شیرینی

طرز تهیه شیرینی گوش فیل با ماست | آموزش شیرینی گوش فیل

Rate this post

بوی گرم نان تازه و شربت خنک، سفره افطار را در ماه رمضان رنگین‌تر می‌کند. در میان شیرینی‌های رنگارنگ این سفره، گوش فیل با شکوه و ابهت خود، خودنمایی می‌کند. بافتی لطیف و ترد، طعمی شیرین و عسلی و ظاهری پف کرده و حجیم، گوش فیل را به یکی از محبوب‌ترین شیرینی‌های سنتی ایرانی تبدیل کرده است.

در مجله آموزش آشپزی آشپزون این مطلب فوق العاده را از دست ندهید!

در این مطلب، ما شما را به سفری در دنیای اسرار پخت این شیرینی خوشمزه می‌بریم. با ما همراه باشید تا با جزئیات کامل، طرز تهیه گوش فیل را به شما آموزش دهیم و فوت و فن‌های پخت این شیرینی نوستالژیک را با شما به اشتراک بگذاریم.

ما در مجله آشپزون دستور پخت انواع شیرینی‌های خوشمزه را برایتان آماده کرده‌ایم. برای مثال طرز تهیه شیرینی نخودچی، طرز تهیه کیک بادام زمینی، طرز تهیه شیرینی گردویی در منزل، طرز تهیه کروسان شکلاتی و انواع شیرینی قزوینی را به صورت مرحله به مرحله آموزش داده‌ایم.

 

مواد لازم برای تهیه شیرنی گوش فیل

ماده اولیه مقدار
آرد سفید 3 پیمانه
شیر ولرم 1 پیمانه
روغن جامد ¼ پیمانه
ماست 2 قاشق غذاخوری
پودر قند ¼ پیمانه
مایه خمیر 1 قاشق غذاخوری
نمک ½ قاشق چایخوری
زعفران دم کرده 2 قاشق غذاخوری
گلاب 2 قاشق غذاخوری
پودر پسته به مقدار دلخواه
شربت بار به مقدار لازم
حتما بخوانید:  طرز تهیه شیرینی پیچ انگشتی تبریز

طرز تهیه شیرینی گوش فیل با ماست

مرحله اول تهیه شیرینی گوش فیل خانگی

در یک کاسه کوچک، مایه خمیر را با 1 قاشق غذاخوری شکر و ¼ پیمانه آب ولرم مخلوط کنید. به مدت 5 تا 10 دقیقه صبر کنید تا مایه خمیر به عمل بیاید و حجم آن دو برابر شود.

مرحله دوم تهیه شیرینی گوش فیل خانگی

در یک کاسه بزرگ، آرد، نمک و پودر قند را با هم مخلوط کنید. در یک کاسه جداگانه، شیر ولرم، روغن جامد، ماست، زعفران دم کرده و گلاب را با هم مخلوط کنید.

مرحله سوم تهیه شیرینی گوش فیل خانگی

مخلوط مواد مرطوب را به آرامی به مخلوط آرد اضافه کنید و با قاشق هم بزنید تا خمیری شل و نچسب به دست آید. خمیر را به مدت 10 تا 15 دقیقه روی سطح آردپاشی شده ورز دهید تا صاف و یکدست شود. خمیر باید نرم و لطیف باشد و به دست نچسبد. در نهایت خمیر را در یک کاسه چرب شده قرار دهید، روی آن را با پارچه یا پلاستیک بپوشانید و به مدت 1 تا 2 ساعت در دمای گرم استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود.

مرحله چهارم تهیه شیرینی گوش فیل خانگی

در یک قابلمه بزرگ یا تابه عمیق، روغن را به مقدار زیاد (حدود 4 تا 5 سانتی متر) روی حرارت ملایم داغ کنید. برای اطمینان از داغ شدن روغن، می‌توانید یک خلال دندان را داخل روغن فرو کنید. اگر اطراف خلال دندان حباب ایجاد شد، روغن به اندازه کافی داغ شده است. حرارت را به متوسط ​​رو به بالا تنظیم کنید تا روغن به جوش نیاید و نسوزد.

حتما بخوانید:  طرز تهیه شیرینی لطیفه به سبک قنادی | شیرینی لطیفه گردویی

مرحله پنجم تهیه شیرینی گوش فیل خانگی

یک سینی را با دستمال کاغذی بپوشانید تا برای قرار دادن شیرینی‌های سرخ شده آماده باشد.

مرحله ششم تهیه شیرینی گوش فیل خانگی

به آرامی هر دایره خمیر را با یک کفگیر مشبک یا انبرک داخل روغن داغ قرار دهید. مراقب باشید که روغن به شما پاشیده نشود.  هر دایره خمیر را به مدت 1 تا 2 دقیقه از هر طرف سرخ کنید تا طلایی و پف کرده شود. رنگ شیرینی باید قهوه‌ای روشن و یکدست باشد. سپس با احتیاط، شیرینی را با کفگیر یا انبرک برگردانید تا طرف دیگر آن نیز سرخ شود.

مرحله هفتم تهیه شیرینی گوش فیل خانگی

هنگامی که شیرینی به طور کامل پخته شد، آن را با کفگیر مشبک از روغن خارج کنید و روی سینی پوشیده شده با دستمال کاغذی قرار دهید و  اجازه دهید تا روغن اضافی شیرینی‌ها روی دستمال کاغذی گرفته شود.

 

مرحله هشتم تهیه شیرینی گوش فیل خانگی

آماده کردن شربت بار:

در یک قابلمه، 2 پیمانه شکر و 1 پیمانه آب را با هم مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید. صبر کنید تا شکر به طور کامل حل شود و شربت شفاف و یکدست شود.

مرحله نهم تهیه شیرینی گوش فیل خانگی

بعد از حل شدن شکر، 1 قاشق غذاخوری گلاب و 1 قاشق غذاخوری آبلیمو به شربت اضافه کنید و به مدت 5 دقیقه دیگر بجوشانید تا شربت قوام پیدا کند. شربت را از روی حرارت بردارید و بگذارید تا کاملا خنک شود.

مرحله دهم تهیه شیرینی گوش فیل خانگی

هر شیرینی گوش فیل را به مدت چند ثانیه در شربت خنک فرو ببرید تا به طور کامل به شربت آغشته شود. شیرینی را از شربت خارج کنید و اجازه دهید تا شربت اضافی آن گرفته شود.

حتما بخوانید:  طرز تهیه باقلوا استانبولی حرفه ای | باقلوا استانبولی با خمیر یوفکا

حالا شیرینی‌های شربت زده را در پودر پسته بغلتانید تا به طور کامل به پودر پسته آغشته شوند. و در آخر شیرینی‌های گوش فیل را در ظرف مورد نظر بچینید و با پودر قند یا دارچین تزیین کنید.

نکات و فوت و فن‌های تهیه شیرینی گوش فیل با ماست

  • برای تهیه شربت بار می‌توانید از زعفران دم کرده نیز استفاده کنید.
  • برای اینکه شیرینی‌ها تردتر شوند، می‌توانید بعد از سرخ شدن، آنها را به مدت چند دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای 150 درجه سانتی گراد قرار دهید.
  • اگر تمایل دارید شیرینی‌های کم شیرین‌تری داشته باشید، می‌توانید مقدار شکر شربت را به دلخواه خودتان کم کنید.
  • برای اینکه شیرینی‌ها طعم بهتری داشته باشند، می‌توانید از هل، وانیل یا سایر اسانس‌های مورد علاقه خود در شربت بار استفاده کنید.

نتیجه گیری

با کمی حوصله و دقت می‌توانید به راحتی در منزل، شیرینی گوش فیل خوشمزه و نوستالژیک را تهیه کنید و از طعم و عطر بی‌نظیر آن در کنار خانواده و دوستان خود لذت ببرید.

امیدواریم با مطالعه این مطلب آموزشی، بتوانید به رازهای پخت این شیرینی خوشمزه دست پیدا کنید و لحظات شیرینی را برای خود و عزیزانتان رقم بزنید.

حتما بخوانید : طرز تهیه راحت الحلقوم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا