برای تهیه آش دوغ سرعین

 

طرز تهیه آش دوغ سرعین

مرحله اول تهیه آش دوغ سرعین

نخود را از شب قبل خیس کنید. سپس، آن را آبکش کرده و به همراه مقداری آب در قابلمه‌ای بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا بپزد.

مرحله دوم تهیه آش دوغ سرعین

برنج را نیز شسته و در قابلمه‌ای دیگر بریزید و به آن آب اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا نیم‌پز شود. سپس سبزی آش را به خوبی بشویید و ساطوری کنید. و سپس سیرها را نیز ریز خرد کنید.

مرحله سوم تهیه آش دوغ سرعین

پس از پخته شدن نخود، برنج نیم‌پز را به همراه دوغ  و مقداری آب (حدود 1 لیتر) به قابلمه‌ اضافه کنید.

مرحله چهارم تهیه آش دوغ سرعین

حرارت را ملایم نگه دارید و به طور مداوم هم بزنید تا آش جا بیفتد و دوغ نبرّد. در این مرحله، سبزی آش، سیرهای خرد شده، و نمک و فلفل سیاه را به آش اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا سبزی‌ها نیز بپزند.

حدود 30 دقیقه زمان می‌برد تا آش جا بیفتد و سبزی‌ها بپزند.

مرحله پنجم تهیه آش دوغ سرعین

تخم مرغ را در ظرفی جداگانه هم بزنید و سپس به آرامی به آش اضافه کنید و به هم بزنید تا تخم مرغ در آش پخش شود. و در آخر نعنا داغ را به دلخواه به آش اضافه کرده و حرارت را خاموش کنید.

نکات تهیه آش دوغ سرعین

  • می‌توانید از مقداری گردو نیز برای تزیین آش دوغ استفاده کنید.
  • اگر تمایل به استفاده از گوشت در آش دوغ دارید، می‌توانید مقداری گوشت چرخ‌کرده را به صورت قلقلی درآورده و در آش بپزید.
  • برای لعاب‌دار شدن بیشتر آش، می‌توانید از 1 قاشق غذاخوری آرد گندم در ابتدای پخت به آش اضافه کنید.
  • آش دوغ را می‌توانید به صورت گرم یا سرد سرو کنید.
حتما بخوانید:  طرز تهیه کباب سلطانی؛ سلطان کباب های ایرانی!

آش دوغ سرعین، غذایی مغذی و پرخاصیت

آش دوغ سرعین، علاوه بر طعم بی‌نظیر، سرشار از مواد مغذی و ویتامین‌ها نیز می‌باشد. نخود، منبعی غنی از پروتئین و فیبر است. دوغ نیز به هضم غذا کمک می‌کند و حاوی ویتامین B12 و کلسیم است. سبزی‌های آش نیز سرشار از ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها هستند.

با نوش جان کردن آش دوغ سرعین، می‌توانید از فواید سلامتی آن، از جمله تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود عملکرد گوارش، و پیشگیری از کم خونی، بهره‌مند شوید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا